Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi drsb 2000 cc 1.5 ton otomatik vites arabam ile ortalama kullanım ile 1 depo(60 lt) benzin ile genelde ş.içi 370-400 km yol yapabiliyorum. Geçen hesapladığımda 100 km de yaklaşık 14 lt benzin harcıyorum.Şu anki fiyatlarla 50 krş gibi km de??
1.Bu harcama oranı benim arabama göre düşünürsek ne kadar normal?(sorduklarım normal hatta az bile denilebilir dediler9
2.LPG önerir misiniz?
3. LPG kimi performans düşürür diyor kimi ise hiç birşey olmaz diyor???
4.Takılırsa hangi LPG sistemi 2005 x-trail 2000 cc otomatiğe uygun olur?
5.Taktırana ve takan servisler tehlikesi yok kokmaz patlamaz diyorlar peki neden kapalı otoparklara yeni sistem sıralılar bile hala giremiyor...??
6:LPG nin ruhsata işlenmesi kaça maloluyor?
Teşekkürler
KEÇİÖRENDE BİR TAKSİDE PATLAMA OLMUŞ GAZ SIKIŞMASINDAN.PATLAMA OLMAZ DERKEN BU SIRALI SİSTEM DEĞİL MİDİR? |
Nissan Pathfinder kullnıyorum. 3300 cc. otomatik. sanırım siz biraz acele ederek sürüyrosunuz çünkü benim kadar yakıt harcıyorsunuz.
Normal sistem LPG takılı arabamda, ufak tefek sorunlar yaşasamda ekonomi konusunda üzerine yok. parasal olarak %40 tasarruflu. Performans olrak ben gaz ayarını ksıık tutup ekonomi tarafında yer aldığım için zayıf kalıyor ancak gaz açıkken benzinden daha rahat hızlanıp daha sessiz çalışıyor.
İşini parasal boyutu bir tarafa daha az karbon emisyonuna neden oluyorum ki bu içimi rahatlatıyor.
Aracınızın ateşleme sistemi çok önemli, doğru çalışmaz ise istop ediyor oysaki benzinde tıkır tıktır çalışıyor motor. otomatik olduğundan düz vitese göre bir miktar daha sıkıntı oluyor ayarları tutturana kadar çünkü motor istop edecek gibi olduğunda gaz verme şansınız yok. aracınız düzgün se, bakımlı ise, bujileri, buji kabloları vs eski değilse, ayarları doğru yaptıktan sonra hele ki sıralı sistemi doğru takan biryerde yatırırsanız gayet memnun olursunuz sonuçtan.
şu bir gerçek sonradan takılan şeyler orijinal ekipman kadar iyi olamaz yada uyumlu olamazlar ama inanın yapılan tasarruf akla geldiğinde bir iki istop problemi yada titreşimli rölanti anlamsı zoluyor.
bu arada benim tankım arabanın arkasında altta bir muhavaza ile dışarıda duruyor. 45 litre simit tank. 37 litre alıyor. 1 tank LPG ile şehir içinde 230 km kadar gidebiliyorum. uzun yolda ise 300 km kadar yol yapabiliyorum.