"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #51 | |
| 41779 Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: ist Yaş: 25 Otomobil: go-baby-go
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN Alıntı:
ozancım yanlıs okudun sanırım ölçüleri. çünkü çap kuculmuyor buyuyor...yaklasık 4cm...
__________________ | |
| | |
| | #52 |
| Aktif Üye | Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
Bu konu dısı killingroad ama 20" neden gereksiz abartılı jant ki? Bide bu konunun pozitif ve negatif etkilerini belli kalıplarda sınayamayız bence. Aracına göre pozitif etkiler negatifleri bastırabilir yada tam tersi olabilir. Bu jant ebatının araclarda hızlanmada verdigi negatif etkiden daha fazlasını bilinsizce takılan fiber parcaların verdigi dusuncesindeyim. Alfada bu ebatlarda 0.4/0.6 sn gibi bir fark yarattı bu degiskenlerle. Buda bence cok katlanılabilir bir fark. Son hızı deneme fırsatım olmadı fakat bana artması gerekir diye dusundum. Bu arada km saati yeni dönme capına göre ayarlanmadıgı için hızı yaklasık degiskene göre hesapladım. |
| | |
| | #53 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
tugrul 205 X 0.6 = 123 225 x 0,35 = 75.78 Pardon.. ben jantı nasıl hesaba katmam aya.) Haklısın tugrul.. jantla beraber.a heh Çapın da büyüyor.. 4cm düşüyor demişşim ben, 4cm yükseliyor. Yürümez o araba. 20" neden fazla : En fazla 7 Series, A8, S Klass gibi araçlar yada SUV larda falan olabilir 20" jant.. Alfa 156 için çok büyük. Tabi zevk meselesii. Ama bence 0.4 sn den fazla fark yaratır 0-100kmh hızlanması için... Neden abartılı durur.. Aracın üzerinde çok büyük durur.. Bu senin hoşuna gidiyorsa OK.. Ama performansın ciddi düşer.. Jantın ağırlığı+çapın büyümesi.. Son süratin artar tabi ilk bnaşta azalır dediğim de yanlış |
| | |
| | #54 |
Ölçtüm diyorum hala bence olmaz diyorsun killingroad... ![]() Demek istedigim araba yürümez falan diyorsunuz öyle degil iste bunu anlatmaya calıstım ama bosa anlatıyoruz.Tekrar taktıgımda g-tech bulursam ölcum yapacagım. Hyundai de 175/70/13 yerine 205/40/17 var örnek, fark var ama ters orantılı yani 17 lerle daha iyi sprinti. Jantlar cok hafif gerçi 14/15 cms/dj kadar sanırım. Momentten dolayı patinajda minimuma düsüyor bu yuzden kalkıs daha bile iyi oluyor zemin yapısına göre. günlük kullanım için tabii bu bahsettiklerim. özel hamurlu lastikler için degil. jant buyutmedeki en buyuk handikap hızlanmada degil frenlemede oluyor bence. eger hafif alasımlı bir jant kullanılmıyorsa veya fren sisteminde yada aparatlarında gelistirme olmamıssa bu fark cok hissedilir oluyor. cok asırı gelistirmeler olmadıgı surece +2 den fazla inc arttırımlarında donme capı ve lastigin momenti herzaman aracın durmasını zorlastırıyor, özellikle yuksek hızlarda fark sasırtıcı derecede hissedilir ve endise verici oluyor. En buyuk negatif etki burda tabii frenin hızlanmadan daha önemli oldugunu dusunenler için gecerli bu... |
| | |
| | #55 |
Kadranın da hatalı gösterecektir bu önceki mesajlarda geçiyor Kadranın normalde olduğundan fazla ve farklı şekilde hatalı davranır.. Önceki sayfaları okusan hafif alaşımlı jantın apayrı bir durum yaratacağı da yazılmıştı.. İşler değişir o durumda.. |
| | |
| | #56 |
kadrandaki sapmayı hesapladım, cok kesin olmasada hesaplayarak denedim yani ama g-tech gibi birseyle ölcmeden kesin rakam almak cok zor. Yukarda yazmıstım kadran sapmasını yaklasık hesapladım diye zaten alfayla ilgili mesajda... yani senin avatardaki gibi 260 la giderse biri bol plus sizeli bir jantla...durmakda baya pluslı olacaktır... |
| | |
| | #57 |
Janta gerek yok.. Spor fren diye geçse de o diskler le 260da panik fren yaparsam işim harab olur.. G-Tech lere çok güvenme derim okadar.. |
| | |
| | #58 |
| ..::Street Warrior::.. Kayıt Tarihi: 29-04-2004 Yaş: 23
Ozan iyiki açmışsın bu konuyu ...Tebrikler...Kafamda birkaç soru işareti vardı onları giderdim..
__________________ ObiTuaRY_DeaTH` ![]() ..::What a fucking feeling this !! ::.. |
| | |
| | #59 |
Rica ederim. Amaçta bu zaten.. Daha düzenli bir forum.. umarım üyelerde biraz dikkat ederler bidaha lastik ölçüsünü ne yapayım diye konu açmazlar |
| | |
| | #60 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 11-08-2004 Yaş: 57
Evet yazılanları okudum, ama soru hakkım devam ediyor. Tempra 2.0 i.e. 16v nin orjinal lastiği 195/60 R 14 . Ben bunun yerine 195/65 R 14 veya 195/60 R 15 lastik (tabiki 15" jant ile brilikte) taksam ne olur. Bir sorun çıkarmı? Daha iyi olurmu?
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|