"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 | |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
| Alıntı:
fiber lif demek, karbon fiber karbon lifi demek misal; fiber glass : cam lifi veya halk arasında izocam diye de geçer
__________________ | |
| | |
| | #12 |
| nuriQocca |
bir de fiberoptik var ki onu hiç karışıtırmayaLım
__________________ |
| | |
| | #13 |
| renaultsport |
abi o değilde mesela ben bi kaç parça döktürmek istiyorum nasıl olcak bu iş? |
| | |
| | #14 |
| '95 |
Göktuğ döküm değil bu. Kalıp üstüne kapla hesabı.Eğer kaplatmak istediğin parçalar varsa karbonfiber elyafı bulup kaplayabilirsin,gerçek karbonfiber görüntü elde edebilirsin. ama eğer mevzu karbonfiber bir parça üretmekse çok dayanıklı ve hafif, onun üretimini yapacak bi adam bilmiyorum Türkiye'de.
__________________ |
| | |
| | #15 |
| renaultsport |
yok ben o çakma işten bahsetmiyorum hani mesela karbonfiber kaput temın etmek lazım ya birisi varmış ferrariye filan parça yapan ben sandım bu normak fiber gibi kalıp çıkar dök oldu bitti ama malzemesi pahalı ama o tarz bi madde değil demek... |
| | |
| | #16 |
| '95 | Yok abi..Bir parça elyaf zaten çok ince kalınlığa sahip..Nası söyliyim sana..Belki 0.2-0.3 mm kadar..Kalınlık diyorum..Lifler zaten çok çok ince,saç telinden bile daha incedir. Bunları üst üste bindirip istediğin mukavemet ve kalınlığa geliyorsun bu ilk numara,sonra da onun pişirmesi bilmemnesi var. Yanlış hatırlamıyorsam bi 30 gün fln sürüyor fırın mevzusu. Baya uzun hikaye.
__________________ |
| | |
| | #17 |
| renaultsport |
o zaman hazırını almak en mantıklısı sağolasın can |
| | |
| | #18 |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
|
bu konunun nerede baslıgı altında bulunması gerekmıyormu? ha yapıp da sergilersen burada olur yerı |
| | |
| | #19 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
| aynen öyle bir malzeme, işlemde aynı o şekilde ancak karbon kumaşın metrekare fiyatları dudak uçuklattıracak cinsten o nedenle çok zor temin etmesi. 1 metre kare modelcilikte kullnılan ince cam elyafı 35 ytl civarında aynısının karbon olanı 85 ytl. bir kaputa kaç kat gerekir ve kaç metrekare gider bilmem kalıp maliyetleri ve bunu hakkıyla uygulayacak adamın işçiliğide astarı yüzünü geçer.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #20 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 23-07-2008 Şehir: Gaziantep Otomobil: Polo 1.6 Hatchback
|
fiber karbon hos bise deıl bence=(
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|