"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #101 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 22-06-2004 Yaş: 33
| Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bende LPG düşünüyorum aklıma takılan sorular : 1)55 lt lik tankın 45 litresini doldurmamız gerektiğini söylüyosun. tankın içinde kac litre kaldıgını göstren bir gösterge takıyomusunuz. Yani her zaman ışık yandığında girmiyoruz benzinciye bazen yarım depoykende alınıyo. Böyle bir durumda kaç lt gaz almamız gerektiğini nerden bilicez. 2)İngiliz kraliyet ailesinin LPG li arac kullandıgını ispatlayan bir link verirmisin inceleyelim. Ben arastırdım bulamadım. 3)Avrupada amerikada ve japonyada direk LPG li fabrika çıkıs arac oldugunu söylemişsin bir link verirmisin inceleyelim. Ben bunuda bulamadım. 4)En önemli sorum!!! Şimdi sen esnafsın hiç bi esnaf benişm malım kötüdür demez ben gitsem bi lpg takan yere desem bak bole bole bi sistem varmıs 1000 euro ya yapıyolarmıs sizinkinden farkı ne desem bana vereceği cvp su olur : -abi kazıklıyolar ya aynı se ikiside bosa para verirsin valla hic bi farkı yok Şimdi ben senin sistemini kotulemiyorum ama bana sunu soyle lutfen. LPG nin hep artılarından bahsetmişsin. Yani bu sistemin hiç bir dezavantajı yokmu? (1kw lık güç kaybı dışında) Yani artısınıda bilelim eksisinide. Ona göre kararımızı verip taktıralım. Ayrıca dostane bi tavsiye : 55 lt lik tank 45 lt alıyorki cok benzin yakan araclar birde 1lt benzin =1,2 lt gaz oranınıda hesaba katarsak bu cok ufak bi rakam. Sürekli benzinciye (gazcıya) gitmek gerektirir. Ben hiç hoşlanmıyorum bu durumdan mesela. Bunun çözümü var mı? |
| | |
| | #102 |
| alayına isyan | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
walla 93 model 180 binde fairwayim war depremden önce lpg taktırdık allaha şükür hiç bir sorunu yok sabah akşam lpg ile marş yapılıyo kışın heryer buzken dahi tek marşta alıyo ayrıca otobanda 205le mercedes bile kowalıyo.2 yıldır ne bir tamir nede ayar yapıldı. 10 milyonluk lpg ile yarı kasmayla şehir içinde 50km şehir dışında 90-95 km gidebiliyorum.
|
| | |
| | #103 | |
| DGN Production | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Alıntı:
1-) Depo zaten %80'i dolunca otomatik olarak gazı kesiyor. daha fazla gaz almıyor. senin birşey yapmana gerek yok. 2-) ve 3-) ben bu bilgileri italyan mühendislerden aldım. bayramdan sonra kendileri burada olacak. direk bilgi alır, sanada iletirim. İngiltere kraliyet ailesindeki araçlara bizzat kendileri takmışlar. 4-) Bu sistem sadece yeni nesil enjeksiyonlu araçlara takılır. HİÇ KİMSE PLASTİK MANİFOLDLU ARACA LPG TAKAMAZ. PATLATMA YAPAR MANİFOLDU DAĞITIR. BU TÜR ARAÇLARA SIRALI SİSTEM DEDİĞİMİZ BU 1000€ LUK SİSTEM TAKILMALIDIR. FİYATIDA TANITIM FİYATI OLDUĞU İÇİN 1000€ 'DUR. ASLINDA DAHA PAHALIDIR. ŞU AN ANKARADA BU SİSTEMİ YAPAN 2 KİŞİ VARDIR. 5-) bazen meydana çıkan 1kw lık kayıptan başka hiç bir dezavantajı yoktur. 55 lt lik bir depo 45 litre aldığı zaman standart bir 1.6lt araç çok rahat bir şekilde yaklaşık olarak 400 km bu gazla yol kat edebilmektedir. daha ne olsun. eğer aracın müsaitse piyasada az da bulunsa 90 lt ye kadar depolar var | |
| | |
| | #104 | |
| DGN Production | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Alıntı:
| |
| | |
| | #105 |
| alayına isyan | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
yaw şu an arabaya hava filtresi we egzos takacam kimileri takma diyo motora zarar werirsin filan diyo. arabayı aşırı agresif kullanıyorum 7500 rmp filan çewiriyorum arabada harbi gidiyo sence uygulama yapayımmı¿zararı olurmu¿
|
| | |
| | #106 | |
| |
| | |
| | #107 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
doğan ben sana uğrayacağım,önceden ararım zaten.ancak aklıma birşeyler geldi 1- Klasik sistemde(doğru yapılmış bir uygulamada) gaz nereden motora veriliyor? 2- tek noktadan enjektörlü bir araçda sıralı sistem takılırmı? sıralı sistemdeki elektronik devrelerden,tek bir enjektörden ve diğer aksamdan bahsediyorum. (görüşünce anlatırım neden bunları sorduğumu).yoksa karbüratörlüden bir farkı olmadığı için klasik sistemmi takılmalı. Takılamaz dersen, sıralı sistem 4 silindire ayrı ayrı kontrol etmek amacında olduğundanmı olmaz(yazılım nedeni ile)? yada 3 silindir enjeksiyonluya takılırmı mesela? 3-daha ilk başlarda sıralı sistemin yakıt enjektörlerine yakın biryerden motora gaz verdiğini yazmıştın, bu kısımda gaz direkt olarak yanma odasınamı ulaşır?(o esnada ortamdaki ısının yüksek olup olmadığını merak ediyorum) teşekkürler.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #108 | |
2-) tek nokta enjektörlü araçara sıralı sistem takılamaz. klasik sistem takılır. sadece çok nokta enjeksiyon araca takılır sıralı sistem. çünkü o an çalışsan pistona gaz püskürtülüyor. yani her pistona ayrı ayrı. 3-) evet aynen öyle. gaz direkt olarak yanma odasına gider. blok ısısı neyse o ısıda oluyor enjektör derecesi. geldiğin zamanda aklındaki tüm soruları parça üzerinde sileriz | |
| | |
| | #109 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Haaa.. yani bizim 97 model 106ya takılamıyo bu sıralı sistem?
__________________ Team VW |
| | |
| | #110 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
ben birşey daha sorayım ![]() her çok noktadan enjeksiyonlu araç,sıralı çok noktadan enjeksiyonlu (sequential multi point enjection) değildir. normalde çok noktalı sistemler (mpi), yanma esnasında tüm silindirlere benzin yollarlar, (smpi) sistemler ise krank milini çevirecek olan silindir için benzin yollar sırf bu nedenden ötürü daha ekonomik çalışır motor(lpg ile de aynı mantık geçerli - sistemin verimli olmasının ana nedenlerinden biri bu). bu şu anlama gelir(mi?) sizin sistem eğer çalışan silindire gaz verebiliecek elektronik donanıma sahipse bu sistemi satın alan kişiler kendi eski çok noktalı sistemlerini, sıralı çok noktalıya çevirme şansınada sahip oluyorlar, bu şekilde motorun,ufak elektrik-elektronik modifikasyonlarla benzin ile çalışmasıda mümkün. eğer bu mümkünse zaten sistemi almak, aslında yepyeni bir enjeksiyon sistemi almak anlamınada geliyor.(mu? )
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|