"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Re: Servislere Gittiğimizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ..!
2 adet insan beyni + tecrübe ve yedek parçalar stahlwille , snap-on , new britain , izeltaş aletleri .. Servis kimmiş ? ----------------------------------- Sene 2002 vectrayı sıkıştırmışlar sağ ön çamurluk ta farın orda hafif bir içe çökme var farda ve tamponda sıyrılmış. Servise gittik benm isteğim doğrultusunda sağ çamurluk ve ön tampon komple boyandı sırf çizik var diye yeni sağ ön far takıldı. yetmedi 4 kapı kolunu yetkili servistir iyi işçilik vardır diye gövde rengine boyattım. Sonuç ; Ön tampon altı siyah çıta çentiklerinden kibarca söküleceği yerde asılmak suretiyle parçalanarak çıkarılmış yerine perçinlenmiş. ön tampon kaporta ile birleşim yerleri uygunsuz montaj yeniden gerekli. ön davlumbazı ben oturttum. tampon boya işçiliği vasat. detaylara bakınca boyanın aktığı vs görünüyor.. Dış hava sıcaklık müşürü takılmamış kaza bela yerinde tam soğutma fanına çarparak pervaneyi parçalayabilir. uzun lafın kısası Lanet OLSUN !! Bana uzaklar gidemiyorum servislerine basit bir yağ değişimini 8 saatte yapıyorlar.elemanlar cahil cüvela.. Tamponumu oturmak için gittiğimde aracın bırakılması lazımmış yuh ... dış sıcaklık müşürünü söyledim kendi düşmüştür dedi. yoksa fana çarpıp kırabilirmiş. hadi anam hadi... ilerle.. ---- Soğuk havalarda ön akslar aynı anda tümsekten geçerken zart zurt ses yapıyor.. Adam ne dedi -Bunlar yapar hastalığı bunların. ------- Hidrolik direksiyonumda sorun olduğunu biliyorum tık tık ses geliyor pompadan. adma bir bakın bakalm nerden ses geliyor dedim. not düşmüşler servis kağıdına; triger grubu ses yapıyor değişmesi gerekiyor. ---- bu yazın değiştirdim triger taş gibiydi hala 5 sene olduğu için değiştirdim çok net söylüyorum Team opel takım kaptanı olarak ; Aracı seviyorum tasarımı hoşuma gidiyor ancak bir daha asla opel aracım olmayacak.
__________________ |
| | |
| | #12 |
| nuriQocca | Re: Servislere Gittiğimizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ..!
babamın astra önden darbe aLdı.. değişenLer:bagaj fitiLLeri - pLaka aydınLatması (biz istemedik) ve aynı servis bunu yapıyo ön far çatLağını değiştirmiyo.. ya beyinsizLer ya miLLeti düdükLüyoz oLm çok akıLLıyız havasındaLar.. işini biLen usta iyidir..
__________________ |
| | |
| | #13 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Servis dediğiniz olay hizmet sektörüdür. Hizmettir ürettiği. Üretilmesi en zor olan maldır. Bizde genelde otomotive "yetkili" anlamda yatırım yapanlar genelde bu işten zerre kadar anlamayan ama yastık altındaki paralarıyla markaya milyon dolarlık yatırım yapan kimseler olduğu için yukarıdaki gibi tepkiler oluşmuş. Yetkili servis işi çok zor bir iştir. 50 sene sanayi de ün yapmış biri dahi olsa yetkili servis konusunda o kişi bir hiçtir. Sürekli başında durulması ve bilimsel bir şekilde işletilmesi gerekir. Yoksa müşteri memnuniyetsizliği kaçınılmazdır. RoadFighter'a katılıyorum. Tüm genellemeler tehlikelidir..Bu Bile. Serviste atolyeye girmeme olayı yasal olarak ta yasaktır. Atolyede yaşanabilecek her türlü yaralanmada tek sorumlu servis olacağından doğal olarak içeri alınmamaktadır müşteriler. Ancak bu da bir itiraftır; bunu kötü niyetli kullanan servis te çok. Yetkili servislerin hiçbiri üstünde garantisi bulunan karoser parçaları hariç hiçbir parçaya müdahele yetkisi yoktur. Eğer cam krikosunun contasından dolayı çalışmadığı gün gibi ortada olsa bile servisin o contaya müdahele yetkisi yoktur kriko değiştirmesi gerekir. Ancak garantisi bitmiş araçlarda istediği gibi müdahele edebilir. Yetkili servis bizim ülkedeki genel ortalamayı hesaba katmazsak sanayiden kat kat iyi, tecrübeli ve avantajlıdır. Ama bizde çoğu konuda olduğu gibi distribütöründe vurdumduymazlığı yüzünden çok sıkıntı yaşanmaktadır. |
| | |
| | #14 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-01-2005 Şehir: Ankara Yaş: 23 Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!
Servis şefi demişti nasıl ilgileneceksin ki adamlarla,nerden bileceksin o an ne yaptığını ki ben onu savunayım ustası bi ayrı,kaportacısı bi ayrı vs. vs. ben şikayet ettiğimde haklısın oluyor işte ne yapalım demişti... o kadar çok başlılık var ki bazı yerlerde tek bir mekanizmadan yürümüyor işler birbirlerine danışırken bile çekiştiklerini görüyorsun kalifiye eleman bulmak zor tabi mutlaka,deneme yanılma yöntemi oluyor birazda şans galiba... bakıyorsun şu parçadandır deyip rastgele atlayan bir çırak var,ustası görmüyor iş bittiğinde sen kime hesap soracaksın kimin yaptığını bilmiyorsun çünkü zaten biz gereğini yaptık cevabı gelir başında bekleme olayında Bilirkişi'nin bahsettiği güvenlik olayı doğru ama bizim milletimiz(bende dahil(hemde en başında olanlardan)) arabamızın başında durmadan edemiyoruz,dokuz doğuruyoruz içeride... bende hak verirdim bu beklememe olayına ama baktım yanlış teşhişler koyuyorlar,kullandığım için sorunun nerden geldiğini ben belki daha iyi kestiriyorum yeri geliyor küçük bir fikirle iş değişiyor, biz hallederiz deyipte sorunun hala çözülmediğini görünce benimde bitim kanlandı. ![]() arabadan ses geliyordu 1 gün yattı ve 3 günde epey bir vakit harcanarak müdahale edildi kaç sefer test sürüşüne çıkıldı arabayı hep onlar kullandı ve hala çözemediler işi kafam attı servisimi değiştirdim gittiğim yerde başında bekledim,şurdan şurdan geliyor diye izah ettim test sürüşüne önce çıktılar sesi çıkarttırmayı beceremediler,ben hangi kullanım tarzında çıktığını gösterdim ve geri döndüğümüzde teşhiş kondu ve işi hallettik ![]() Ülkemizde her işi en iyi yapan olmak gibi bir gayretimiz olmadığı için buyrun beyefendi siz içeri geçin biz halledeceğiz laflarına inanamıyoruz hala ustasıda çırağıda sallıyor bazen... ama genelleme yapmak doğru olmaz...
__________________ ![]() Think. Feel. Drive. |
| | |
| | #15 |
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 Şehir: . Otomobil: .
Nerdeyse bakımlar harici ve arabanın garanti olayları dışında önünden geçmiyorum servisin jant kapağım kırıldı servise sordum tek olarak satamayız takım olarak 70 ytl dediler bende gittim 15 ytl aynısını aldım dışardan ne rot-balansa götürüyorum nede basit şeylere plakalık ampülü patlıyor en kalitelisini 1 ytl ye alıp taktırıyorum.Kişiye göre ilgi değişiyor zatan en çok da buna sinir oluyorum.
__________________ |
| | |
| | #16 |
| işimiz bu..yaşamak Kayıt Tarihi: 26-11-2006 Şehir: konya
allaha sukur servısımle aram ıyı gıttımmı bastan asagı bakıolar arasıra ugrar kafama takılanı sorarım cıtalarıda oraya boyattım hatta marspıyellerıde orda yaptırdım halbukı dısardan parca almazlar normalde
|
| | |
| | #17 |
| 400D Kayıt Tarihi: 30-06-2005 Şehir: Gelibolu Yaş: 20 Otomobil: Golf V Captiva
Blog Kayıtları: 4 | Re: Servislere Gittiğimizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ..!
fiat servisi yaramazdı ![]() babam kenidar abasını istanbulda arkadaşının özel servisine götürüyor bakalım vw servisinlen aramız ne olacak ![]() ![]()
__________________ Canon Nikon kardeştir, ayrım yapan kalleştir... |
| | |
| | #18 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Bu sektörde "kalifiye eleman" 40 yaşı ve üstü oluyor olursa.. Onu da o saatten sonra arabanın altına sokamazsın. Bir işe yaramaz. Olması gerekeni yazayım ben. İşe alınacak çıraklar ve kalfaların bir çoğu sanayide yetişme hiçbir işiyle ilgili eğitimi olmayan ama soru ezberleyerek Çıraklık/Kalfalık belgelerini almış HATTA eski işyerlerinde dayakla iş öğretilmiş tipler oluyorlar. Öncelikle bunların psikolojilerini adam etmek gerekiyor. Ondan sonra da o adama yatırım yapmak gerekiyor. Ki adamı kazanasın beynine "kalite" olgusunu işletesin. Bir yandan eğer ilkokul mezunu ise mutlaka dışarıdan liseyi bitittiriyorsun. Markanın eğitimine ilk birkaç kez uçakla filan yolluyorsun tüm ailesiyle birlikte adamı gerçek maaşından SSK'lattırıyor ve d eüstüne özel hayat sigortası yaptırıyorsun. ama adam bundan çok etkilenip kendini markanın bir parçası ve uzmanı olarak görmeye başlıyor. Sonra kendi bünyemizde kurduğumuz eğitim departmanında adamı iyice moda sokuyorsun pürüzleri zımparalıyorsun ve sana sıfır km "kalifiye" adam çıkıyor. Bu adamın teknik bilgisi yanısıra konuşması şivesi hitap şekli insan ilişkleri vb. şeyler pozitif yönde değişime uğruyor. Dolayısıyla diğer servislerde efsane olan "istesek bu 60 beygir arabayı 2000 beygir yaparız" modeli insanlar oluşmuyor. Kendini ifade eden oldukça teknik bir bilgiyi çok anlaşılır bir dilde müşteriye anlatabiliyorlar. Ama zaten müşteriyle birebir konuşma yetkisi olan kişiler bellidir. Gerekmedikçe diğerleri müşteriyle göz kontağına bile girmezler, girmemelidirler. Normalde atolyede çalışan biri müşteriye bir doktor edasıyla birşeyler anlatmaya bayılır. Bu hevesi alman lazım adamdan. Adamın tüm belgelerini(ustalık kalfalık ustabaşılık çıraklık seminer sertifika vb.) Girişte müşterinin ilk olarak dikkat edeceği bir yerde gövde gösterisi şeklinde göstereceksin. Bu müşteriye "içerde bir ekip var ağzının suyu akar" imajı vereceksin. Diğer taraftan da personelinin kişisel başarılarını herkes duyuracaksın ki adam da daha istekli olsun. TSE'yi geçtim 12047'nin bana göre servis işleyişiyle alakası ama ISO şart.Hakikaten çok yararlı. Daha sonra planlamanı çok profesyonel ve bilimsel bir şekilde yapacaksın. Parça stoğunu içgüdüsel ve keyfe keder değil çeşitli forecasting ve yöneylem taktikleriyle düzenleyeceksin. Adam bilmiyorsa öğreteceksin. Ki müşteriye parça yok bekle veya sonra gel demeyeceksin, maliyetini kısaltıp stoğunu minimumda tutmaya çalışacaksın ama öte yandan da distribütörün senden beklentilerini tümüyle karşılayacaksın. Sürekli performans denetimleri yapacaksın. Ona göre araç kabul edip randevu vereceksin. Simulasyonlar senaryolar yapacaksın. Alet arızalarını hesaba katacaksın vs. Bu modelin biraz değişini Avusturya'da bir BMW servisinde görmüştüm bize uyarlayıp direk uygulamaya koyduk. Uygulamadan önce 4 servis idik bölgede herkese günde ortalama 40-50 araba geliyordu. Şu an bize günde 150 araba diğerlerine 30-40 araba geliyor 5 servisiz. Bu raslantı değil. Servisçilik böyle yapılmalı. Böyle yaptın mı sarfettiğin enerjinin de karşılığını fazla fazla alıyorsun. Ve de vazgeçilmez oluyorsun. Öyle ki markanın görsel standartlarına uymayan bir biz varız(maliyeti 5 mlyn$'dan başlıyor) ama distribütörü de gerek kalite konusunda gerekse hukuki anlamda kurtardığımız için ve operasyonel olarak 1 seneyi aşkın bir süredir ülke birincisi olduğumuz için vazgeçilemiyoruz.(Devlet der ki, distribütör olacaksan her coğrafi bölgede TSE belgeli en az bir yetkili servisin ve yedek parçacın olacak. Ege tek biz varız buna uyan). Yukarıya yazılmış olanları çok iyi anlıyorum ama elimden müşterinin haklarını anlatmaktan başka birşey gelmiyor. Bizde henüz bu bilinç yok. Herkes kolay yoldan zengin olma peşinde.. |
| | |
| | #19 |
| active suspension Kayıt Tarihi: 15-06-2005 Yaş: 27
ben servisimden çok memnunum, yeri gelio ufak tefek seyler için gidiorum , işçilik almıolar bile, mod. işi dışındaki her iş için servise gidiorm, özellikle garantisi dewam ettiği surece de düşünmüorum başka yere gitmeyi. bitince de dusunuruz ozaman ![]() aslında bu iş servisten servise deişir, eski arabamı da servise goturmezdim sanayi de bi ustam vardı, ii anlardı ona gotururdum, hiç de sorun yaşatmadı bana, herşeyi 4-4lük yapardı...
__________________ |
| | |
| | #20 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-01-2005 Şehir: Ankara Yaş: 23 Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!
Bilirkişi son kurdun cümle zaten sonun başlangıcı oluyor bir bakıma ![]() aslında işe yapılan yatırım bir türlü dönüyor nasıl olsa ama 50 yıl sonra ama 5 yıl sonra.. bakıyorsun adamın devasa plazası var ama servis alanı ufacık,ustaları sana karşı beyefendi ayaklarında yaklaşıyor dışarı çıktığın zaman bakınca tam bir çakal... millet işin görünen yüzüne bakmıyor zaten arkasını öğrenince soğuyor görünen yüzü aslında işin kendisi olmalı ama malesef kolay yoldan kazançtayız senin dediğin gibi.. Meşhur bir araç içi-dışı detaylı temizlik,bakım firmasında bir işlem yaptırmıştım adama soru soruyorum geçiştiriyor sorna ısrarla sordum(maksat altını kurcalam değil merak sadece) döndü dedi ki: abi bizde konuşmak yasak sıkıntı olur sonra... bu tarz mesafeleride sevmiyorum(geneli sevmiyor hatta) abi-kardeş-ustam vs. ilişkişi dönüyor aslında her en kadar beyefendi vs. diye hitap edilsede bu bazen öyle sırıtıyor ki o kadar muhabbetin sonunda bastırarak beyyefendi demesi beni epey güldürmüştü(biz küçük bir ilçeye gitmiştik ve emlakçıya arsa soruyoruz,adam epey muhabbetin sonunda babamı çağırmak için demişti,oysa ulan sanki orası çok mesafeli yer abi desen ne olacak(bakın bende içimdekini durduramadım,özür ))olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol düsturu benim için her yerde olmalı ![]() bu arada,eski servisimdende memnundum ustaları falsoydu yeni servisimde her ne kadar eskisinde ki kadar muhabbetim olmasada ustaları iyi muhabbette yapay ama olsun...
__________________ ![]() Think. Feel. Drive. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|