Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-12-2006, 11:32   #41
Full Metal Jacket

ogunmisir - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder ogunmisir Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to ogunmisir
Re: Servislere Gittiğimizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ..!

Serviste her zaman kazıklanırsın,işlerde başında durmadıkça hiçbir zaman istediğiniz gibi gitmez.Hele birde bu randevu olayı iyice soğumama sebep oldu.Çok detaylı ve profesyonellik gerektiren bir ağır işçilik olmadıkça servise gitmem.

Eski 04-12-2006, 13:52   #42
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi hkn61k Mesajı Göster
Bu yazılanlardan serviste bunlar olurken ustalar daha iyi gibi bir durum çıkıyor. Ben aksini düşünüyorum. Bir kere usta'nın alet edavatı hangi marka araç için uygun, yenilikleri takip ediyor mu, aldığı parçalar nerden alıyor ve parçacıdan komisyon alıyormu, yaptığı işe garanti veriyor mu.... var bir sürü soru daha...
Katılıyorum. Aracınız çeşitli deneme-yanılmalara da maruz kalabilir. En önemlisi yapılan işin garanti kısmı "ben burdayım abi sorun çıkarsa garantin benim" şeklinde hallediliyor. Oysa yetkilide yapılan her işin ve değişen her parçanın ayrı ayrı 2'şer yıl garantileri oluyor(Garantiden değişen parçalar hariç, kanun böyle)

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2006, 15:22   #43
Üye

SwiTch - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ben de audi servisi görüşlerimi aktarıyım. götürdüğüm servis audi şenyıldız. 1. sınıf hizmet veriyor. bir kırmızı halı eksik. bütün işlemler belgeli faturalı. serviste en çok 5 gün kaldı. zaten daha fazla kalırsa başka audi veriyorlarmış. geceyarısında hasarlı şekilde arabayı servise kabul ettikleri oldu açıkta bırakmadılar. randevusuz gittiğimde geri çevirmediler. sigorta taksidi ödenmeden kaza yaptığımda madur bırakmadılar. servis tahmini tutarıyla servisten sonra çıkan rakam hep tutarlı idi bazen tahmini tutardan daha ucuz. ekstra bir masraf çıkacaksa da arayıp onay isterler. ekstra ufak istekleriniz varsa görmemezlikten gelmezler. değişen parçalar orjinal ambalajlarında size geri veriliyor. hala bir kısmı bagajımda duruyor. servisten ayrılırken elinizde genelde bir sürü hediye oluyor.

ben de arabayı boya korumaya bile oraya götürdüm. diğer servislere göre biraz pahalı ama değer bence.

şu an yol bilgisayarında bir satır led'ler sönük yanmıyor. ileride bunun için de götürmeyi düşünüyorum bakalım tepkileri ne olacak. baya işi var çünkü. bir taraftan da konsolu parçalatmak istemiyorum.

SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2006, 17:42   #44
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

ben servisLeri kötüLemiyorum..işLerini tam anLamıyLa yapsınLar servise gideLim zaten eksik ve yanLışLarından bahsediyorum.
meseLa boya konusundada bi eksik:sağ çamurLuktan darbe aLdın 5-6 yaşında 1 arabada mutLaka soLmaLar v.s oLuyo bakıyoLar boya koduna boya..ama usta biraz koyu renk katıyo bi şey yapıyo rengi tutturuyo..
resim çekebiLirsem bizim sokakta serviste boyanan bi a4 var resmen 2 ton açık sağ tarafLa diğer kısımLar..
ustaLar evet teknoLojiyi takip etmiyoLar yada edemiyoLar''kara düzen'' çaLışıyoLar onLarda..
asLında en iyisi orjinaL ekipman ve parçaLarı aLıp özeL serviste yaptırmak sanırım

Eski 04-12-2006, 18:05   #45
Senior Member

Otomobil: var

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cookies Mesajı Göster
ben servisLeri kötüLemiyorum..işLerini tam anLamıyLa yapsınLar servise gideLim zaten eksik ve yanLışLarından bahsediyorum.
meseLa boya konusundada bi eksik:sağ çamurLuktan darbe aLdın 5-6 yaşında 1 arabada mutLaka soLmaLar v.s oLuyo bakıyoLar boya koduna boya..ama usta biraz koyu renk katıyo bi şey yapıyo rengi tutturuyo..
resim çekebiLirsem bizim sokakta serviste boyanan bi a4 var resmen 2 ton açık sağ tarafLa diğer kısımLar..
ustaLar evet teknoLojiyi takip etmiyoLar yada edemiyoLar''kara düzen'' çaLışıyoLar onLarda..
asLında en iyisi orjinaL ekipman ve parçaLarı aLıp özeL serviste yaptırmak sanırım
Yanlışlarından bahsetmemiz gayet iyi.. Bence isim de verelim. Kendi adıma kötü hizmet veren Honda servisleri Team Honda takım sayfasında yayınlamaya ve arkadaşların bu servislere gitmemesi konusunda uyarmaya hazırım. Tabii duyum değil deneyimlere bağlı olarak.

Bir çoğunuz nakliye firmam olduğunu biliyorsunuz. İnanın en dertli olan benim. bakım masrafları ile her sene kendi otomobilimi yenilerim. Her şeyi denedik bazı arkadaşların garajı var, kimisi tamirci ile anlaşıp aylık para ödüyor, kim yağı flitreyi kendi alıyor.... firmam adına en mantıklısı servis olarak düşünüyoruz. 5 yıldır ivecolar için 2 yetkili servisle anlaşma yaptık ciddi sorun olmadı.. İpin ucunu burakmıyoruz arada boğazlarını sıkıyoruz ama hala en iyi çözüm. 2 adet Renault çekici var onlar da ise başlıbaşına dert.. aracın fiyatı ve performansı benzer olduğu halde servis meselesi yüzünden almıyoruz. Yerli üretim olarak 2 cargo muz var.. Yetkili servisle tamirhane arasında fark yok.. Yine de servise gidiyoruz.. Kavga edip herşeyi ince eleyip sık dokuyoruz. Hiç olmazsa abi senin şöfor kırmış muhabbetinden kurtulduk...

Eski 04-12-2006, 19:21   #46
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .

Boya konusunda kesinlikle katılıyorum.Servisde fabrika çıkışı tona bakıyolar arabanın durumu vs demeden boyayı atıp gönderiyolar ustalar ise bi şekil tutturuyor bende anlamadım nasıl tutturuyolar çoğu boyayı bilgisayara aktarıp öyle çıkarıyor galiba soluksa soluk oluyor bi farklı olmuyor

Eski 04-12-2006, 21:15   #47
Senior Member

RoadFighter - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!

arkadaşım Hyundai bayi çocuk geçen kaza yaptı

arabası kırmızı

tampon vişne çürüğü kaporta kırmızı

demek ki patronun oğlunada oluyormuş ...

bu arada,Switch eğer en alt satırda ki ledler yanmıyorsa elletme derim

komple indirirler ön kısımı galiba(sol tarafı tabi),sonra takarken orj. gibi olmaz ses falan gelebilir

ama orta satırlar falansa mecburen sökülecek herhalde...

Think. Feel. Drive.
RoadFighter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2006, 23:05   #48
zdd
team FORD

zdd - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Ya herkes kötü şeyler yazmış biz de tabi hoş - hoş olmayan olaylar yaşadık. Babam servis olayının en sıkı kullanıcılarından birisiydi çocukken ben de hep giderdim ,çok zaman geçirdim servislerde.91 de 0 şahin almıştık o araba bayağı bizde kaldı ve babam servisten başka bir yere götürmezdi tabi herkes dalga geçerdi ,niye sanayiye götürmüyorsunuz diye düşünün 10 15 yıl önce hep servise gidiyordu .taa 150,000 km ye kadar hep servise gitti ondan sonra servisi kapanınca o da bıraktı servisi zaten 215,000'de de satmıştık ki inanın o kadar çok alıcısı vardı ki . O şahinimiz gerçekten rakipsizdi çok iyi bakarlardı ,insani bir mekan ,bekleme salonları ,koltuğa ,direksiyona koruyucu takma ,yedek parça bölümü,garanti gibi şeyleri hep ordan gördüm orda öğrendim.

Bi anımız da var servisle ilgili 2004 yazında Erzurumdan Amasya'ya gidiyoruz . Erzincan'da bir talihsizlik sonucu aracımız önden hafif hasar aldı. servisinin hemen 5-6 km ilerisinde neyse şimdi baktık arabadan hafif su akmış ,radyatörün oralardan pıss diye ses geliyor tampon alt lastiği kopmuş bir de tampon hafif hasar almış . Hemen servise götürelim dedik tabi yaz günü klimayı açtık önce hafif bi kesif koku,sonra soğutmaması zaten yola devam edip amasyaya yetişmemiz gerekiyor bi ona bi ,klimaya üzüldük. Hemen girdik servise zaten belli araç yabancı, plakası yabancı ,plakalığı başka ford servisinden onlarda anladılar direk elemanlar geldi ,çok iyi bir ilgiyle karşıladılar, anlattık durumu hemen lift'e aldılar ,baktılar , klima radyatörü delinmiş dediler .Tamponun da işi vardı hemen servise girişini aldılar ,araç kaporta bölümüne gitti .O arada annem de orda tabi ,servis elemanı "hanımefendiyi bayan satış danışmamız var onun yanına alalım" dedi. Annem içeriye satışa geçti zaten sakindi satış bölümü orda oturdu onlar , araba gitti biz de bekliyoruz tabi üzüldük haliyle klimamız çalışmıyor temmuz sıcağı gidecek daha bir sürü yol var. yemek saati geldi bizi yemeğe davet ettiler o ara araç çıkmak üzere olduğunda teşekkür edip aracı bekledik . Tabi çaydı kolaydı sürekli sağolsunlar ikramlar geliyor.İşin güzel tarafı manevi olarak da bi rahat ettik ,sanki bi dostumuzun evindeymişiz gibi olmuştu. Araba geldi gerçekten olabilecek en kısa sürede hallettiler ,elemanların tamamı büyük bir özveri gösterdi aracı çıkardılar sadece 10 ytl işçilik aldılar hepsi o. Biz de klimamız çalışmasa da gayet memnun ayrıldık .FORD er-şahsuvaroğlu'na bir kez daha teşekkür ederiz.

Eski 06-12-2006, 12:14   #49
Aktif Üye

fkorkmaz - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

arkadaşlar sizleri okuyunca anladımki bizim yöntemimiz en iyisiymiş...aracı bakım için servise götürmüyoruz ustamıza götürüyoruz ve aracın başından ayrılmıyoruz takılacak olan her parçayıda yetkili servisten alıp takıldığı km ile değişeceği km'yi yazıyoruz...bu yöntemle hiç problem yaşamadan çok daha ekonomik bir şekilde hallediyoruz işimizi.

fkorkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2006, 13:00   #50
renaultsport

clioGT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: RS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

ben her ne kadar güvensem de servisime, bakım esnasında serviste ustaını yanında oluyorum. bunun haricinde eğer uzun süreli olursa aracın serviste kalma süresi hergün ziyaretine gidiyorum

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları