Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 19-02-2008, 23:23   #51
Senior Member

g_serkan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -_-
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thefirestarter Mesajı Göster
adamım ben onun sebebini biliyorum. LPG benzin gibi kurum yapmıyor karburatörün içindeki biriken kurumu da temizliyor söküp alıyor o yüzden karburatör falan temizletmiyorum artık ben de yalnız bazen kalitesiz gazlar oluyor onlar da filitreyi kirletiyor ona da dikkat etmek lazım
seviyorum yaa tüpümü gerçekten tam benim gibi altdirek vatandaşlara göre

g_serkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2008, 16:41   #52
Member

Otomobil: mercedes e class compresör
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
arkadaş yukarda edebiyat parçalamış onu yapmayın bunu yapmayın aslında doğru solemiş eksikleri var biraz ama olsun

MercoKing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-05-2008, 18:19   #53
SKYLINE GTR32

şahinbiturbo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: fiat
1998 den beri eski sistemi kullanıyorum 50-60 bin km yapmışımdır motoru benzinde biraz fazla sıkıştırmıştım segman kırdım segmanlar değişmişken bir rektefiye yapalım dedim kapağı açtırdım lpg nin erittiği pistonları göremedim nedensee birde subaplar kavruluyormuş gene öyle bişey yok tek sorunum km 440 ykş yakıyor

şahinbiturbo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-05-2008, 13:53   #54
aksak_ritrim

mebilgin - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Sayın Diesel kompressor , Lpg nin 105 oktan oldugunu yazmışsınız.
Lpg 92 oktandır diye biliyorum.
Bilginize...

Mesajı son düzenleyen mebilgin : 10-05-2008 - 13:55
mebilgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-05-2008, 14:03   #55
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

evet aslında benzin oktan sayısından % 10 daha fazladır gibi ibareler kullanılıyor lpg nin oktan sayısı hakkında ama 100 oktan benzinde var 85 te şimdi 85 e göre lpg nin oktan sayısı 93-94 , 100 oktan benzine görede 110 oktan oluyor lpg oktan sayısı

ama yüksek oktan lpg reklamlarında 93 oktan deniliyordu

Eski 13-05-2008, 16:55   #56
SKYLINE GTR32

şahinbiturbo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: fiat
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mebilgin Mesajı Göster
Sayın Diesel kompressor , Lpg nin 105 oktan oldugunu yazmışsınız.
Lpg 92 oktandır diye biliyorum.
Bilginize...
lpg oktan sayısı benzin oktan sayısından herzaman yüksektir + türkiyedeki yüksek oktanlı benzinlerin hepsinde kimyasallar kullanılarak yükseltilir

şahinbiturbo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-05-2008, 00:25   #57
Junior Member

benim 4. lpgli aracım 5 numara vosvos susuz olduğu için lpg yoktu.
ilk aracım 74buick regal v6 3500 motor üzerinde 80 cm kar varken yarım marşta çalışırdı. hiç benzin görmedi. yaz ortasında çalışır çalışmaz rampaya vurduğum için kafa donmuştu. olduğu yerde üzerine su döküp erittim çalıştırıp devam ettim. 25 dereceyi geçmeden yola çıkmayın.hatta zorlamayın.kafaya giren su ne kadar sıcak olursa o kadar genleşme oluyor . o kadarda az yakarsın o kadarda çekişin artar. yaz aylarında termostat sökmeyin . aracınızın fan açma termal anahtarının sıcaklık seviyesi düşük olmasın. (bahsettiğim şey fan müşülü) 60 derecenin altında olmasın.
sonra 74mercedes 280 s bazı arkadaşlarında yakındığı gibi sabahları uzun uzun marş bastırıyordu normal olduğunu söyleselerde inat ettim . kafayı söküp temizlediler 2 fincan yağ ve su çıktı dediler. sonra yarım marşta çalışmaya başladı.
selonoid bobinler gazdan gelen metal tozları mıknatıslanmadan dolayı tutarlar. belirli zamanlarda selonoidleri söküp temizlemelisiniz. çok basit herkez yapabilir.
tanka gaz dolumunu iyice sıkıştırmayın en tehlikeli yanı genleşmeden dolayı tank büyüme yapıyor gövde zayıflıyor birgün yarılırsa şaşırmayın.
evet mercedesi anlatıyordum. çekiş ve sürat hoşuma gitmeyince üst kapağı söküp subap aralığını arttırdım lpg nin sıcaklığı benzine göre kalori olarak fazladır. istanbul kömürü ile sibirya kömürü arasındaki fark gibi. bu sebeple subaplar lpgde biraz daha fazla uzama yapar. sonuç 120 yi geçmeyen araç 170 görmeye başladı. yalnız plain ayarınıda yapmıştım o ara 0.40 yanlış hatırlamıyosam.
burada öğrendiğim en büyük şey neydi öğrenmek isteyenlere.
bomba gibi ip ucu.
gaz pedalından gelen tel ayarını pedala basılıymış gibi gergide tutup yani rölantiyi arttırın. sonra gazdan kısın.rolentiyi normal konuma alın . benzinde çalışmayacakmış gibi bırakın. sonuç
160 kuruş yakıyodum. aracı benden alan kişi bilgisayarla falan ayar yaptırmış buji ve kablolarıda değiştirmiş.250 kuruşa çıkarmış sonra bana gelip ayar yaptırdı.
hava emiş filitresine kesinlikle bant ve saire yapıştırıp emişi azaltarak devir yükseliyor diye ayar yapmayın. hava emişi rüzgara çarpmasın gayet açık ve geniş olsun. flitre kutusu emiş ağızında uzun hortum varsa kısa ve ön cama bakacak şekilde ayarlayın. yakıtı düşürmenin ve sürat ve çekişi arttırmanın püf noktalarını deneyimlerime göre yazdım arkadaşlar . 91 hyundai excell de de 130 kuruş yakıyordum onuda gaz basmayı severim öyle 130. şimdi 190 e var daha yeni .denemeler sürüyor.
şu an 200 kuruştayım.
gaz emişi ve hava emişi kısık olmasın ikiside rahat ve seri şekilde gelsin.

bunu unutmayın . lpg yanma odasına %2 ila %8 lpg geriye kalan %92 ila %98 hava karışımını yakaladığı taktirde yanar. bu karışımın haricide iyi yanma yada hiç yanma olmaz. siz %30 gaz %70 hava karışımlı bir odaya çakmak çaksanız dahi söner. bu işin kimyası budur. aygazı yakarken çakmağı dibinde ateşleyemessin biraz geriye aldığında çakarsın şimdi çaktınmı.?
saygılar selamlar.

devrim1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-05-2008, 01:40   #58
MakaSter ;)

Ukala_Boy - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

devrim1 nerdensin? izmirsen geleyim gaz ayarına sana 1.3 hyundaim war 200krş yakio yapalım ayarı 100krş yaksın

Ukala_Boy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2008, 15:46   #59
The Firestarter

Otomobil: VW
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi devrim1 Mesajı Göster
benim 4. lpgli aracım 5 numara vosvos susuz olduğu için lpg yoktu.
ilk aracım 74buick regal v6 3500 motor üzerinde 80 cm kar varken yarım marşta çalışırdı. hiç benzin görmedi. yaz ortasında çalışır çalışmaz rampaya vurduğum için kafa donmuştu. olduğu yerde üzerine su döküp erittim çalıştırıp devam ettim. 25 dereceyi geçmeden yola çıkmayın.hatta zorlamayın.kafaya giren su ne kadar sıcak olursa o kadar genleşme oluyor . o kadarda az yakarsın o kadarda çekişin artar. yaz aylarında termostat sökmeyin . aracınızın fan açma termal anahtarının sıcaklık seviyesi düşük olmasın. (bahsettiğim şey fan müşülü) 60 derecenin altında olmasın.
sonra 74mercedes 280 s bazı arkadaşlarında yakındığı gibi sabahları uzun uzun marş bastırıyordu normal olduğunu söyleselerde inat ettim . kafayı söküp temizlediler 2 fincan yağ ve su çıktı dediler. sonra yarım marşta çalışmaya başladı.
selonoid bobinler gazdan gelen metal tozları mıknatıslanmadan dolayı tutarlar. belirli zamanlarda selonoidleri söküp temizlemelisiniz. çok basit herkez yapabilir.
tanka gaz dolumunu iyice sıkıştırmayın en tehlikeli yanı genleşmeden dolayı tank büyüme yapıyor gövde zayıflıyor birgün yarılırsa şaşırmayın.
evet mercedesi anlatıyordum. çekiş ve sürat hoşuma gitmeyince üst kapağı söküp subap aralığını arttırdım lpg nin sıcaklığı benzine göre kalori olarak fazladır. istanbul kömürü ile sibirya kömürü arasındaki fark gibi. bu sebeple subaplar lpgde biraz daha fazla uzama yapar. sonuç 120 yi geçmeyen araç 170 görmeye başladı. yalnız plain ayarınıda yapmıştım o ara 0.40 yanlış hatırlamıyosam.
burada öğrendiğim en büyük şey neydi öğrenmek isteyenlere.
bomba gibi ip ucu.
gaz pedalından gelen tel ayarını pedala basılıymış gibi gergide tutup yani rölantiyi arttırın. sonra gazdan kısın.rolentiyi normal konuma alın . benzinde çalışmayacakmış gibi bırakın. sonuç
160 kuruş yakıyodum. aracı benden alan kişi bilgisayarla falan ayar yaptırmış buji ve kablolarıda değiştirmiş.250 kuruşa çıkarmış sonra bana gelip ayar yaptırdı.
hava emiş filitresine kesinlikle bant ve saire yapıştırıp emişi azaltarak devir yükseliyor diye ayar yapmayın. hava emişi rüzgara çarpmasın gayet açık ve geniş olsun. flitre kutusu emiş ağızında uzun hortum varsa kısa ve ön cama bakacak şekilde ayarlayın. yakıtı düşürmenin ve sürat ve çekişi arttırmanın püf noktalarını deneyimlerime göre yazdım arkadaşlar . 91 hyundai excell de de 130 kuruş yakıyordum onuda gaz basmayı severim öyle 130. şimdi 190 e var daha yeni .denemeler sürüyor.
şu an 200 kuruştayım.
gaz emişi ve hava emişi kısık olmasın ikiside rahat ve seri şekilde gelsin.

bunu unutmayın . lpg yanma odasına %2 ila %8 lpg geriye kalan %92 ila %98 hava karışımını yakaladığı taktirde yanar. bu karışımın haricide iyi yanma yada hiç yanma olmaz. siz %30 gaz %70 hava karışımlı bir odaya çakmak çaksanız dahi söner. bu işin kimyası budur. aygazı yakarken çakmağı dibinde ateşleyemessin biraz geriye aldığında çakarsın şimdi çaktınmı.?
saygılar selamlar.
LPG li arabanın ayarları bu kadar mı güzel anlatılır ya arkadaşın dediği ayarlardan bir kısmını ben de 96 model torosa yapmıştım ilk aldığımda 0.39 krş yakan araç satmadan 1 ay öncesine kadar 0.14e düştü (şehir içi şehir dışı karışık)

fozbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-06-2008, 15:19   #60
MakaSter ;)

Ukala_Boy - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Yaww bende yapiim dedim iice bozdum ayarı arac lpgde çalışmaz oldu izmirde bu işi yapabilen pro war mı? yardım plss

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları