Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 19-04-2007, 11:37   #61
Junior Member

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Servislere Gittiğimizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ..!

........kardeşim bizde herşey aleni ve meydandadır korkacak bişey yok yani yardımcı olabileceğim konu olursa aklınızda bulunsun

Mesajı son düzenleyen t1022 : 19-04-2007 - 23:10 Sebep: reklam
sıtkıotomotiv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 15:49   #62
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi e.k Mesajı Göster
Ustalar daha iyi gibi bir durum cıkıyor ve bence bu cok doğru.İlk önce yetkili servislerde aracın tamiratını yapan kimler orada belli bir maaşla çalısan elemanlar -kaldı ki bunlarında ne kadar ehil oldukları meçhul- O elemanda işini düzgün yapsada yapmasada zaten alacağı parayı alıyor ve eminimki hiç de umrunda değil vatandasın aracı
Ama özel servisler yani Usta lar öyle mi adamın neticede kendi işi en ufak problemde kendi işi kendi adı lekeleniyor.Yaptığı işle kendi aracında olduğundan daha fazla ilgileniyor müşteri kaçmasın isim yapayım diye
Ve öyle ustalar tanıyorumki emin olun servisin bir gün bakarak çözemediği sorunu telefonda bile sana anlatabiliyor.teknolojiyi enaz yetkililer kadar takip ediyor bilmediğini bilemiyorum diyebiliyor gurur yapmadan Ama USTA ya denk gidersen Öyle her elinde anahtar olana usta dersek işimiz var tabii Parça konusunda da bu piyasada hiç sıkıntı çekmiyorsun istediğin parçayı orijinal olarak yetkililerden ucuza bulmak mümkün kolayca.
Yanlıs anlamanızı istemem ama ustanın alet edevatının markası parçacıya komisyon alıp vermesi garantisi hiç umurumda değil işimi orijinal parçalarla cok daha ucuza ve kesin olarak halledebildikten sonra -Bir yıl içinde yetkili servisde 3 defa debriyaj seti komple değiştirip hepsinde de kullanıcı hatası ile muhatap olup hepsinde de set parası ödemiş ve 4. arızada da artık özel bir servisle problemini yarı fiyata orjinal parçayla halletmiş ve 5 yıldır da en ufak şikayet yaşamayan biri olarak GARANTİ HİKAYE ördek avlama taktiği diyorum

Geneline katılmıyorum ancak dışarıdan da görünen bu maalesef.

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 18:30   #63
e.k
Aktif Üye

Geneline katılmıyorsun da abicim gorunenden ziyade olan bu yasadıklarımız bu Ha yokmu duzgun yetkililer var ama bu istisnalar kaideyi bozmaz cinsinde olacak sekilde az Hele birde hiçbirsey anlamayan sıradan bir kullanıcı için durum daha da beter Resmen insanın kanını somurmek için fırsat kolluyor coğunluğu

e.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 18:54   #64
Member

borusan istinye: testte arabayı çukura düşürüp jantı kırıyorlar, stepneyi takıp araç stepnesiz geldi diye yurtturmaya çalıştılar
borusan avcılar:aracı 1 sene bende kaldı 6 ay serviste yattı, yapamıyorlar
borusan izmir özgörkey: izmire kadar babamla araba almaya gittik 2. el çok temiz kazasız 20000 kmde borusan expertiz yaptı, araç önden ve arkadan ağır kazalı çıktı
kosifler istinye: 0 alınmş aracımn önce sağ kapı sonra sol cam sonra sol kapı bozuldu, kamera kayıtlarnda ustanın kullanlmş parça taktığı 0 parçayı kendine aldığı ortaya çıktı

volkswagen erel: 2. el parçayı boyayıp 0 die sattılar sonra yüzüme bakamadılar ben anlayınca, daha sonra aracımn arka tamponuna sürttürmüşlerdi aracımı almaya gittiğimde farklı bir renge boyamışlardı

maalesef şaka gibi tüm bunlar acı ama gerçek

Tüm bunlar sonucunda borusana dava açıldı kazanıldı, bize büyük ayrıcalıklar yapmaya ama başka bilinçsiz müşterileri leş yiyici gibi sömürmeye devam ettiler. Selim Özgörkey telefon açıp özür diledi. Volkswagen genel müdürü özür diledi
Hepsinin ortak noktası elemanların sucu olmasıydı, bunu kabul etmiyorum. Bostancı oto sanayide nerdeyse çoğu yerden hep memnun ayrılıyorsunuz. Markalarda suç yok herşey bozulur sorun sadece eğitimsiz gözünü para bürümüş eleman alan ve kendileride öyle olan yöneticilerde. Eğer hakkınıza her yoldan aramazsınız türkiyede allahsız çok...

D o D o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 18:57   #65
Member

kosifler istinye yazmışım pardon bostancı olucaktı

D o D o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 19:32   #66
Justin Timberland

bmwmaniac - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

birde bu yetkili servis olayına sadece bakım olarak düşünmeyin
size ilk arabamdan örnek vereyim
hepsine borusandan fiyat aldım
hepsinidi sanayide yaptırdım
hesaplayın...

baskı balata 350 ytl sanayi 1000 ytl borusan
manifolt arızası 60 ytl sanayi 400 euro + işçilik borusan (borusan amca illa manifoltu komple degistircem die tutturmuştu, adı tam manifoltta olmayabilirde oralardaki bi parca isminden tam emin deilim)
direksiyon kutusu 300-450 ytl arası biseydi sanayi, borusan kaç bin euro sormadım bile. yine beyefendiler tamir takımı yapmayız komple degistirirz dediler

şimdi ben 2-3 bin euro + 400 euro + 1000 ytl + işçilik
vermek yerine 850 ytl civarına hallettim

varın siz hesaplayın arabadada en ufak problem olmadı
gayet duzgun yapıldı dedikelrim...

bmwmaniac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 19:40   #67
Junior Member

Dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konuda yetkili servislerde bir tane usta başı (forman) olur geriye kalan çalışanlar ise çırak yada kalfa bazındaki insanlardır birçok servis sahibi sanayiden yetişme usta olarak işe başlamamıştır dolayısıyla kendi usta olmayan bir iş sahibi yaptığı işide bilinçsiz yapacaktır maliyetide pahalı olacaktır üzülerek ifade etmek isterimki yetkili servislerde sadece montajcılık yapılmaktadır tamircilik yoktur onun içindirki servise gidipte yakınmayan bir insan görmek çok zor . . .
otomotiv sektöründe dışa bahamlı bir ülkeyiz ham maddemiz ve imalatımız yok yetkili servislerden gelen arkadaşlardan duyup şahit oluyoruzki japonyaya sipariş verdik şu gün gelecek şu kadar para gibi oyalayıcı sebebler gösterilerek çok müşkilatlı bir işmiş gibi aks ettiriliyor yani ölümü gösterip insanları hastalığa razı ediyorlar . . .saygılarımla

Eski 19-04-2007, 20:09   #68
e.k
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi sıtkıotomotiv Mesajı Göster
Dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konuda yetkili servislerde bir tane usta başı (forman) olur geriye kalan çalışanlar ise çırak yada kalfa bazındaki insanlardır birçok servis sahibi sanayiden yetişme usta olarak işe başlamamıştır dolayısıyla kendi usta olmayan bir iş sahibi yaptığı işide bilinçsiz yapacaktır maliyetide pahalı olacaktır üzülerek ifade etmek isterimki yetkili servislerde sadece montajcılık yapılmaktadır tamircilik yoktur onun içindirki servise gidipte yakınmayan bir insan görmek çok zor . . .
otomotiv sektöründe dışa bahamlı bir ülkeyiz ham maddemiz ve imalatımız yok yetkili servislerden gelen arkadaşlardan duyup şahit oluyoruzki japonyaya sipariş verdik şu gün gelecek şu kadar para gibi oyalayıcı sebebler gösterilerek çok müşkilatlı bir işmiş gibi aks ettiriliyor yani ölümü gösterip insanları hastalığa razı ediyorlar . . .saygılarımla
Montajcılıkmı var Cok iyimsersin be abi. Bugune kadar yetkilide montajı yapılan hiçbir parcanın duzgun calıstığına sahit olmadım Mecburen aracın garantisi bitene kadar yetkililere gidiyoruz hemen akabinde de özellere egzos kontrolu yapılırken kopan takozlar triger değiştirilirken patlayan klima radyatorleri daha sayayımmı

e.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 23:06   #69
Junior Member

sevgili kardeşim montajcılık derken sıfır olan parçayı herkes takar onemlı olan arızalı olanı tamır edebılmek arızayı tesbıt edebılmektır şanzımanın prizrek bilyası yüzünden (20 ytl civarında) komple şanzıman değiştiren yetkili servisler var sence etik olan bumu ha param çok aklım yok diyene birşey diyemem garanti kapsamında değiştirdiğin kar saydığın parça yüzünden ödediğin işçilikle zaten piyasada işini en alasına yaptırabilirsin bir de bu yönden düşün

Eski 20-04-2007, 01:54   #70
Kuduruk Araba Terbiyecisi

golfizm - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

benim gittiğim servisler garanti kapsamında değiştirdikleri parçadan işçilik almıyorlar..

golfizm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları