"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23 | LPG nin motor ömrüne etkisi || kullanıcı tecrübeleri buraya
Başlık gayet açık ![]() 30.000 km LPG ile gidiyorum karbüratörlüyüm... bir yılı geçkindir 1 (bir) kere bile benzinde çalıştırmadım.. hiçbir sorunum şikayetim yok... sıralı sistemciler buyurun özellikle siz ![]() <<dikkat>> LPG sistemi arızalarınızı tartışacağınız yer değildir. Montaj kusurları ayarsızlık vb sebeplerden ötürü arıza lambası yaktım deme yeri hiç değildir.. Lütfen LPG taktım X bin kilometre kullandım supap delindi, piston delindi segman kırdı ,yatak sardı, yağ tüketimim arttı vs. veya şu kadar km dir kullanıyorum daha sorun açmadı deme yeridir.. Tecrübe edilmiş mekanik sorunların paylaşımı asıl hedeftir !
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: - |
İstikbal göklerdedir
|
| | |
| | #3 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23 | ![]() geyik yok geyik yok
__________________ |
| | |
| | #4 |
| 2.0 Değil 1.6 |
Su Forumda LPG Konularının Neredeyse Hepsini Okudum Çokda Araştırma İçersindeyim Ama 'Tüp Taktırdı' Mantalitesini Çıkaramıyorum Aklımdan...Ama Yakın Gözüküyo Kararlarımın Değişmesi Malum Şehiriçi 375 400 Arası Bütçemi Geriyor Umarım İlgi Olur Bu Konuya Düzgün Bir Biçimde
__________________ Türkiyenin En Giderli 1.6 S40'ı |
| | |
| | #5 |
| Face |
Valla benim yaklaşık 13bin km oldu çokta memnunum,iyiki de taktırmışım,hiçte bir problem yaşamadım..araç,mk1 palio 1.4 tek nokta enjeksiyon+brc mix sistem...Hatta nedendir bilmiyorum ama eskiden sabahları benzinde çalıştırıp gaz a geçtiğimde vuruntu yapıyordu,şimdi olay tersine döndü,gaz a geçince bi ohhh çekio motor |
| | |
| | #6 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 30-09-2006 |
BRC marka sıralı sistem kullanıyorum.yaklaşık 60 bin km oldu.her ne kadar lpg kaynaklı olabilir denmiş olsada - pek emin olmamakla birlikte- 1 kere gaz kelebeği problemi yaşadım(rolantide titreme,düşük rolanti devri).
|
| | |
| | #7 |
| Mercedes conecto 0345 Kayıt Tarihi: 18-03-2005 Yaş: 25 Otomobil: Volvo S40 T4 |
Aracıma sıralı atiker sistem taktırdım(10000km yi geçti).performans ve tüketiminden memnunum. fakat lpg yi taktırdıktan sonra sabahları yada motor sıcakken araç 5 sn marş bastıktan sonra çalışmaya başladı(ilk çalışmada benzinle çalışıyomuş),benzine geçtiğim zamanlarda ise araba rolantisi 500 d/d duruyo 500/700 d/d arası gidip geliyodu,çoğu zaman istop ediyodu.Ama lpg deyken hiçbir sorun yok! lpg yi taktırdığım yere gösterdim,'senin arabanın benzin sisteminde arıza var bizi ilgilendirmez' dediler. servise gösterdim'lpg taktırdıktan sonra olmuş,bizi ilgilendirmez' dediler. Bende internette forumlardan araştırdım,baya bu sorunu yaşıyan insan varmış.Boğaz kelebeğini temizletmek gerektiğini öğrendim.(ne alakaysa daha anlıyamadım) Temizlettikten sonra düzeldi,şimdi bi sorun yok.İnşallah ilerdede olmaz. Taktırdığımda lpg 1,29 ytl idi 5 ay içinde 1,62 ytl oldu tek sorun bu
Mesajı son düzenleyen kutluay345 : 17-12-2007 - 01:50. |
| | |
| | #8 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder |
araçların elektronik aksamları nekadar hassa olursa sonradan yapılan ilaveler bu hassas aksamları etkileyebiliyor. bir ihtimal LPG sisteminin elektronikleri yakıt sistemininkilerle çakışıyordur.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #9 |
| BNG & VTEC |
şahinde 8 senedir tüp kullanıorum 0-100ü 26sn ye çıktı ![]() ![]() şaka bi yana bu sıralı olayını bmw ye düşünüyoruz.bu sistemdede lpg nın kendı ıcındekı yağ mı dönüyor?
__________________ |
| | |
| | #10 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder |
lpg nin içinde yağ yokki? hiçbir yakıtta yok. ancak yağlayıcı yada temizleyici katkılar var sıvı yakıtlarda.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|