Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 13-09-2008, 09:07   #1
Member

Otomobil: mazda
Mazda Yardım

Merhaba arkadaşlar aracımda motor sorunu vardı usta bır ayda toplayabıldı fakat arac tam anlamıyla olmus sayılmaz usta usta olmadıgı ıcın benden buraya kadar dedı...bulundugum yerde bundan ıyı usta yok belkı takımım olsa ben ondan ıyı yapardım neyse su ankı sorun su ılk marşa bastıgımda arac calısmıyor baya bır sure marşa basmak gerekıyor zor calısıyor ve ılk calıstıgında gazı kestıgımde stop edıyor bır muddet calısması gerekıyor.Eger stop ederse gene aynı sorunu yapıyor...Yanı aracım marş yemıyor calıstıktan sonra bır sorun yok ....nede sorun olabılır lutfen yardım edın dedıgım gıbı bulundugum yerde usta denen bırsey yok kedı basımın cagresıne bakacagım Simdiden tesk edıyorum

Arac mazda miata 1999

zsnnylmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-09-2008, 11:18   #2
Member

Otomobil: Miata
Merhabalar
Oncelikle sormak istedigim aracin motoru ne BP (1.8) mi yoksa B6 (1.6) arac avrupa icin uretilen modeli mi + arabana usta ne yapti elektronik olarak araba bir tamir yapildimi?

Biraz daha detay verirsen yardimci olmaya calisacagim.
Birde nerde oldugunu solersen daha yararli olacaktir.

Ryhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2008, 07:34   #3
Senior Member

senin yapman gereken ateşleme sistemini kontrol et kablolara bak distirbitörü aç içini temizle bujileri kontrol et kendi bujilerimi ona bak sonra morot çalışırken sırayla buji kablosunu sök seste değişme varmı yokmu kontrol et silindirin çalıştığını kontrol için bunu her bir buji için uygula hepsi tamamsa karbüratörü temizle basitce etrafından hava tıtsan bile olur sökmene gerek yok.injeksyonluysa hava kelebeğini ve injeksyonları kontrol et son olarak gazlıysa gaz ayarı yaptır kabaca yapman gerekenler bunlar dahada aynı sorun devam ederse benden buraya kadar dedı...yaparsın sende

HİGH_THC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2008, 09:12   #4
Member

Merhaba arkadaşlar yardımlarınız ıcın tesekkurler
motor 1.8
sorunu anlatayım ben aracı arkadasa emanet verdım demesıne gore seyır halındayken arac cekme yapmıs arkadas hemen aracı durdurup servıse bırakmıs dondugumde servıs zamanlayıcıda sorun var dedı duzelttı fakat arac yıne calımadı daha sonra baktı arac kompresore bınmıyor yanı pıstonlar havayı sıkıstırmıyor valf dedı onlarda degıstı arac yıne calısmadı bu sefer pıston rıngs de sorun vardedı galıba sekman oluyor onlarıda degıstık bu defa arac calıstı fakat zor calısıyor uzun sure marsa basmak gerekıyor ben bujılerı degıstırdım sankı bıraz daha erken calısır gıbı geldı bana fakat sorun devam edıyor.....Ayrıca bu yenı ortaya cıktı aracı calıstırıyorum bır ıkı dakıka sonra devır saatı artıp azalıyor sabıt durmuyor yukselıp azalıyor deponunda sonu gelmıstı sorun benzınden mıdır yoksa baska bır problem mı..?

Eski 26-09-2008, 11:13   #5
Member

valla anlattıkların çok ilginç. Neyse sana drek sorun şudur demem çok zor. Ve motorun bir çok noktasına dokunulmuş Motor kafası sokülmüş Mx-5 lerin BP kodu motorlarından var sende ve çok basit bir motor değildir kendisi üstten çift egzantrikli bir motor bildiğin gibi. Basitçe gözden geçirmeni tavsiye ettiğim şeyler yakıt filtreni değiştir, aracının deposunu doldur (mümkünse yüksek oktanlı 100oktan gibi yada 98) buji kablolarını kontrol et! buji kablolarının sarasının düzgün takıldgına emin ol çünkü buji kablolarının sırasını karıştırdıysan sorun yaşatıyor olma şansıda var. Baktın bunlardan çıkmadı o zaman motoruna kompresyon testi yaptır ve her silindirdeki basınça bak bunların degerleri birbirne yakınmı ve minimum önerilenin altında mı.... Normalde segmanlarının değiştirildiyse ve pistonlarında bir sorun yoksa kompresyonun iyi çıkması gerek (subabları değiştirdiğini göz önünde bulundurarak söylüyorum) ve motor kafasını yerine takarken trigerin zamanlamasının iyi yapılıp yapılmadıgına dikkat etmen gerek.
Neyse dediğim gibi sen su basit kontrollerden başla. Buji kablolarının sırası duzgün mü bak ondan sonra benzin filtresini değiştir 15ytl bişi sonra git biraz benzin al arabana olmadu buji kablolarını değiştir yada denemek için bir yerden bul.

Eski 26-09-2008, 11:28   #6
Member

bu arada bir önceki posttada sormuştum ama yine sorim sen nerde oturuyorsun dostum.

Eski 26-09-2008, 18:46   #7
Member

Ben mexico belize sınırında yasıyorm

Eski 29-09-2008, 06:38   #8
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ryhn Mesajı Göster
valla anlattıkların çok ilginç. Neyse sana drek sorun şudur demem çok zor. Ve motorun bir çok noktasına dokunulmuş Motor kafası sokülmüş Mx-5 lerin BP kodu motorlarından var sende ve çok basit bir motor değildir kendisi üstten çift egzantrikli bir motor bildiğin gibi. Basitçe gözden geçirmeni tavsiye ettiğim şeyler yakıt filtreni değiştir, aracının deposunu doldur (mümkünse yüksek oktanlı 100oktan gibi yada 98) buji kablolarını kontrol et! buji kablolarının sarasının düzgün takıldgına emin ol çünkü buji kablolarının sırasını karıştırdıysan sorun yaşatıyor olma şansıda var. Baktın bunlardan çıkmadı o zaman motoruna kompresyon testi yaptır ve her silindirdeki basınça bak bunların degerleri birbirne yakınmı ve minimum önerilenin altında mı.... Normalde segmanlarının değiştirildiyse ve pistonlarında bir sorun yoksa kompresyonun iyi çıkması gerek (subabları değiştirdiğini göz önünde bulundurarak söylüyorum) ve motor kafasını yerine takarken trigerin zamanlamasının iyi yapılıp yapılmadıgına dikkat etmen gerek.
Neyse dediğim gibi sen su basit kontrollerden başla. Buji kablolarının sırası duzgün mü bak ondan sonra benzin filtresini değiştir 15ytl bişi sonra git biraz benzin al arabana olmadu buji kablolarını değiştir yada denemek için bir yerden bul.
Ben bujileri degiştim kablolarda saglam benzin motora kadar gayet guzel gelıyor..Bu gun kalburator u soktum epey kırlıydı temızledım fakat aracı boyadıgımdan daha nasıl calıstıgını test edemedım...eger gene aynı sorunu yaparsa dedıgın gıbı basıncı olctureyım onun dısında onerılerınız varsa deneyebılırım

Eski 29-09-2008, 18:54   #9
Member

karburator!!!! abi o araba enjeksiyonlu!!!! nasıl karburatoru soktun sen naptın o arabaya yada cidden miata surdugunden eminmisin!!!

Eski 29-09-2008, 20:14   #10
Member

Panik yapma hemen oyle sagiyla soluyla oynamadim hassas bir sekilde cikarip sprey ile temizledim...Yarin yada sonraki gun araci anca calistirip deneyecegim boya isi daha bitmedi neticeyi bildiririm....

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları