"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Yalnız Üye Kayıt Tarihi: 29-01-2005
| Turbo motor alırken??
Merhaba herkese.. 2.el Turbo bir araç alırken neye dikkat etmeli?? Ne yapmalı?? 48.000'de, 170 hp Laguna II Turbo buldum. 2006 model, makyajlı. Donanımı falan bir hayli yerinde... Ama turbo olayı biraz kıllandırdı beni. Her ne kadar km az olsa da, nasıl kullanılan bir araç olduğunu bilmiyorum.. |
| | |
| | #2 |
| Doctor |
motoru dinle kaputu açıp bak bakalım turbodan abuk sabuk sesler geliyormu.gaza basılınca egzostan siyah duman çıkıyormu ona bak
__________________ B161B-B18C-C32B-F20C-K20A-13B REW-4G63T-SR20DET-RB26DETT-VR38DETT-4AGE-1JZGTE-2JZGTE |
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2008
|
motor kaputunu aç sesi dinle egsozdan çıkan dumanı anla motor parçalarına göz gezdir anahtar izleri varmı civatalarında kırık çıkık varmı akan kokan varmı şöyle bi gözünü gezdir en son sonra gaz vererek turboya nasıl geçtiğini anlamaya çalış performansını hissetmeye çalış seni tatmin ediyorsa alabilirsin ama arabaların masrafı bitmez başka bişey çıkar muhakkak masraf çıkaracak bi yer bulur muhukkak mal alırken düşünme satarken çok düşün diye ata sözü var genelde tüm atasözlerinin bir güzel manası mutlaka vardır acaba bundada varmıdır çözemedim. ha bide şöyle var eskinin derdiyle uğraşacağına yeninin borcuyla uğraş demiş atalar ah o atalar bunu anladım ama ah bide gel bana sor gariplikten benzini zor alıyoruz atacım mecburuz icabında))) |
| | |
| | #4 |
| aT_hIrsIzI™ |
büyük ihtimalle bir sorunla karşılaşmazsın ama bak motora yağ kaçağı falan varmı diye turboya egsoza bak duman varmı diye birde turbonun ıslık sesini dinle normalden daha fazla çıkıyorsa ve gazı bırakınca biraz uçak motorunu andırıyorsa hafif uğuldar gibi -esasında ses hoş ama - turbosunda sakatlık olabilir ama zannetmem 48binde birşey olacağını bakımları servistemi yapılmış onu kontrol et kayıtlarını incelehayırlısı olsun
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
o değilde turbo deyince aklıma geldi istanbuldaki ikarus belediye otobüslerinde turbo var mış.. gözümle gördüm
__________________ |
| | |
| | #6 |
| ***2.ÇARKÇI*** |
spor araba degıl sonucta adam akıllı kullanılmıstır lakın sehırıcı dıkkat etmısmıdır sogutmadan kapatmaya vs orası bılınmez. zor ıs valla turbo araba almak
__________________ |
| | |
| | #7 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
|
evet laguna olduğu için sanmıyorumki performans lı kullanılmış olsun.. hele ki otomatik vitesse daha da iyi... ama turbo dert tabii her zaman.. adamda sağlam alsan.. eninde sonunda sende değişmesi gerekicek.. sen değişeni varmı sor.. servise yetkili servise götürüyosa ordan aracın durumunu öğren.. değişeni varmı turboyla ilgili sorun yaşamışmı.. genel bakımlarda aracın durumu nasılmış.. bir sorun görülmüşmü vs.. bunları yaptıktan sonra al.. ama dediğim gibi sen alırsın 20 bin km sonra sende değişmesi gerekebilir bazı parçaların.. veya kimbilir turbonun.. |
| | |
| | #8 | |
| Çılgın Programcı Kayıt Tarihi: 17-06-2005 Şehir: istanbul Yaş: 22 Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
| Alıntı:
| |
| | |
| | #9 |
| renaultsport |
servistede bağlat olmadı clibe yola çık bakın bakalım kaç bar basıo kaç bar basması lazım tabi orjinalinde onu da öğrenmek lazım |
| | |
| | #10 |
| onuratör |
git götür bi expertiz raporu çıkartsınlar serviste adamlar ok al derse al
__________________ 1.3 RUSTY |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alırken, motor, turbo |
| Konu Seçenekleri | |
|