Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Nerede

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 26-09-2007, 23:02   #11
Member

Motor Silk sorularına doğru cevaplar !

Bu bilgi 2 yıl önce getirmeyi bıraktığımız MOTOR SİLK E.T. modeli için geçerli idi.(Teflon içerikli)

Motor Silk Boron Cls ise imal edildiği 1991 yılından beri " 8000 km yi tamamlamış araçlarda kullanabilirsiniz" diyerek piyasaya çıkmıştır. Buradaki 8000 km ise ürünün israf edilmemesi ile ilgili bir tedbir cümlesidir. Nedenmi ? Motor Silk yağ katkısı değil, yağa faydası yok hatta yağa karışma özelliğide yok. Yani amacı ve hedefi gömlek, piston , silindir ve sekmandaki çizik ve çatlaklara kendini absorbe etmek.

Prof Dr Ali Erdemir in ölçümleri , ancak 8000 km ye ulaşmış bir araçtaki çizik ve aşınmanın bir kutu motor silki absorbe edebileceğidir. yani siz sıfır km arabaya koyarsanız sadece motor yağıyla birlikte gezinir. absorbe olacak yer bulamaz. siz yağ değiştirirken yağla beraber akıp gider ve israf olur.

belki sonunu şöyle bağlamalıyız. sıfır km bir araca motor yağı hiç koymayıp tamamen yerine motor silk koyabilirsiniz. sadece israf olur. başka bir zararı ve faydası olmaz.

Motor Silk ile ilgili daha fazla bilgi için www.anadestek.com adresine uğrayınız
umarım bilgilendirme olmuştur
iyi forumlar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Diesel kompressor Mesajı Göster
Öyleyse yeni araçta neden motorsilk kullanılmaz..

teknik açıdan doyurucu bir biçimde anlatırmısınız

Mesajı son düzenleyen alieser : 01-10-2007 - 01:36
alieser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2007, 23:08   #12
Facelift Operator

berlingo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Motor Silk

+ diesel

neden hiç bi motor üreticisi motor silk vb ürünlerin araçlarındaki motorlarına kullanmaya teşvik etmiyor ?

i konuyla ilgili ürün olarak alakasız ama baknız CALGONİT tüm beyaz eşya üreticileri tarafından onaylanmış ve kullanımı için tescik edeilen bi ürün bi marka.

dünyaca ünlü yağ üreticlerinden hiç birisi neden üretmiş olduğu yağ ve benzeri ürünlerinin arasına neden böyle bir koruyucu ve katkı maddesi üretip bunları ürün gamına eklemiyor

Eski 26-09-2007, 23:14   #13
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Lakin ben tam tersini düşünüyorum

yeni motor rodaj sürecindedir ..

motorsilk yeni motorda kullanılırsa (yada yeni rektifiye görmüş motorda) segmanlar asla silindir yüzeyine tam oturamaz. motor hedeflenen kompresyon değerlerini(mean effective pressure) yakalayamaz ve yağ yakar

yani aslında yeni otomobil motorsilk i komple absorbe eder .. bunun sonucunda rodaj gerçekleşmez.

8000km sonunda ise ring seal olayı gerçekleşeceğinden motor silk son koruyucu kat olarak film oluşturacaktır.

bu benim görüşüm tabi.

yanlışım varsa düzeltirmisiniz ?

Eski 26-09-2007, 23:20   #14
Member

veterinere insanı götürürsen ne olur ? :)

merhaba
aslında bu soru Motor Silk ile ilgili sorulabilecek en ihmal edilen soru !
teşekkür ederim

büyük harfle yazmak isterdim ama tırnakla idare edeceğim " Motor Silk ;
yağ katkısı değil
yağa faydası yok
yağa karışmaya kimyasal yapısı müsait değil
ve 475 gr lık şişede 1 gr yağ yok. arkadaşlar böyle bir ürünü hangi yağ firması inceleyip "bu iyi bir katkı der ?" adamın branşı değil ki ! elbette biz yağ katkılarından kalma bir alışkanlıkla bunu merak ediyoruz. bu arada her Motor Sİlk kutusunun üstünde araçlarınızda kullandığınız tüm yağlarda var olan API "American Petroleum İnstitue" onayını görürsünüz. Çünki API sadece yağlara değil Petrol endüstrisi ile ilişkili tüm sıvı ve katı ürünlere inceleyip uygunluk onayı veren bir kurulştur ve dünyada şimdilik tektir. Birde ISO var tabii. onu siteme yeni ekledim. www.anadestek.com da yıldız gibi duruyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir

alieser

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi berlingo Mesajı Göster
+ diesel

neden hiç bi motor üreticisi motor silk vb ürünlerin araçlarındaki motorlarına kullanmaya teşvik etmiyor ?

i konuyla ilgili ürün olarak alakasız ama baknız CALGONİT tüm beyaz eşya üreticileri tarafından onaylanmış ve kullanımı için tescik edeilen bi ürün bi marka.

dünyaca ünlü yağ üreticlerinden hiç birisi neden üretmiş olduğu yağ ve benzeri ürünlerinin arasına neden böyle bir koruyucu ve katkı maddesi üretip bunları ürün gamına eklemiyor

Eski 26-09-2007, 23:24   #15
Member

teşekkür

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Diesel kompressor Mesajı Göster
Lakin ben tam tersini düşünüyorum

yeni motor rodaj sürecindedir ..

motorsilk yeni motorda kullanılırsa (yada yeni rektifiye görmüş motorda) segmanlar asla silindir yüzeyine tam oturamaz. motor hedeflenen kompresyon değerlerini(mean effective pressure) yakalayamaz ve yağ yakar

yani aslında yeni otomobil motorsilk i komple absorbe eder .. bunun sonucunda rodaj gerçekleşmez.

8000km sonunda ise ring seal olayı gerçekleşeceğinden motor silk son koruyucu kat olarak film oluşturacaktır.

bu benim görüşüm tabi.

yanlışım varsa düzeltirmisiniz ?

emin olun şu an bu bilginin sahibiyle yazışıyor olmak beni mutlu etti. yazımı tekrar inceledim tek bir açık var (veya eksik)
"yeni rektefiyeden çıkmış araçta 3500 km ye kadar Motor Silk kullanılmaz" ve sebebini yukarıda Diesel kompressor benden güzel izah etmiş.

harbiden forum faydalıymış bu arada

Eski 26-09-2007, 23:27   #16
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Hoş geldiniz

Eski 26-09-2007, 23:52   #17
Member

hoş bulduk

teşekkür ederim

faydalanacağız inşallah

Eski 27-09-2007, 00:13   #18
Senior Member

Otomobil: E93, RRS, GP, E30

ablamın freelander 2.0 td4 de deniyicem şu motorsilk i inş. motoru elimize almayız

herhalde motorsilkten daha iyisi yoktur bunun dimi ya ben heryerde motorsilk görüyorum çünkü

cabriolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2007, 00:19   #19
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Clio-GS Mesajı Göster
ablamın freelander 2.0 td4 de deniyicem şu motorsilk i inş. motoru elimize almayız

herhalde motorsilkten daha iyisi yoktur bunun dimi ya ben heryerde motorsilk görüyorum çünkü
merhaba

otor yağı ve filtresi yeni olmalı
motor fan açıncaya kadar ısınmış olmalı (yeni yağla)
ürün uygulanıp 20-30 km veya dk yol gidilmeli

uygulama doğru olduğu müddetçe sadece memnun kalırsınız

ürünü herhangi bir noktadan alabilirsiniz. uygulama için www.anadestek.com yardımcı olur umarım

iyi forumlar

Eski 27-09-2007, 00:30   #20
Senior Member

Otomobil: E93, RRS, GP, E30

aynen uygulıcam anlattığınız şekilde inş. motorun sesinde azda olsa bi azalma olur arabayı sürerken traktör sürüyomuş gibi bi hisse kapılıyoruz kır kır kır sesinden

cabriolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları