Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 08-11-2004, 18:15   #41
DGN Production

Dogan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi s40euro
Daha da komik bir sey bizim peder beyin is yaptigi firmalardan birinin sahibi ki Turkiye`de konusunda ust siralarda bir amca.

2 sene once aldigi Jaguara LPG taktirdi buna ne dersiniz ?

LPG benim sahsi fikrim arac eger fabrikada cift yakitli olarak uretilmemisse sonradan taktirmamak.
kardeş çift yakıtlı olarak üretilip üretilmemesi sorun diil. LPG nin motora hiç bir zararı yok artı faydası var. bunuda detaylı olarak Mobil'in motor teknolojiler kitabında okuyabilirsin.

bayilerimizden birisi bir kaç hafta önce 4.4i X5 e montaj yaptı. 2004 model.

yani ferraride alsam fabrikaya haber vermeden takarım lpg

Türkiye'nin İlk ve Tek Drag Portalı www.DragTurk.com
Dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-11-2004, 18:18   #42
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blackjack
Ah istanbulda olsan hemen gelirdim simdi konusmaya...1000€ cok degilmi? Genelde cevrede en kalitelileri 400-500$ diye duyardık bu sizin kullandıgızın ne farkı var?
kardeş 600 milyonada takarız. ama backfire dediğimiz patlatma ihtimali çok yüksek. bu olay olduğu zamanda filtre kutusu hortumu, plastik manifoltlularda manifolt parçalanıyor. riskli iş. buji değişimine buji kablolarına çok dikkat etmen lazım bu eski sistem takıldığında arabayı sıkıştırmaman lazım. devirsiz kullanmaman lazım. o yüzden sıralı sistemin benzinden hiç bir farkı yok. tanıtım fiyatı 1000€ normalde 2500 ytl civarında. tabi bu bizdeki fiyat. piyasada ne durumdadır bilmiyorum ama ankarada sadece 2 firma bu işi yapıyor. birisi biz. dieride ostimde bir firma.

beklerim gelirsem. başım üstüne.

Eski 08-11-2004, 18:19   #43
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi steinmetz1
ankarada nerde yaptıracaz usta bu işi?
kardeş 2 firma yapıyor şu anda. birisi biz. iskitler ve ivedik organizede yerimiz var. diğeride ostim merkezde bir firma.

Eski 08-11-2004, 18:23   #44
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL
Sanırım sistem ECU dan aldığı bilgilerle çalışıyor ve aynı enjektörlü araç gibi LPG yi başka enjektörler ile yanma odasına veriyor.

1-Bu gazlı sistem içinmi devir aralıklarına göre özel program yazıyorsunuz?
2-Eğer programı değiştirebiliyorsanız, enjeksiyonlu motor gaz ile çalışırken istenilen zamanlama ile ateşlemenin sağlanması mümkünmü? (distirbütörün ayarlanması gibi yani)
3-Bu sistemin daha önceden elektronikenjeksiyonlu araçlarda uygulanan ve daha ucuz olan sistemlere göre farkını açıklarmısınız?
ewt kardeş aynen öyle.

1- evet sadece gaz için özel program hazırlanıyor.
2- hayır ateşleme ayarı yapamıyoruz. sadece devir aralıklarına göre zengin fakir gaz karışım oranlarını ayarlayabiliyoruz.
3- LPG mikser aracılığı ile emme manifolduna değil, pistonlara en yakın yerden enjektör ile motora veriliyor. sistem bir beyin ile kontrol ediliyor. tüm ayarları PC den yapılıyor. ve normal LPG cihazlarına göre basınç oranları farklı.

Eski 08-11-2004, 18:23   #45
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi roadrunner
Peki hangi marka gaz kullanmamız gerekiyor. Piyasada ucuz gazlar var, marka gazlarda var. Ben Shellgaz kullanıyorum. Bazen de OtoAygaz. İkisinde de performans kaybı yaşadığım için farkını anlayamadım.
şu anda yanma oranı en yüksek Aygaz Euro LPG. fakat herşey gazı satan firmada bitiyor. ankarada çok yaşadık. farklı markalar adı altında kaçak gaz çok satılıyor.

Eski 08-11-2004, 18:24   #46
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dumb
günümüz benzinli aracları 15.000km de bir yag deistiriyor. sen bunun 30.000 e cıkacagınımı soyluyorsun?
yani büyük konusmak gibi olmasın ama otomobilim 500bintl bile yaksa lpg taktırmam. 3 gun gezecegime 1 gün gezerim benzinle gezerim.
o senin kendi tercihin kardeşim. ben sadece burada yanlış bilinenleri düzeltmeye çalışıyorum.

Eski 08-11-2004, 18:32   #47
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dogan
ewt kardeş aynen öyle.

1- evet sadece gaz için özel program hazırlanıyor.
2- hayır ateşleme ayarı yapamıyoruz. sadece devir aralıklarına göre zengin fakir gaz karışım oranlarını ayarlayabiliyoruz.
3- LPG mikser aracılığı ile emme manifolduna değil, pistonlara en yakın yerden enjektör ile motora veriliyor. sistem bir beyin ile kontrol ediliyor. tüm ayarları PC den yapılıyor. ve normal LPG cihazlarına göre basınç oranları farklı.
eğer ateşleme ayarınıda değiştirmenin bir yolunu bulabilirseniz ve gazın en doğru noktada parlamasını sağlayabilirseniz, (mesela ayrı bir ateşleme ünitesi ile)motoru daha verimli çalıştırabilirsiniz.

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-11-2004, 18:53   #48
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL
eğer ateşleme ayarınıda değiştirmenin bir yolunu bulabilirseniz ve gazın en doğru noktada parlamasını sağlayabilirseniz, (mesela ayrı bir ateşleme ünitesi ile)motoru daha verimli çalıştırabilirsiniz.
zaten sıralı sistemde kayıpsız çalışıyor. bazen max. 1kw kayıp oluyor. oda superchips ile ortadan kaldırılabiliniyor. ama hiç bir şey yapılmasa max. 1kw kayıp ve tork artışı ile kullanabilirsiniz.

Eski 08-11-2004, 21:35   #49
Aktif Üye

Doğan valla verdiğin rakamlar harika. Benim condorde 21, X5 kadar benzin yakıyor abartmıyorum. Kilometrede 290.000 tl yakıyor. Korkudan gaza üfleyerek basıyorum. Arabayı değiştirmeyi düşünüyodum ama bu lpg işi daha mantıklı geldi çünkü çok memnunum arabadan. Dediğin gibi 150.000 tlye düşecekse hiç düşünmeden taktırırım. Sen acık adresini verde mondeoya yapacağınız montaja bi bakiyim.

TÜRKER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-11-2004, 21:48   #50
DGN Production

Alıntı:
Doğan valla verdiğin rakamlar harika. Benim condorde 21, X5 kadar benzin yakıyor abartmıyorum. Kilometrede 290.000 tl yakıyor. Korkudan gaza üfleyerek basıyorum. Arabayı değiştirmeyi düşünüyodum ama bu lpg işi daha mantıklı geldi çünkü çok memnunum arabadan. Dediğin gibi 150.000 tlye düşecekse hiç düşünmeden taktırırım. Sen acık adresini verde mondeoya yapacağınız montaja bi bakiyim.
özelden atıyorum adresi kardeş. concorde için sıralı sistem montajına gerek yok. ona çok daha ucuz bir sistem takılabiliyor. sadece %3 güç kaybı yaşarsın. bunuda çoğu kullanıcı fark edemiyor.

Mesajı son düzenleyen Dogan : 08-11-2004 - 22:00
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları