"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Psikopat Rs |
Arkadaşlar Aracımda sübap kayıtlarından birisinin düşmesi sonucu 1 pistonu ve subapları mefta ettik. Diğer 3 piston sağlam. Şimdi sıfır tek piston ve pistonun üzerindeki segmanlarını aldım Renault Mais ten yarın takcağız sormak istediğim diğer 3 piston 110.000km kullanılmış ve yanlarına sıfır piston takıyoruz bunda bi değişim yada herhangi bi kötü yönlü bişi çıkarabilirmi bize çalışma prensibi v.s gibi. Diğer sorum ise şimdi aşağıda resimlerini verecem üst kapakta 4 subapın olduğu bölge rektefiye edildi rektefiyeci sıfır alınmasına gerek yok dedi ve güvenerek verdim yaptı çok iyi oldu dedi subap kayıtlarınıda yaptı ve subaplarda takım olarak komple sıfırlandı zaten tabiki. Şimdi aşağıda üst kapağın resmini veriyorum yapılan bölge ve diğer bölgeleri gösterecem bu konuda bilgili olan kişiler var ise kapağın iş yapıp yapamıcanı söylerlerse sevinirim. Bu arızadan sonraki kapak söküldüğünde ilk resmi üst kapağın ; ![]() ![]() Bu kapak yapıldıktan sonraki hepsinin görünüşü (ilk yuva yapılan yuva) ; ![]() Bu diğer 3 yuvadan yani hasar görmeyen yuvalardan birisi orjinal ; ![]() Bu resimde rektefiye görüp yapılan yuvanın resmi ; cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Mesajı son düzenleyen CliOkaN : 16-07-2008 - 23:42 |
| | |
| | #2 |
| '95 |
Şahsi yorumum. Kapak çok çok temiz olmamış ama iş yapar merak edilecek birşey yok. Adam yapabileceğinin en iyisini yapmış gibi duruyor. Çok deforme olmuş zira. Pistonlar konusunda bi sıkıntın olmasın çalışırlar pek sorun olmadan. Biliyorum sen agresif sürüyorsun epey, pek zorlama 2-3 bin km kadar tavsiyem. Bide dereceli vardı sanırım sende. Timing ayarlarını işi sağlam bilen bi adama yaptır.
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Psikopat Rs |
yorum için saolasın aslında olay agrasif kullanımdan değilde bilgiğin gibi kayıtların eskimesiyle ister istemez bi arıza çıkarıo ztn basarken değil normal kullanımda oldu bu sorun ve pistonda gitti tabi ama en az hasarla kurtarabildik evet 2-3 bin km aracı pek yormucam devir bandında bende böyle düşünmüştüm teşekkürler
|
| | |
| | #4 | |
| '95 | Alıntı:
Zaten dereceli kullanıyorsun,timing güzel yapılmamışsa bundan dolayı da guidelarda sorun yapabilir Bu lineer giden bir aşınma ya da kusur değil fire vermiş resmen Kaç 110000ler gördükte bi guidedan üst kapağı taşlamadık.
__________________ | |
| | |
| | #5 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
|
subaplar ve yuvalar yenilendiğine göre bir sorun çıkarcağını sanmam. ancak bundan fazla nasıl düzeltebilir ki. olabileceğini yapmış gbi.
|
| | |
| | #6 |
| '95 | Yo çok güzel toparlamış ztn adam elinden gelenin en iyisini yapmış o belli. Belki biraz daha kıla tüye girip daha temizi de olabilirdi. Kıldan ince işçilik yani.
__________________ |
| | |
| | #7 |
| Psikopat Rs |
aslını söylemek gerekirse ztn kapakta 1 ay önce bişi yoktu subaplar değişmişti ve subaplar değişirken kayıtların orası rektefiye görmüştü ama bi çatlak olduğunu ve o çatlağın görülmediğinden dolayı o subap kafasını kaydın düşerek kopardını ve pistona vurduğunu düşündük o yüzden masraf bize ait değil işçiliği yapana ait oldu ben yine bilgi edinmek için sormak istemiştim ama kesin böyle olduda diyemem tabi biz kendi ustamızla böyle bir fikir yürüttük en mantıklısı o gelmişti OmerRS yorumun içinde teşekkürler bundan iyisi can sağlığı diosun |
| | |
| | #8 | |
| '95 | Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #9 |
| Psikopat Rs |
1.5 milyar daha 1 ay önce komple subaplar kapak contası triger seti v.s değişti büyük bakım gibi 1 ay sonra yine böle bi fiyat vermek istemez heralde kimse |
| | |
| | #10 |
| Rs Kayıt Tarihi: 29-09-2005 Şehir: İstanbul Otomobil: Sierra 2lt modified
|
Gecmis olsun. Kapak eyvallahda acaba blokta sorun olurmu tek piston segmandan ötürü. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| 16v, clio, kapak, rektefiyesi, üst |
| Konu Seçenekleri | |
|
|