"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #511 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 25-06-2005 Yaş: 30
| Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz tarif edersen sevinirim?
|
| | |
| | #512 | |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 07-02-2006
| Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Alıntı:
Ramazan ustanın tlf.0535 499 76 37 - 0312 395 80 29 Adres: Merkez Sanayi Sit. 572 Sok. No: 11 İVEDİK/ANKARA | |
| | |
| | #513 |
| Senior Member | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
birde arkadaşlar sıralı sistem denen bir türü var. 2000 cc motorlarda harika çalışıyor.özellikle mercedes e 200 ve lagunada.hiç performans kaybı olmuyor. 1000 euro civarında yapıyorlar. Ama arabanız yeniyse ben tavsiye etmem
|
| | |
| | #514 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 12-12-2004 Yaş: 26
| Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
Arkadaşlar selam.. 1999 model 85.000 Km'de Otomatik vites VW Golf IV arabam var.. bir süredir LPG taktırmayı düşünüyorum fakat bir türlü o paraya değermi değmezmi karar veremedim.. araştırdım ama en iyisi takan arkadaşların yorumlarını almak.. bazı sorularım olucak zaman ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim.. birincisi benim arabama lpg takılır heralde?. ben sakin araba kullanan biriyim şehir içinde 90 şehir dışında 110 km hızın üstüne çıktığım hiç olmamıştır yani edebinde kullanırım arabayı bunu göz önüne alarak lpg taktırdığım zaman beni etkileyecek (benim hissedebileceğim güç kaybı felan..) herhangi bi sorun yaşarmıyım? şu an arabayı çalıştırdıımda yada gderken çıkan ses lpg taktırdığım zaman değişirmi??(yani lpg takmış taksilerin sesi çıkarmı arabamdan??) birde benim kullanma standartlarıma göre km'de ne kadar lpg tüketirim?? bakım ne kadar da bir yapılır yada yapılırmı? son sorum lpgyi taktırdıktan sora ayar felan için zırt pırt taktırdığım yere gdecekmiyim? bunlara cevap verirseniz çok sevinirim.. şimdiden çok teşekkürler...
|
| | |
| | #515 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-01-2005 Yaş: 28
| Alıntı:
Aslında değip değmemesi aracı ne kadar kullandığınla ilgili. Yani şu anda bir çok lüks arabaya lpg takılıyor fakat bir kısmı sadece etraftan ucuz olduğunu duyduğu için 1000 euroya sıralı sistem taktırıyor. Araçta lpg nin cüzdana katkısı %40 civarı oluyor. Yani sık kullanılmayan bir aracın bu parayı amorte etmesi uzun yıllar alabiliyor. Onun dışında işini düzgün yapan biryere, iyi marka bir kit taktırırsan hiçbir sorun yaşamazsın. Taktırdığın yerin yetki belgesinin olup olmadığına dikkat et mutlaka. Dilersen bikaç yer tavsiye de edebilirim. Sıralı sistemde kaputu açtığında çıt çıt çıt sesini duyabilirsin, ama rahatsız etmez. Aracın gidişinde hiçbir şey hissetmezsin, lpg mi benzin mi anlayamazsın. Yılda bir gevşeyen somun, kaçak falan var mı diye kontrol ettirsen yeter, onun dışında ayar bozmaz kolay kolay, öyle zırt pırt bakım gerektiren bir olay değildir. Hava filtresini değiştirdiğinde ayar gerekir. | |
| | |
| | #516 |
| uuu Kayıt Tarihi: 13-12-2005
| Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Arkadaslar SeLamLar. Aracima LPG taktirmayi dusunuyorum ama pek de bilgim yok. Sizin gorusleriniz benim icin onemli. Sirali sistem, en iyi denilen LPG 'yi taktirmayi dusunuyorum. Oncelikle arac 2002 307 1.6. chip-hava filt.-remuz egsoz war. Sanirim bu araca uygundur. Benzin tuketimi 100km'de 12-13 litre sehir ici ![]() 1-Performans olarak ne kadar bi kayip yasanabilir? 2-Koku yapiyor diyorlar. Bu ne kadar dogru? 3-Surucu koltuguna oturan herkes aracin LPG'li oldugunu anlar mi? Bu sistem, acip-kapama dugmesi nereye monte ediliyor? 4-Motora bir zarari var mi bu olayin? 5-Ruhsata isletme olayi tam olarak nedir? Ben Ankara'da oturuyorum ve burda yaptircam LPG. Yalniz arac 34 plaka ve ist. kayitli. Ruhsata isletirken bu problem olur mu? 6-Ankara'da bu i$i yapan en iyi firmalar hangileridir? Simdiden Tessekkurler... Mesajı son düzenleyen c2VTS : 13-12-2006 - 01:15 |
| | |
| | #517 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
1. güç kaybı düzgün ayarlı bir sistemde en fazla 1 kw olur. ama tork kazancı gelir . 2.Sıralı sistem koku asla koku yapmaz 3. hayır tecrübeli olmadan aracı tanımadan anlayamaz. ayrıca sistem benzinle çalışır motor ısınınca lpg ye geçer geçiş hissedilmez. açma kapamayı nereye istersen takarlar. 4 Motora zararı yok aksine faydası var her açıdan
__________________ |
| | |
| | #518 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-01-2005 Yaş: 28
| Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Araç 34 plakaysa ruhsata işletirken problem olur. Olay şu şekilde işliyor. Ankarada bir firmada dönüşümü yaptırabilirsin, oradan aldığın montaj tespit raporunu ankarada makina mühendisleri odasına onaylatmak zorundasın, ardından arabayı karayolları muayene istasyonuna götüreceksin, buraya kadar herşey tamam. Ancak ruhsata işletmek için aracın bağlı olduğu trafik şubeye gitmek zorundasın, orada aracın dosyası çekiliyor evraklar dosyaya konuyor, sana da lpg işli yeni ruhsat veriliyor. Tanıdık muameleci varsa evrakları kargoyla istanbula göndermen de yeterli olur. Trafik şubede araca gerek yoktur.
|
| | |
| | #519 |
| uuu Kayıt Tarihi: 13-12-2005
Diesel kompressor, emrahk... Arkadaslar yorumlar icin tesekkurler cok. aydinlattiniz beni. 3 gunde 50ytl benzin gidiyor, ve sadece okul-ev biraz da dola$ma ile. o yuzden sart oldu LPG. acaba istabul'da ruhsata isletirken ruhsat sahibinin bulunmasi gerekir mi? Tanıdık muameleci derken sanirim bunu kastediyorsun. Yani ordan bi eleman ayarlayarak da oluyor, illa gitmek gerekliyor. Eleman bulup kasko gondermek yetiyor anladigim kadariyla? Ayni seyleri farkli farkli yazarak tekrar sordum, matrak oldu Mesajı son düzenleyen c2VTS : 13-12-2006 - 01:54 |
| | |
| | #520 |
| Salt Free BeKiR | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
93 model tempramizda ( lutfen tempra diyip gecmeyelim herkesin arabasi kendine gore iyi dir ) 2000 yilindan bu yana brc ( eski sistem ) marka lpg kullaniyoruz bir yada 2 kere beyinin diyaframi degisti hicbir sorun yada ariza cikarmadi ayar konusunada gelirsek ne az nede cok olmasi lazim ki bunuda isin ehli bi ustaya yaptirirsaniz bi sorun olmaz ve 1.4 dizel kangosu olan arkadasla karsilastirdim o 120 ytl ye giderken ben 100 ytl ye gidiyorum ( sehirler arasi )
__________________ Önemli olan limitleri zorlamak... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|