"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Emrah Şenel | Metalik boya - opak boya
arkadaşlar metalik boya ve opak boya arasında ne fark var? metalik boya simli gibi duruyor. onun dışındaki farklar neler? neden opak boyalı araba daha çok parlıyor? boyanın ömrü arasında opak-metalik fark varmı? birde şu arabasını değişik renklere boyatanlar(turuncu-açık yeşil-pembe) kendi boyattığı yerden başka yerde boyatılırsa renk tutarmı? opak boyası olan araba örneğin 1 karış yerde çizik varsa sadece 1 karış yer boyanabilirmi? metalik boyanmıyormuş heralde. konuyla ilgili arama yaptım bulamadım. bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum,teşekkürler...
__________________ forever karakedi 205 ![]() |
| | |
| | #2 |
| JuDaS | bilen yok galiba |
| | |
| | #3 |
| beni unutmaın geri döncem Kayıt Tarihi: 17-01-2008 Şehir: - Otomobil: -
|
Bizim araba beyaz çok güzel
__________________ '' BİR SANA DOYAMADIM BİRDE SABAH UYKUSUNA ''! |
| | |
| | #4 |
| Emrah Şenel |
valla bilen yok bencede bilsem zor sormazdım
| | |
| | #5 |
| nuriQocca |
asLında opak daha .ok parLamıyor o göz yanıLsaması metaLik renk içerisinde ki simLer daha az parLıyormuş hissine kapıLmamıza neden oLuyor meseLa siyah opak bir renk ciLadan sonra inanıLmaz parLar..metaLik rengin tonLamasını tutturmak zordur zamanLa deformasyona(soLma-boya atması) uğrayan metaLik renk tam tutmayabiLir bu opak renktede oLur ama fark ediLmez fazLa..pembe fıstık yeşiLi fosforLu v.b renge boyatanLar boyanan karışımdan birazda boyacıda örnek oLarak kaLır..kaza çizik v.b bi şey oLunca LokaL boya için..
__________________ |
| | |
| | #6 |
| Emrah Şenel |
teşekkürler dostum
| | |
| | #7 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 26-08-2008 Şehir: Kütahya Otomobil: Mercedes E200
|
Opak boyayı her zaman boyatabilirsin... Ama metalik boyanmayacak diye bişey yok... Ancak biraz pahalı oluyo...Çünkü boya kutu halinde satılmıyor... Bilgisayarda karılıyor metaliık boya...
|
| | |
| | #8 |
| '95 |
opak kendinden verniklidir, metaliğe sonradan vernik atılır ve metalik içindeki simler ışığı kırarak yansımaları opak boyaya nazaran daha bulanıkmış gibi gösterebilir. boya tutma konusunda..ikiside aslında birbirine yakındır. renk tutmaz birbirini. ama opak boya tam da emin olmamakla beraber cila vs.. yediği zaman boya vernik karışık halde olduğu için daha kolay alışır. metalik boyada ise alıştırmak için boyanan bölge dışında diğer parçalara da biraz boya atmak gerekir.
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #9 |
| Senior Member |
Metalikte lokal boya çok zor değil. Aracın renk kodunu alıyorlar, kendi terazilerine giriyorlar, terazi sana hangi kodlu boyadan ne kadar koyman gerektiğini söylüyor. Gramajı kaçırıp fazla koyarsan önceki koyduklarından da eklemen gerekiyor, 5-10 dakikalık bir işlem, birebir de tutmuştu benimkini boyarken.
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #10 |
| Emrah Şenel |
herkese teşekkürler, başka renge boyanan arabanın boya kodu nasıl bulunur? deneme yanılma yoluylamı? mesela pembeye boyatan ne yapacak bir yere sürterse ve boya kodunu kaybederse?
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|