"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| E36 ?? | Bmw Fan Kayıt Tarihi: 15-05-2008
| e36 ön tampon ve sağ ön çamurluk değişimi
Arkadaşlar ön tampon ve sağ ön çamurluğu değiştirmek istiyorum boya ve montajına ne kadar alırlar sizce? Yaptıranlar yada bilenler bilgi verirse sevinirim Parçaları ben alıcam Tşkler... |
| | |
| | #2 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
kendin bile yapabilirsin ben ön tamponu farı sinyali çamurluğu kendim çok söküp taktım bende söker takarım diyorsan tarif edeyim yok ben yapamam diyorsan da ustana en fazla 30 lira ver montaj için o kadar ahım şahım bişey değil tek çamurluk ve tampon boyamasına da 100 lira alır işçilik olarak 350- 500 gram da boya yer boyanın kg su da takım olarak zaten 140-150 lira gibi birşey
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #3 |
|
Valla hiç tecrübem yok ama öğrenmek istediğim şeyler bunlar tarif edersen denerim baktım olmadı götürürüm bi ustaya.. Özel mesaj ile msn adresini verebilirmisin konuşalım ? |
| | |
| | #4 |
| lfs's ™∂яιƒт кιηg® |
__________________ ![]() |
| | |
| | #5 | |
| Alıntı:
8 pipo anahtar lazım önce veya açık ağız 10 sonra yıldız tornavida ve lokma takımı aşağıda anlatacaklarımı arabayı kriko ile kaldırarak yaparsan senin için daha kolay olur ama emniyetli bir şekilde yap bunu ha yapmasanda sökersin de aşağıda çalışmanda faydası olur farları 5 tane vida tutuyor bunlardan 3 tanesi üstte kaputu açınca görürsün ön panele bağlı diğeri sinyalin altında ve sonuncusuda bıyık sacının olduğu yerde ( bıyık sacı dediğim ön panjurun takıldığı farların altında sağa sola devam eden parça ) önce ön paneldeki vidaları 8 pipo anahtarla söküyosun önce bıyık sacının olduğu yerdekini sonrada sinyalin altında olan vidayı söküyorsun sinyalin ordaki vidayı sökmek için kaputu açıp farla sinyalin birleştiği yere yukarıdan bakarsan görürsün tam o gördüğün yere yukarıdan 8 pipoyu sokunca vidaya oturur zaten sonra farın arkasına gelen sadece çevirmeli olarak sökülüp takılabilen bir tane soket var onu da çıkartıyosun sonra ön farı hafif sağa sola oynat sinyalin fara geçmeli olduğunu görürsün önce far tarafındaki tırnağı çıkar sonra da sinyalin arkasında çamurluğa geçen ince uzun bi uç var sonrada onu çıkar ama çıkarırken dikkat et çok çabuk kırılıyor farları çıkardıktan sonra ön tampon bantlarını sök 3 tane bant var zaten 2 tane sağa sola uzanan kapak bir tane de çeki demirinin üstünü örten kapak plakanın olduğu kapağı sökmene gerek yok o kapakları çıkardığın zaman somunları görüceksin zaten ama o somunları sökmek için lokma takımına ihtiyacın var neyse diyelim ki söktün sonra tamponun sol tarafında davlumbaz ile birleştiği yerlerde sökülecek vidalar var onları da açık ağız 10 anahtarla sökersin sekmanları filanda olucaktır onları da kaybetme sol tarafta küçük bi parça olucaktır davlumbazla tamponun iç alt kısmı birleşsin açık kalmasın diye bu ğarça sağda yok sonra tamponun sağ ve solunda kulaklar var çamurluk üzerinde bulunan plastik yataklara geçiyor. tamponu tutan somunları sökünce zaten hafiften açar tampon öne yani sana doğru gelir o açıklık sayesinde tamponun kulaklarını kendine doğru çekerek çıkar önce sol sonra sağ taraf sonra sol taraftan bi soket gibi bi parça görürsün ince siyah kablolu ucu ince bi parça o işte senin dış hava ölçerin aracında orjinal alarm var ise alarmın soketide var ama o 2 uçlu bi soket onu da elleme tamponu çıkardıktan sonra tampon demirini görürsün onu ellemene gerek yok eğer tampon m3 veya m technic ise disk havalandırma borularını davlumbaz ın oradan çıkar tampona takılan kısmından değil far ve tamponu çıkardıktan sonra zaten bıyık sacını tutan vidaları görürsün onlarıda 10 pipo anahtar ile sökersein sağ da 3 tane solda 3 tane toplam 6 adet vida tutuyor o kenarlarda bulunan vidaları sökmek için sol tarafu sökerken direksiyonu sağa çevir ki lastik sağa dönsün sana çalışma alanı kalsın sağ taraf içinde sola çevirirsin işte neyse kenardaki vidaları söktükten sonra bıyık sacını panjurla birlikte çıkarırsın şimdi tam hatırlayamadım ama eğer ön taraftaki plastik kaplama hani rahatsızlık yapıyorsa onu da kaput kilitlerinin olduğu yerden yıldız tornavida ile sökersin valla hatırlayabildiğim kadarıyla dilimin döndüğünce anlattım ama inan zor bi işlem değil şimdiden kolay gelsin
__________________ Hayata pause ... Mesajı son düzenleyen gangbang : 04-06-2008 - 23:32 Sebep: ek bilgi | |
| | |
| | #6 |
|
Çok çok çok saol vallahi ellerine sağlık uzun yazı olmuş parçaları temin ettirip boyayayım denicem ![]() Parça konusundada konuşabiliriz aslında msn verirsen |
| | |
| | #7 |
|
pm attım
__________________ Hayata pause ... Mesajı son düzenleyen gangbang : 05-06-2008 - 11:53 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|