"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #21 | |
| Yalnız Üye Kayıt Tarihi: 29-01-2005 | Alıntı:
Zor yanardan kastım,insanlar bujileri bazen yanlış seçiyor.Tırnak aralığı vs. muhabbeti yüzünden LPG'yi yakmakta zorlanıyor araç.O yüzden LPG'li araçlarda genel de gaz yememe,tekleme vs. sorunları olur.Ateşleme bobini,buji kablosu falan değişir. | |
| | |
| | #22 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 08-02-2006 Yaş: 24 |
arkadaşlar 10 gün önce taktırdım, octavia 1.6 MPI - SR 102hp AT ye prins marka, kesinlikle tavsiye ediyorum, arabada elektronik ateşleme var ama yakıt daha güzel yanıyor, o aptal benzinde yüksek devirlerde vites değiştirdiğim zaman arada vuruntu olurdu bunda tık yok benzinden daha iyi diyebilirim, bu kadar olacağını tahmin etmemiştim, ilk benzinde çalışıyor ardından gaza geçiyor, hiç farkettirmiyor bile herşey otomatik, kesinlikle tavsiye ediyorum |
| | |
| | #23 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23 |
Dikkat ![]() Şu anda herhangi bir benzin istasyonundaki pompadan alabileceğiniz en kaliteli en yüksek oktanlı Benzinin Oktanı sıradan bir LPG den düşüktür ![]() LPG yaklaşık 105 oktan değeri civarıdır. araç ECU su "Knock sensor" vasıtası ile bu farkı algılayarak ateşlemeyi rötara çeker (yeni avans ayarı) bundan dolayı vuruntu kesilir sıralı sistem ECU su zaten aracınkiyle "istihbarat paylaşımı" yapıyor ![]() ayrıca eski araçlarda sorunsuz ateşleme sistemi istenmesi bu oktan farkından dolayı ![]() Konu güzel gitmiş.. soru cevap kısmını mevcut diğer konularda halletsek şeker gibi olur bu konunun üye olmayan veya olup ta yazmayan kişiler için rahat okunmasını amaçladım
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 21-12-2007 - 21:54. |
| | |
| | #24 | |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder | Alıntı:
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! | |
| | |
| | #25 |
| faça... |
çok güzel bi konu olmuş bence de, 105 oktan olduğunu bilmiyordum lpg'nin, arasıra şahini benzine alıyorum araba daha güzel gidiyor,yokuşlarda daha az zorlanıyor sanki, ayrıca param olsa cherokee'ye de taktırcam ama bi araba parası yaw ![]() şahin 93 yılında aldık,o zamandan beri lpg li galiba,şimdiye kadar lpg ile ilgili çok sorun yaşadık ama motora bi zararı olduğunu sanmıyorum,çünkü bozulan ya şamandıra,ya beyin,yada içerideki düğme oldu
__________________ araba alacam |
| | |
| | #26 |
| BOORİS |
lpg nin tek kötü yanı sıvı olmadığı için motor kurum yapıyormuş sanayici arkadaşmın dediğine göre yoksa gayet iyi ;D
__________________ beni cekemeyenler anten kullansın |
| | |
| | #27 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 02-04-2007 |
benim taksici bi arkadasım var bu son kanunlar daha cıkmamıştı şahinden bıktı ugrasmaktan ticariyi focus yaptı... markasını hatırlamıorum ama sıralı lpg taktık cihaza araba kuduz gibi oldu ki ticari taksiler hergun dunyanın kmsini yapıolar 8aydır ticaride araba ama benzinde daha guzel kaçıo... bazı araclarda eger iyi bir seçimle "tam" yetkili bir serviste montaj yaptırırsanız cok memnun kalırsınız benim dusuncem.
|
| | |
| | #28 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23 |
Bilakis LPG kurum yapmaz. Evde ocaklarınız kurum bağlayıp tıkanıyormu ? Ayrıca kuru yakıt ne demektir ? Ezber gitmeye gerek yok bunlar eskide kaldı...
__________________ |
| | |
| | #29 |
| onuratör |
valal ben lpg taktırırmıyım hayır, ama lpg de bile teknoloji o kadar ilerlemişki şimdi mesela şöyle bi sorum olacak % kaç tassarruf etmiş oluyoruz lpg taktığımız zaman ve şöyle bi sorum daha olacak benden dahamı az yakıyorsunuz palio mjet 125 krş
__________________ 1.3 RUSTY |
| | |
| | #30 |
| Facelift Operator Kayıt Tarihi: 09-06-2005 Yaş: 28 |
palionun benzinlisine lpg takılırsa yine 125 kuruş yakar belki daha az bile yakabilir
__________________ |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|