"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #51 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 12-06-2006 Şehir: 06 Otomobil: -_-
| Alıntı:
| |
| | |
| | #52 |
| Member |
arkadaş yukarda edebiyat parçalamış onu yapmayın bunu yapmayın aslında doğru solemiş eksikleri var biraz ama olsun
|
| | |
| | #53 |
| SKYLINE GTR32 Kayıt Tarihi: 30-05-2004 Şehir: istanbul Yaş: 25 Otomobil: fiat
|
1998 den beri eski sistemi kullanıyorum 50-60 bin km yapmışımdır motoru benzinde biraz fazla sıkıştırmıştım segman kırdım segmanlar değişmişken bir rektefiye yapalım dedim kapağı açtırdım lpg nin erittiği pistonları göremedim nedensee birde subaplar kavruluyormuş gene öyle bişey yok tek sorunum km 440 ykş yakıyor ![]() |
| | |
| | #54 |
| aksak_ritrim Kayıt Tarihi: 24-06-2005 Yaş: 27
|
Sayın Diesel kompressor , Lpg nin 105 oktan oldugunu yazmışsınız. Lpg 92 oktandır diye biliyorum. Bilginize... Mesajı son düzenleyen mebilgin : 10-05-2008 - 13:55 |
| | |
| | #55 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
evet aslında benzin oktan sayısından % 10 daha fazladır gibi ibareler kullanılıyor lpg nin oktan sayısı hakkında ama 100 oktan benzinde var 85 te şimdi 85 e göre lpg nin oktan sayısı 93-94 , 100 oktan benzine görede 110 oktan oluyor lpg oktan sayısı ama yüksek oktan lpg reklamlarında 93 oktan deniliyordu
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #56 |
| SKYLINE GTR32 Kayıt Tarihi: 30-05-2004 Şehir: istanbul Yaş: 25 Otomobil: fiat
| lpg oktan sayısı benzin oktan sayısından herzaman yüksektir + türkiyedeki yüksek oktanlı benzinlerin hepsinde kimyasallar kullanılarak yükseltilir
|
| | |
| | #57 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 22-05-2008
|
benim 4. lpgli aracım 5 numara vosvos susuz olduğu için lpg yoktu. ilk aracım 74buick regal v6 3500 motor üzerinde 80 cm kar varken yarım marşta çalışırdı. hiç benzin görmedi. yaz ortasında çalışır çalışmaz rampaya vurduğum için kafa donmuştu. olduğu yerde üzerine su döküp erittim çalıştırıp devam ettim. 25 dereceyi geçmeden yola çıkmayın.hatta zorlamayın.kafaya giren su ne kadar sıcak olursa o kadar genleşme oluyor . o kadarda az yakarsın o kadarda çekişin artar. yaz aylarında termostat sökmeyin . aracınızın fan açma termal anahtarının sıcaklık seviyesi düşük olmasın. (bahsettiğim şey fan müşülü) 60 derecenin altında olmasın. sonra 74mercedes 280 s bazı arkadaşlarında yakındığı gibi sabahları uzun uzun marş bastırıyordu normal olduğunu söyleselerde inat ettim . kafayı söküp temizlediler 2 fincan yağ ve su çıktı dediler. sonra yarım marşta çalışmaya başladı. selonoid bobinler gazdan gelen metal tozları mıknatıslanmadan dolayı tutarlar. belirli zamanlarda selonoidleri söküp temizlemelisiniz. çok basit herkez yapabilir. tanka gaz dolumunu iyice sıkıştırmayın en tehlikeli yanı genleşmeden dolayı tank büyüme yapıyor gövde zayıflıyor birgün yarılırsa şaşırmayın. evet mercedesi anlatıyordum. çekiş ve sürat hoşuma gitmeyince üst kapağı söküp subap aralığını arttırdım lpg nin sıcaklığı benzine göre kalori olarak fazladır. istanbul kömürü ile sibirya kömürü arasındaki fark gibi. bu sebeple subaplar lpgde biraz daha fazla uzama yapar. sonuç 120 yi geçmeyen araç 170 görmeye başladı. yalnız plain ayarınıda yapmıştım o ara 0.40 yanlış hatırlamıyosam. burada öğrendiğim en büyük şey neydi öğrenmek isteyenlere. bomba gibi ip ucu. gaz pedalından gelen tel ayarını pedala basılıymış gibi gergide tutup yani rölantiyi arttırın. sonra gazdan kısın.rolentiyi normal konuma alın . benzinde çalışmayacakmış gibi bırakın. sonuç 160 kuruş yakıyodum. aracı benden alan kişi bilgisayarla falan ayar yaptırmış buji ve kablolarıda değiştirmiş.250 kuruşa çıkarmış sonra bana gelip ayar yaptırdı. hava emiş filitresine kesinlikle bant ve saire yapıştırıp emişi azaltarak devir yükseliyor diye ayar yapmayın. hava emişi rüzgara çarpmasın gayet açık ve geniş olsun. flitre kutusu emiş ağızında uzun hortum varsa kısa ve ön cama bakacak şekilde ayarlayın. yakıtı düşürmenin ve sürat ve çekişi arttırmanın püf noktalarını deneyimlerime göre yazdım arkadaşlar . 91 hyundai excell de de 130 kuruş yakıyordum onuda gaz basmayı severim öyle 130. şimdi 190 e var daha yeni .denemeler sürüyor. şu an 200 kuruştayım. gaz emişi ve hava emişi kısık olmasın ikiside rahat ve seri şekilde gelsin. bunu unutmayın . lpg yanma odasına %2 ila %8 lpg geriye kalan %92 ila %98 hava karışımını yakaladığı taktirde yanar. bu karışımın haricide iyi yanma yada hiç yanma olmaz. siz %30 gaz %70 hava karışımlı bir odaya çakmak çaksanız dahi söner. bu işin kimyası budur. aygazı yakarken çakmağı dibinde ateşleyemessin biraz geriye aldığında çakarsın şimdi çaktınmı.? saygılar selamlar. |
| | |
| | #58 |
| MakaSter ;) Kayıt Tarihi: 27-05-2005 Şehir: iZMr Yaş: 23
|
devrim1 nerdensin? izmirsen geleyim gaz ayarına sana 1.3 hyundaim war 200krş yakio yapalım ayarı 100krş yaksın ![]() ![]() |
| | |
| | #59 | |
| The Firestarter Kayıt Tarihi: 24-03-2008 Şehir: ANKARA Otomobil: VW
| Alıntı:
| |
| | |
| | #60 |
| MakaSter ;) Kayıt Tarihi: 27-05-2005 Şehir: iZMr Yaş: 23
|
Yaww bende yapiim dedim iice bozdum ayarı arac lpgde çalışmaz oldu izmirde bu işi yapabilen pro war mı? yardım plss
__________________ ______________________________________ 5500rpm den sonra 1.4is durur VTi başlar... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|