"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member | Sorun ne olabılır?
Arkadaslar, yaklasık 1.5-2 ay once aracıma yenı sıstem kurdurttum. Ondan once yaklasık bı 2 ay falan da sıstemsız gezdım, parcaları denklestıremedıgım ıcın.. Eskı ses sistemimde (sanırım anfıden) elektrık kacagı vardı, teyp ses yapıyordu ben ona ragmen kullandım.. Yenı sıstemı kurduktan sonra 2 hafta kadar sorunsuz bır sekılde kullandım.. Sonra bı gun, teybin cd leri okumakta zorlandıgını farkettım.. Hanı cukura bırden gırersınız de cd takılır ya, onun gıbı bı ses cıkıp teyp kapanıodu.. Bı sure acılmıodu.. Acıldıgında da teyp fabrıka ayarlarına dönmüs oluyordu.. Hemen sıstemcımı aradım, noluyo böyle dedım, getır bakalım dedı.. Gıttık, o da gördü baktı, "akü gitmiş artık" dedı.. "Nası olur, hıc bole bı sorun yoktu" falan dedım bende.. Orda gaz verıp vs teybı actık, sesı yukseltınce yıne aynı sekılde cd takılıomus gıbı oluodu... Bıraz gaz vererek bekledık ve sonra teybı actık, sarkı calarken hıc bı sorun cıkarmıodu.. Sıstemcım 'sımdı sarkıyı degıstır bak teyp kapancak' dedı.. Hakkaten degıstırdım ve teyp kapandı, bı sure acılmadı.. Neyse ben yıne aküden baska bı sorun oldugunu dusundum.. Sonra benı ınandırmak ıcın orada takviye yaptılar ve o sırada bana 'yuklen sısteme ıstedıgını yap bak bozulmucak ses' dedıler.. Hakkaten yuklendım ve bozulmadı.. Ama yıne ınanmadım.. 38'lik hertz bas taktılar, cıkardılar 30'luk focal taktılar vs. bısuru bass taktırıp sonuna kadar yuklendım hıc sorun cıkarmadı.. Bak gördünmü teypten dedıler.. Yaklasık 1 aydır ankarada arac.. Ben ıstanbuldaydım 2 gun once geldım.. Ancak su kafama takıldı.. Artık araca bındıgım anda, teyp acılmıyor. Bı sure bosa ya da parka alıp gaz verıyorum beklıyorum sonra D'ye takıyorum anca o zaman acılıyor, hatta bazen 10 dakıka falan surdukten sonra acılıyor.. Klima ile teyp ilk anlarda beraber kullanılamıyor teyp kendını dırek kapatıyor.. Ama araba calıstırılırken vs. hiçbi sorun yok.. Dırek 1-2 sanıye ıcınde calısıyor, farlarda falan da hıcbı sönüklük falan yok.. Yani akü, teyp acılmıcak kadar bıtmıs olsa, aracın aküsünün bosalmıs olması gerekmez mı? Yanı arac calısmaz bıle heralde? Ama hıc sorunsuz calısıo? Dıorum kı akü deilde, sarj dınamosunda falan sorun olabılırmı? Yada ne olabılır?? Bır de, ankaraya geldıgım gun bı ses vardı aracta, icerden kesinlikle duyulmuyor.. Aracın onune gecıp dınledıgınızde gayet gurultulu bır sekılde 'hanı taşlarla dolu bi köy yolunda arac ılerlerken, tekerın taşları ezmesınden dolayı cıkan bır ses' vardırya, o sesin birebir aynısı.. Ve aynı gurultude.. Abıme söyledim, evet ben de farkettım o sesı ama kaputu acıp fan a baktım bısey goremedım, belkı fan gevsemıstır dedı..Emın olamadım.. Bu 2 sorunun sebebını tahmın edebılen varmı? Ozellıkle ılk sorunda, aküden baska bır sorunun olmasına kesin gözüyle bakıyorum kendımce.. edit: sarj dınamosundan suphelenmem bıraz sacma olmus sanırım Ama dedıgım gıbı, teybı acmıcak kadar akü bitse, aracın hemen calısmaması hatta hıc calısmaması gerekmezmı? Anfı onlem olarak kendı kesıyor bu da teybı kapatıyor olabılır, oyle dusununce sorun kesınlıkle aküden gıbı gorunuyo..Sizce, sarj dınamosu olabılırmı? Sarj dınamosu ve akü harıcınde baska neden olabılır? Sistemim: JVC KD-G815 Focal K2P Audison Srx5 Audison Connection kablolar ve audison connection sigorta. Aküm de bı 4-5 senelık bildigimiz sulu akü kuru deıl.. Suan bass takılı degıl, 1 ay ıcerısınde 25 cm cıft focal yapılcak Mesajı son düzenleyen xFTHx : 29-08-2008 - 04:34 |
| | |
| | #3 |
| nuriQocca |
vaLLahi anLattığın duruma göre akü probLemi değiL gibi ama eLektrik sorunu oLduğu görüLüyor..çekiLen eLektrik kabLosunu fLn kontroL ettir ama başka bir yere göster..aLternatör oLur şarj dinamosu oLur beLki önden geLen şıkırtı dağıLan biLyaLı bir sistem(direksiyon pompa kasnağı gibi) oLabiLir başka bir yere göster bence..teybinde sorun varmı bi baksaydın iyice..benim kabLoLarda audison connect ama koLtuğun aLtından geçirmiş iLk yapan hırbo tesisatçı kesikLik fLn yapıyo bazen..
__________________ |
| | |
| | #4 |
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 Şehir: . Otomobil: .
|
Başka akü ile takviyeliyken denenmiş hiçbir sorun yok yazmışsın. Hala neden uğraşıyorsun akünü değiştir sorun belli ki ondan. Hiç olmadı ölçtür akünün değerlerini. En azından bilgi sahibi olursun.
__________________ |
| | |
| | #5 | |
| Senior Member | Alıntı:
Montajı bahcelievler woice 'da yaptırdım, veysel koç un yerınde.. O yüzden kablolardan ve montajdan hic suphelenmıyorum neredeyse.. Ama takvıye yapınca sorun cıkarmaması da ılgınc degılmı? Teybımde sorun olabılır, zaten servıse falan gıtmıstı hafızası pek iyi bir teyp degil, 1-2 ay ıcınde gıdecek yerıne alpine gelecek, ıdareten duruyor yanı.. Alternatör dediginiz parca nedır? Islevı nedır? Malıyetı ne olur.. Bır de o dedıgım ses (ön kısımdan arac dururken gelen) bugun kesılmıstı mesela, ya da dıkkatımı cekmedı.. | |
| | |
| | #6 |
| nuriQocca |
benim sistemide biLinen bi yer yaptı MB QUARD JBL AUDISON KICKER v.s sistemde kapasitör oLsa oLmazdı beLkide sorun..tabi hep tahminden gidiyoruz.. aLternatör: Elektrik sistemi Alternatör, Batarya, Şarj dinamosu, Marş motoru, Kontak anahtarı Otomobillerde kullanılan alternatörler aracın motoru çalışıyorken aküyü şarj eder ve diğer tüm elektrik sistemlerine enerji sağlar. Alternatörler, doğru akım elde etmek için gereken çeviriciye sahip olmadıklarından doğru akım üreteçlerine göre daha basit, hafif ve dayanıklıdırlar. Bu dayanıklıkları sayesinde daha yüksek hızlarda çalışabilirler, böylece otomobillerdeki altenatörler motor hızının iki katı hızda dönebilir, bu da alternatörün rölantideki çıkış gücünü artırır. muhtemeLen dediğim gibi biLyaLı bir sistem parçasının sesidir önden geLen ses..ısınınca,yuvasına aLışınca kayboLuyo fLn..ben yüksek süretLa giderken KLima kayışım kopmuştu o da diğer kasnakLarı etkiLemiş..dediğin gibi bir ses çıkartıyodu..
__________________ Mesajı son düzenleyen cookies : 29-08-2008 - 05:37 |
| | |
| | #7 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2008
|
eyvahh.keşke aküyü emanet değişrip deneseydin adamlar galiba sana aküden diye yalvarmış ama sen emin değilsin.demekki çok enerji isteyen bir sistem belki güc kablosuna role takman iyi gelebilir yada sadece aküyü yenilemen sonuçta akün artık poflamaya paşlamış belki kendine yetiyor ama böyle ses sistemi olunca pofluyor.öyle seslerde normaldir sonuçta herşey parasına göre diyim artık kafadan sallıyorum belki fikir verir sana.bu arada ses sistemi kuvvetli olan arabalarda (güçlendirici falan fıstık)akü ömrüde kısa olur normaldir sağlıklı çalışması içinde akü iyi olması şart.zımpırtıya gelemez kendinden geçer cihazlar))
|
| | |
| | #8 |
| Senior Member |
cok tesekkur ederım arkadaslar, elınıze saglık ![]() Aslında aküyü zaten degıstırıcem ustu pislik dolu fln artık.. Ama hanı aküden farklı bı sorun varsa, ona yogunlasayım dıyecektım, akü denen sey zaten en fazla 150 ytl.. Istanbul'a gıdınce akü alıp taktırcam bakalım duzelcekmı, arabayı da ıstanbulda servıse gostercem bakalım ne dıcekler... Aractakı sıstem cross oversız bu arada,aktıf sıstem.. ondan kaynaklanıo olamaz dımı? Bı de aklınıza baska ıhtımaller gelırse veya farklı dusuncelerı olanlar varsa onlar da yazarsa sevınırım |
| | |
| | #9 |
| Senior Member |
arkadaslar guncel.. cookies, bugun bıraz dınledım arabayı.. Bı sure sonra fanlar duruyor, normal mıdır bılmıyorum arac calısırken fan duruyo.. O zaman ses kesılıyo.. fan calısırken ses var yanı.. |
| | |
| | #10 |
| Senior Member |
guncel... Arkadaslar bugun bı cukura gırdım teyp calıyordu, bırden şok'tan dolayı kapandı ve baya bı sure acılmadı, ekran açı halındeydı normalde guç kesildiği an ekranı toplaması lazım ama toplamadı ekranı cıkardım ıcındekı kısmı bıle gerı cekmedı sonra ekranı gerı taktım surmeye devam ettım 10 dakka sonra falan kendı kendıne calısmaya basladı.. Ben dırek teyp ve aküyü degistiricem istanbula gidince de, temassızlık oldugundan suphelenıyorum, ya da sıgorta'dan bı sorun olabılırmı? Sıstemın kendı audıson sıgortasından? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|