Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 16-11-2004, 00:00   #111
alayına isyan

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz

o parçayı tam olarak nereye takıyoruz ¿ we manuel olarakmı müdahele edecem¿

® aPaCHe ® Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-11-2004, 12:48   #112
DGN Production

Dogan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blackjack
Haaa.. yani bizim 97 model 106ya takılamıyo bu sıralı sistem?
çok nokta enjeksiyon ise takılır kardeş. ki sanırım öyle.

Türkiye'nin İlk ve Tek Drag Portalı www.DragTurk.com
Dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-11-2004, 12:54   #113
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ® aPaCHe ®
o parçayı tam olarak nereye takıyoruz ¿ we manuel olarakmı müdahele edecem¿
hava filtresi ile karbürator kutusu arasına takıyorsun. arabanın ihtiyacına göre hava yolunu açıyor. aynı akışmetre gibi.

Eski 16-11-2004, 12:55   #114
DGN Production

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL
ben birşey daha sorayım

her çok noktadan enjeksiyonlu araç,sıralı çok noktadan enjeksiyonlu (sequential multi point enjection) değildir. normalde çok noktalı sistemler (mpi), yanma esnasında tüm silindirlere benzin yollarlar, (smpi) sistemler ise krank milini çevirecek olan silindir için benzin yollar sırf bu nedenden ötürü daha ekonomik çalışır motor(lpg ile de aynı mantık geçerli - sistemin verimli olmasının ana nedenlerinden biri bu). bu şu anlama gelir(mi?) sizin sistem eğer çalışan silindire gaz verebiliecek elektronik donanıma sahipse bu sistemi satın alan kişiler kendi eski çok noktalı sistemlerini, sıralı çok noktalıya çevirme şansınada sahip oluyorlar, bu şekilde motorun,ufak elektrik-elektronik modifikasyonlarla benzin ile çalışmasıda mümkün. eğer bu mümkünse zaten sistemi almak, aslında yepyeni bir enjeksiyon sistemi almak anlamınada geliyor.(mu? )
kardeş araç benzinde o an hangi pistona benzin enjekte ediyorsa, benzin enjektörü yerine gaz enjektörünü çalıştırıyor. bu kadar basit. fakat mekanik çok nokta enjeksiyonlara takılmıyor bu sistem.

Eski 16-11-2004, 22:44   #115
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi more_speed
bence turbo araçta kullanılmaz çünki aşırı beslemeli bir araçta motor çok çabuk deforme olacaktır

VTİ aşırı beslemeli bir sistem değilmi.passat 1.8T 150 hp, vti 1.6 160 hp.Aşırı besleme sistemlerinde amaç birim zamanda yanma odasına daha fazla yakıt girişini sağlamak değilmi.Turbo ya da vti ikisi de aşırı beslemeyi hedefleyen sistemler.Bunu niyemi söyledim? bendeki vti 150.000 km. dir lpg kullanıyor da ondan.Motorun deforme olacağı fikri ise teknik anlamı olmayan, laf olsun diye söylenmiş bir laftan öte birşey ifade etmez.

çağatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-11-2004, 23:31   #116
Aktif Üye

bu arada konuyla alakasız ama lafı geçmişken akışmetre ne işe yarar??bizdeki octavia 1.9 TDI araç bir ara hiç gitmiyodu-yani bildiğiniz gitmiyodu işte- ilk zamanlardaki gibi.daha sonra tanıdık bir yerde akışmetresi mi ne değişti araba uçmaya başladı!!merak ettiğim bu akışmetre neymiş bu kadar arabanın performansını değiştirdi?? şimdiden teşekkürler...

fbol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-2004, 17:01   #117
Aktif Üye

TulsaDom - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

2 gün önce bayram tatili için yola çıktık susurluk mustafa kemal paşa arasındayız rampa tırmanıyoz iki üç araç öndeki araba birden alev almış sağa çekmişler hemen bizde yardım için durduk herkez kaçıyo falan bizdede yangın tüpü war diye koşturuyoz 10 tane falan araç durdu hepsinin tüpü boş yada arzalı nitekim bizimkinin de basıncı bitmiş birkaçkişide yarım yamalak wardı kaputu açıp sıkmaya çalışıyoz fakat arabanın kaput madalını bulamıyozsanra bi amcageldi açmayın dedi hava alırsa daha çok yanar dedi o arada ifayeye sonradanhaber wermişler başta hafiten söndü fakat devmı olmayınca yine alevlendi ve gaz lpg nin motorda bulunan kısmına geldi alevler büyüdü sadece basınçlı çakmak yanar gibi yaniyodu itfaye biraz su sıktı söndü fakat gaz kaçırıyordu anlamadıgım kısım vardı gazkaçıran yer köpük köpük oldusonra arkadan vanalarını kestiler herhalde amazaten araba eski idi yangın kontaktan çıktı herhalde ruhsata işletmemek için gaz dolum yerlerini bazıları içten yapıyo buda öle idi sanırım

TulsaDom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-2004, 18:03   #118
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi çağatay
VTİ aşırı beslemeli bir sistem değilmi.passat 1.8T 150 hp, vti 1.6 160 hp.Aşırı besleme sistemlerinde amaç birim zamanda yanma odasına daha fazla yakıt girişini sağlamak değilmi.Turbo ya da vti ikisi de aşırı beslemeyi hedefleyen sistemler.Bunu niyemi söyledim? bendeki vti 150.000 km. dir lpg kullanıyor da ondan.Motorun deforme olacağı fikri ise teknik anlamı olmayan, laf olsun diye söylenmiş bir laftan öte birşey ifade etmez.

lpgnin patlama oranları benzine oranla daha farklıdır yanma odasında daha çok gaz patlamaktadır ayrıca kuru yakıt olduğu için kurum problemlerinide beraberinde getiri vti atmosferik bir sistemdir sadece enjektör devire göre püskürtme zamanlarını ayarlar yani zaten turbo beslemeli bir araca bide lpg takarsak belli bir basınca göre tasarlanmış pistonlar fazla dayanmıycaktır

Eski 17-11-2004, 20:14   #119
DReaMZ

dreamzir - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder

Dogan kardeş verdiğin bilgiler için çok sagol.

bende geçen yıla kadar lpgli broadway vardı sabahları ilk marşta çalışmaması dışında performans&tüketim konusunda çok memnundum (45lt ile şehirdışı 600km şehiriçi 300km civarı yakıyodu.) 2ay önce 0km Passat 1.6 aldım. Alet biraz gaza basınca şehiriçinde benzini içiyo.

Ben ikna oldum sanırım lpg yolu gözüktü. Eğer sistem bizimkine uyacaksa Ankaraya geldiğimde yanına bi uğramak isterim. özelden bana adresini gönderirsen tabi. Şimdiden sağol.

Bu arada Molped resmi güzel.. ince espri

Tuning de yaparım kariyer de
dreamzir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-2004, 21:19   #120
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi more_speed
lpgnin patlama oranları benzine oranla daha farklıdır yanma odasında daha çok gaz patlamaktadır ayrıca kuru yakıt olduğu için kurum problemlerinide beraberinde getiri vti atmosferik bir sistemdir sadece enjektör devire göre püskürtme zamanlarını ayarlar yani zaten turbo beslemeli bir araca bide lpg takarsak belli bir basınca göre tasarlanmış pistonlar fazla dayanmıycaktır
kuru sistem,daha çok gaz patlaması,kurum problemi,enjektöe devire göre püskürtme.... ne bunlar şimdi!!!!! sen derslerine çalış, boşver şimdilik bunları

çağatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları