"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder |
Aluminyum üretiminde yan ürün olarak ortaya çıkarmış. Burada aluminyumdan nasıl hidrojen üretildiği ile ilgili bir link var. Jerry Woodall: Making of Hydrogen from Aluminum
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #2 |
| ÜzgünBakanÜye |
karışık kimyasal tepkime gibi duruyo ama sağ üstteki grafik de radyoaktif tepkime grafiği gibi. ben birşey anlamadım |
| | |
| | #3 | |
| '95 | Alıntı:
Saf Alüminyum suyla tepkime veriyor bunun sonucunda Alümina ve hidrojen elde ediyorsunuz. Faydalı bir mevzu, zira hem hidrojeni bu halde kullanmayı çok isteriz hem de alümina özellikle yüzey parlatma işleminde,yağlayıcı olarak vs.. oldukça kullanılan bir madde. Galyum'u bulmak oldukça zordur.. Alüminyumu oda sıcaklığında inert bir sıvı faz içinde çözündürmek mevzu..Bunun içinde Ga içinde Al çözündürüyor arkadaş.. Sanırım uğraştığın hikaye enerji üretimi..Ga-Al alaşımı vasıtasıyla birşeyler yapmayı planlıyorsun? Alaşımlandırma çok zor iş bir kere.. İstediğin elementleri bulsan bile saf halde bulman ve saf olarak tutman çok zor..Vakum altında ancak yapabilirsin..Alüminyum'u da aynı şekilde..Saf hale getiren deoksidan bi reaksiyon bulman ve bu reaksiyonu vakum altında yapman,aynı zamanda da reaksiyon ürünleri vakum dışına alıp Ga ile alaşımlama yapman gerekiyor Çok kasacak bir mevzu,mesela slidelarda adam atm.basınç altında yapmış..Safsızlık oldukça önemli bu tip reaksiyonlarda eğer istediğin reaksiyon ürünü hassas olacaksa..Bence direk GaAl28 temin edersen daha şanslı olursun..Yardımcı olmak isterim konuyla ilgili..
__________________ * Renault Clio Mk II Ph II 1.4 16V * Puggy 206 X line Mesajı son düzenleyen VSO : 26-06-2008 - 22:17. | |
| | |
| | #4 |
| Crazy LIPs ... |
evet tamam :S
__________________ Apaçilik bir Ayrıcalıktır ; Makas atmak ve el freni çekmek Apaçiliğin 1. Şartlarıdır |
| | |
| | #5 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder |
bana galyum buluuun :P enerji üretmeyeceğim, elimde birsürü aluminyum talaşı oldu. hidrojen üretmek istiyorum.
| | |
| | #6 |
| '95 | Hurdacıya sat güzel para eder.
__________________ * Renault Clio Mk II Ph II 1.4 16V * Puggy 206 X line |
| | |
| | #7 |
onunla gidip hidrojen alayım mesela aluminyumun işlenmişinin kilosu 7 ytl. para etmez yani.
| | |
| | #8 | |
| '95 | Alıntı:
![]() ![]()
__________________ * Renault Clio Mk II Ph II 1.4 16V * Puggy 206 X line | |
| | |
| | #9 |
balon şişiririm? talaşın reaksiyona giren yüzey alanı geniş . o nedenle hoş olacaktır.aluminyum profilleri keinice epey talaş birikiyor onun için öyle yazdım. 60 70 kg birikmiştir.
| | |
| | #10 | |
| '95 | Alıntı:
Bol şans diyelim o zaman..Galyum ile alaşımlandırmanı da paylaşırsan bizimle ileride çok sevinirim.
__________________ * Renault Clio Mk II Ph II 1.4 16V * Puggy 206 X line | |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| galyum, maddesi, nerede, satılır? |
| Konu Seçenekleri | |
|
|