"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| DGN Production |
Arkadaşlar bu konuyu LPG hakkında çoğu kişinin yanlış bilgilere sahip olduğunu gördüğüm için açma gereği duydum. Aklınızda olan tüm soruları, ve öğrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz. 1-) LPG Kesinlikle Motor Öldürmez... Aksine Ömrünü Uzatır. 2-) LPG Benzinden Çok Daha Güvenlidir. 3-) 1 LT benzin = 1,2 LT gaza eşittir. LPG fiyatı düşük olduğu için avantajlıdır. şu anda Ankara'da %55, diğer illerde %45 civarında yakıt tasarrufu sağlamaktadır. 4-) LPG kuru yakıt diye aracın ekstra hiç bir şeye ihtiyacı yoktur, karbüratörden veya emme manifoldundan gönderilen yağ buharı gerekli yağlamayı yapmaktadır. 5-) Yeni nesil enjektörlü araçlara sıralı sistem dediğimiz sistem uygulanarak benzinden sadece max. 1kw güç kaybıyla ve tork artışıyla LPG kullanılabilir. 6-) Eski sistem LPG cihazlarında ise max. %3 güç kaybı olur. bunun sebebide gaz-benzin yanma oranlarının farklı olmasıdır. gaz benzinden daha zor tutuşur. en çok bilinen yanlışarın doğrularını yazdım. sebebini veya bilmediklerinizi sorarsanız elimden geldiği kadar yardımcı olurum. |
| | |
| | #2 |
| Aktif Üye | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
peki benzinin yağlamasıyla lpgnin yağlaması aynı oranda gerçekleşiyor diyebilirmiyiz?
|
| | |
| | #3 |
| Aktif Üye | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
Ben lpg den bıktıgım kadar iç bir şeyden bıkmıyom 2 haftada bir ayar yaptırıyorum ayar tutmuyor abi deli olucam 5 milyon a 25 km falan gidi6yom hava flitresini değiştirdim oraları bant ladım yine aynı başka fikri olan varmı -?_
|
| | |
| | #4 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
eğer daha geç tutuşuyorsa yüksek sıkıştırmaya sahip araçlarda güzel iş görür lpg. bir litre lpg kaç btu verebiliyor? biliyorsanız benzin için nedir değer? sıralı sistem nedir? çok noktadan enjeksiyon gibi birşeymi?
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #5 | |
| DGN Production | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Alıntı:
| |
| | |
| | #6 | |
| DGN Production | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz Alıntı:
| |
| | |
| | #7 | |
Sıralı sistem çok nokta enjeksiyonlu araçlarda, benzin enjektörlerinin hemen 2 cm üzerine takılan gaz enjektörleri ile çalışıyor. resimde sıralı sistem beyini, kesicisi, enjektör dağıtıcısı ve enjektörleri görebilirsin. montaj yapılan araç 2005 model tiptronik kia magentis. buradanda benzin ve lpg hızlanma videolarını görebilirsiniz. + lpg videosunda ani frende yaptım. herhangi bir stop etme rolanti düşme ihtimali yoktur düzgün takılan sistemlerde. http://www.dragturk.com/LPG/benzin.avi http://www.dragturk.com/LPG/lpg.avi | |
| | |
| | #8 |
| DGN Production | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz manuel olarak bir ayar yok cihazda tüm ayarlar bilgisayardan yapılmaktadır. + modifiyeli araçlarda chip hazırlar gibi devir aralıklarına göre karışım oranları belirlenebiliyor. |
| | |
| | #9 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 19-05-2004 Yaş: 33 | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
bu sistem ne zaman ucuzlar? aşağıdaki rakam çok uçuk benim bütçeme göre... fiyatı için 1000 euro gibi bir rakam hatırlıyorum, sanki öyle denmişti... |
| | |
| | #10 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004 | Re: LPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
dostum oldukca profosyonel bir sekilde yapıyorsun isini..106ya taktırmayı dusunuyodum bi ara kaca patlar en kaliteli sistem? ve ayda 5000-6000km gidecegimi dusunursek ne kadar surede amorti eder kendisini?
__________________ Team VW |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|