"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #111 | |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
| Alıntı:
bu yeni birşey değilki, eskiden ankarada konya yolunda bir hyundai servisi satıcısı vardı, 4 sene önce filan kapattılar. firmanın ismini hatırlamıyorum şimdi. sanırım 2001 senesiydi. hyudnai accent arabam vardı, üzerindeki tekerlekler birtürlü balans tutmuyordu 1000 kmde bir balansa gidiyordum, 4. seferden sonra herşey düzeldi. lastiklerimi bir inceledim, lastikler benim değil kullanılmış ama balansı düzgün aynı model tekerlek takmışlar jantlar benimkiler. iki sene içinde direksiyon sarardı göbeği hraiç sapsarı oldu, plastiği bozuldu güneşte, gittim bu sarardı ne yapacağız dedim, sigara içtiğinizdendnir dediler. iyide dedim ben sigara içmiyroum dedim,git küllüğe bak... mmm dedi karı, o zaman elinizdeki kremdendir dedi. sanki elime yumuşatıcı sürüyorum nonoşumda tövbe estafirullah. dedim saçmalamayı bırak müdürü çağır. neyse 15 gün sonra bilirkiişi geldi hyundaiden simit değiştirilsin diye lütfentim adam değiştirdilerdi. geri zekalılar...ben arabamı mümkünse yetkili servise götürmem, ustaya götürür başında bekler hatta kendim yaparım... hyundai alacak olursam ilk 2 senelik bakımlarını serviste yaptırır daha sonra garanti maranti dinlemem sanayiye götürürüm. soyguncu adamlar çünkü. kayınvalidemin hyundai accent debriyaj balatası için 450 ytl istedilerdi, kadıncağızda bilememiş tamam demiş. açtım benim parçacıya debriyaj seti kaç para dedim. iyi kalite olanı 125 ytl dedi adam. işçilikte 70 80 ytl den çok değil. servisi aradık kardeşim sen dalgamı geçiyorsun adammı seçiyorsun parça fiyatları yan sanayide böyle iken orjinali iki katı olsa gene 450 ytl tutumaz ulan dedik kibarca. adamlarda pardon yanlış hesaplamışız demiş ve 300 ytl ye yapmışlar. şerefsizler.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! | |
| | |
| | #112 |
| çevik kurbağa gtz Kayıt Tarihi: 11-12-2007
|
slm KLL. herkes ii hoş söylüyor. servise güven olmaz diye ki anlatılanlara göre çok doğru... iyi ama benim araba 5 yıl garantili şimdi 5 yıllık garantiden vaz geçip sanayiyemi giriim. aklıma şu geliyor... sakınan göze çöp batar derler ya, büyük masraf isteyen bir arıza verse ne olacak. risk sonuçta. servistede kazıklandığımız doğru. buyrun size iki ucu oklu deynek. neresinden tutalım. ortası deme ![]() KLL = bide neden 2 yıl servise sonrada sanayiye dedin onu anlamadım.açıklarsan sevinirim. bide benim getz dizel. en önemli parçalardan biri yakıt pompası. arıza verirse zıçtık. o da garantiye girmiyomuş, balatalarda, ıvırda zıvırda. peki neyin garantisi var :s peki hangi büyük masraf çıkaracak arızalarda servis garantiye sokuyor onuda merak ediyorum... sanırım gitmemek en mantıklısı. yorumlarınızı bekliyorum. selamlar |
| | |
| | #113 |
| Facelift Operator Kayıt Tarihi: 09-06-2005 Yaş: 28
|
yakıt pompası denildi de aklıma geldi 2006 nın ilk gününde citroen berlingo 2.0 hdi araç aldım arabayı alır almaz. istanbula gittim ordan ankara ordan eskişehir ordan bilecik vs vs derken 1 hafta sürekli yol yaptım 1. hafatnın sonunda araç 6700 km oldu servise gittim yakıtla ilgili sorunum vardı servis çalışanı aracın 2 ve 4. enjektörleri ile yakıt pompasının bozulduğunu söylediler tamam o zaman değiştirin dedim ![]() hatalı yakıt kullanımından ve sürekli aynı yerden benzin almamışsınız filan saçmaladılar. adam dio ki 1 hafta da 6700 km yol mu yapılır hiç mi inmedin arabadan diyo ezbere konuşuyosun ama dedim doğru söylüyon hep yoldaydım aynı yerden dizel almadım bu arabayı aldım diye benzinciyle dost hayatımı yaşıycam lan dedim hep aynı yerden benzin alcam ortakmıyım dedim neyse ıvır zıvır konuştuk değişmezmiş 6 milyar mı ne tutuyo du o zaman 1 hafta serviste kaldı neymiş efendim inceleyeceklermiş tamam dedim inceleyin şirketin avukatı var zaten hemen bi yazı tutanak hazırlattım avukatla birlikte gönderdim 2 gün sonra aracı teslim ettiler değiştirip
__________________ |
| | |
| | #114 | |
| Alıntı:
sen tam olarak anlatmamışsın da kafama takıldı. senin av. nasıl halleti meseleyi. hani aynı yerden almamışsın ya yakıtı? aslı varmı bu aynı yerden almak gerekiyo meselesinin? aydınlatırsan sevinirim... selamlar. | |
| | |
| | #115 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
|
abi almayın fransız arabası kabahat sizde. adamlar hem kıl hemde arabaları kötü.vevis: ben kendimi düşünerek söyledim eğer seyahat ediyorsam 40000 50000 km yapmış olurum diye düşündüm 2 3 sene sonunda. zaten trigger vs değiştikten sonra sorun çıkacak birşey kalmıyor ki motorda. ön takım debriyaj balatası vs gibi şeyler zaten garantide değil. e yeni araçların çoğundada bu km lerden önce çıkartacaksa arıza çıkartıyor zaten. ben böyle düşündüm açıkçası. 5 sene garantisi var diye beyinsiz özürlü servis çekilmezki? ikincisi belli bir süredir üretilen araçların zaten yan sanayi parçalarıda çıkmış oluyor ve bunlar daha hesaplı.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #116 |
| Orhan Baba Kayıt Tarihi: 05-03-2007 Şehir: Ankara Yaş: 30 Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4 |
kardeşim euro dizel aldığın sürece aynı yerden almamışsın falan gibi şeyler saçmalık 6000-7000 km de tıkanıyoırsa enjektör kusura bakmasınlarda bu işi beceremiyorlar demektir bu normal dizel koysan bile tıkanmaması lazım yaksın diye çamur koymuyorsunya depoya mazot neticede şerefsizlik ediyolar
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #117 | |||
| Facelift Operator Kayıt Tarihi: 09-06-2005 Yaş: 28
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
açıkcası ben bu euro dizel kurşunsuz yok süper filan bunlarada inanmıyorum. eskiden 90 lı yıllarda mazot süper ve normal benzin vardı kurşunsuz yok şu oktan bu oktan diye bişey yoktu. eskiden karbüratörlü arabalara normal benzin enjeksiyonlu arabalara da süper benzin koyulurdu kurşsunsuz filan yoktu normal benzini iptal ettiler dedilerki herkes süper benzin alacak enjeksiyonlularda kurşunsuz ... şimdi de euro dizel yalanı bi ara bio dizel vardı topaloğlunun bülent ersoya dediği gibi biodizelin geleceği parlaktı ama onun da önünü kestiler
__________________ | |||
| | |
| | #118 | |
| Alıntı:
en iyisi 60000 bine kadar dediğin gibi trigeri değiştirne kadar serviste yolunmaya devam edelim sonra ayağımı atmam servise.
| |
| | |
| | #119 |
|
abi dizel aldığıma pişman oldum valla. litresi olmuş 2750 bide yok euro mu alsam türk mü alsam... temizmidir pompa bozulursa mahfolduk, enjeksiyonlar tıkanırsa bi ton tantana, üstüne baımı da daha pahalı amaaaaaaaaaaannnnnnnn ne bu yaaa... bu arada arkadaşlar 1,5 90 bg crdi getzim 28000 de. 90 milyona şehir içi 500 km yapıyo bana çok az geldi yaptığı km. sizcede öyle değilmii?? enjeksiyonlardan olabilirmi sorun... |
| | |
| | #120 |
|
bide arkadaşlar bir sorunum daha var? çiziklerle ilgili... ön kapının ikisinede şerefsiz ewlatları yazı yazmışlar artık neyle çizmişlerse...çok belirgin. 2 kere pasta cila attım makinesini alıp hemde çıkar diye ama yinede hala çok belirgin.. boyamaktan başka bi çaresi varmı acaba. boyatırsamda değerinden çok düşer dediler ama bu şekilde de gözüme çok batıyo. ne yapmamı önerirsiniz. şimdiden teşekkürler. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|