Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 06-12-2006, 14:52   #51
Senior Member

RoadFighter - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!
Re: Servislere Gittiğimizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ..!

km'yi bir yere not etmek lazım aslında

test sürüşü yapılacak durum var,yapılmayacak durum var

mesela klima arızası çıkarmışsa araba,bu nedende baktınığınızda ekstradan 40-50 km yapılmışsa adam size: abi bir de giderken nasıl soğutuyor ona bakayım diyemez herhalde

Think. Feel. Drive.
RoadFighter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2006, 15:05   #52
Aktif Üye

driftmen - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Bende yetkili servislerde çalışmış ve üniversitede otomotiv okumuş biri olarak burda yazılanlara şahit oldum.Pert olmuş hurda araçdan sökülen sağlam parçaların gece başkasının aracına takılarak sıfır parça parası alınması, kalfaların servis arkasında müşteri aracıyla drift yapması ,tecrübeye çıkıyorum diye hız denemeleri vs..
Öncelikle bu otomotiv sektöründe çırakdan yetişme olayı var ve okumuş insanlara deger verilmiyor. ve servisdeki ustalar da okumuş oldugunuz ve onlardan üstte yer aldıgınızı düşündüklerinden sizi çekemiyor. servislerde çalışan ustaların % 80 i çok güzel söküp taktıgı parçanın nasıl çalıştığını bilmiyor. sorarsanız anlatamaz ,%80 i bakım yaptıgı aracın beygir gücünü vs. teknik özelliklerini bilmez,herşeyi bildiğini sanar ama sorsan benzinli motorun 4 zamanını anlat desen anlatamaz ,kendim bizzat şahidim.ve lafa gelincede mangalda kül bırakmazlar ve "otomatik vitesde (kickdown) -roket falan gibi isimler uydururlar. Tabi gerçek ustalarda var.Yetkili servisler EURO üzerinden bir sürü işçilik aldıkları halde işçiliği yapan emek harcayan ustaya düşük ücret verirler.mesela 2 günde ustanın aylık maaşı kadar işçiliği araç sahibine fatura eder fakat ustaya düşük ücret verir. Aracınızı her yetkili servis yazan yere elletmeyin arkadaşlar.Kaporta ve boya olayına gelince o ayrı bir yetenek ve beceri işidir. öyle usta insanlar tanıdımki sanatçı desek yeridir.tavsiye edebilirim.Ben aracımı önce kendim sökerim neme lazım ..

Mesajı son düzenleyen driftmen : 06-12-2006 - 15:11
driftmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2006, 15:10   #53
Senior Member

RoadFighter - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!

kick down a roket demeleri bitiyor zaten olayı

otomatik gitmiyor deyincede abi bunda roket mi,turbo mu nedir ondan yokmu diyorlar

Think. Feel. Drive.
RoadFighter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2006, 17:14   #54
Senior Member

U-Turn - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Blog Kayıtları: 5

çok fazla para tuzağı gördüm servislerde,bir defa yedek parça fiyatları çok fahiş,aynı parçayı dışarıda yarı fiyatına almak mümkün,focus komple fanı 750 YTL değiştirdim,dışarıda ise hemen hemen yarı fiyat olduğunu öğrendim,çok sinirlendim,sorduğumda burası servis,bizim yaptığımız işler garantili dediler,garanti ile parça fiyatının ne alakası var allah aşkına?

Eski 21-02-2007, 22:56   #55
alpha(swırl):1.75

egzantrik - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A4 TFSI 211hp
Blog Kayıtları: 1

ayrıca trigerde kullanılmış tercih ediolarmış şunu unutmayınki trıgerlerın iç tarafında yüzde 70 yazı olur yazı yoklsa kullanılmış demektir

egzantrik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-02-2007, 23:20   #56
Fire Fighter

"SkY" - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi RoadFighter Mesajı Göster
km'yi bir yere not etmek lazım aslında

test sürüşü yapılacak durum var,yapılmayacak durum var

mesela klima arızası çıkarmışsa araba,bu nedende baktınığınızda ekstradan 40-50 km yapılmışsa adam size: abi bir de giderken nasıl soğutuyor ona bakayım diyemez herhalde
aynı şekilde bir arkadaşımın golf 5 gti aracının sağ ön farı değişti ufak bir kaza sonrası,tamam oldu diye çağırdılar servisten gittik almaya gidince arabanın farını yaktığımızda yeni takılan farın yanmadığını gördük..sebep ne mi?xenon ampulü takmamışlar..komedi bununla da bitmedi ertesi gün almaya gittiğimizde ise arabanın 7 km kullanıldığını gördük..sebebini sorduğumuzda ise cevap gerçekten komik,yüksek süratte farı kontrol ettik arkadaşlar tabiki işini iyi yapan servislerde var ama bu tip saçma sapan olaylarla insanları soğutuyorlar servisler kendilerinden..

"SkY" Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-03-2007, 19:31   #57
e.k
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi EnXdesigN Mesajı Göster
parça değiştiğinde eski parçaları görmek isteyin. Bir çok namussuz usta eski parçayı benzinle yıkayıp fırçalayıp geri takıyor. Aldığı yeni parçayı zulaya ayırıyor...

Daha sonra müşteri gelirse, elindeki parçayı uygun fiyata satıyor... Birde mümkünse arabanızı YANLIZ bırakmayın..

( eski çalıştığımız namıssız usta böyle yapıyormuş, neyseki geç olmadan bıraktık onunla çalışmayı.)

Gösterdikleri eski parçanın bizim araçtan sökülen olduğunu nerden bilecez Tek çare aracın yanından kesinlikle ayrılmayacaksınız Veee garantisi dolan araçlarımızı yetkili servislerden uzak tutacağız hatta kapısının önünden geçirmeyeceğiz
-Başıma geldi adamlar bizim sağlam parçaları bile ellerindeki sorun çıkarmak üzere olanlarla değiştiriyorlar-Sizde yasamıssınızdır olmayan sorunların serviste cıktığını

e.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-03-2007, 19:34   #58
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Özel servis mi Yetkili servis mi ?

bunun cevabı herşeyi çözer.

Eski 31-03-2007, 02:08   #59
e.k
Aktif Üye

[quote=hkn61k;1011738
Bu yazılanlardan serviste bunlar olurken ustalar daha iyi gibi bir durum çıkıyor. Ben aksini düşünüyorum. Bir kere usta'nın alet edavatı hangi marka araç için uygun, yenilikleri takip ediyor mu, aldığı parçalar nerden alıyor ve parçacıdan komisyon alıyormu, yaptığı işe garanti veriyor mu.... var bir sürü soru daha...[/QUOTE]

Ustalar daha iyi gibi bir durum cıkıyor ve bence bu cok doğru.İlk önce yetkili servislerde aracın tamiratını yapan kimler orada belli bir maaşla çalısan elemanlar -kaldı ki bunlarında ne kadar ehil oldukları meçhul- O elemanda işini düzgün yapsada yapmasada zaten alacağı parayı alıyor ve eminimki hiç de umrunda değil vatandasın aracı
Ama özel servisler yani Usta lar öyle mi adamın neticede kendi işi en ufak problemde kendi işi kendi adı lekeleniyor.Yaptığı işle kendi aracında olduğundan daha fazla ilgileniyor müşteri kaçmasın isim yapayım diye
Ve öyle ustalar tanıyorumki emin olun servisin bir gün bakarak çözemediği sorunu telefonda bile sana anlatabiliyor.teknolojiyi enaz yetkililer kadar takip ediyor bilmediğini bilemiyorum diyebiliyor gurur yapmadan Ama USTA ya denk gidersen Öyle her elinde anahtar olana usta dersek işimiz var tabii Parça konusunda da bu piyasada hiç sıkıntı çekmiyorsun istediğin parçayı orijinal olarak yetkililerden ucuza bulmak mümkün kolayca.
Yanlıs anlamanızı istemem ama ustanın alet edevatının markası parçacıya komisyon alıp vermesi garantisi hiç umurumda değil işimi orijinal parçalarla cok daha ucuza ve kesin olarak halledebildikten sonra -Bir yıl içinde yetkili servisde 3 defa debriyaj seti komple değiştirip hepsinde de kullanıcı hatası ile muhatap olup hepsinde de set parası ödemiş ve 4. arızada da artık özel bir servisle problemini yarı fiyata orjinal parçayla halletmiş ve 5 yıldır da en ufak şikayet yaşamayan biri olarak GARANTİ HİKAYE ördek avlama taktiği diyorum

e.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-03-2007, 21:01   #60
Aktif Üye

altunpul - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bencede servislere çok dikkat etmek lazım

altunpul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları