"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 | |
| SRT Kayıt Tarihi: 14-05-2004 Yaş: 33
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN Alıntı:
| |
| | |
| | #42 | |
| 41779 Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: ist Yaş: 25 Otomobil: go-baby-go
__________________ | |
| | |
| | #43 | |
| SRT Kayıt Tarihi: 14-05-2004 Yaş: 33
bir lastiğin ebadını büyülttüğünde son hız yeryüzüne göre +10 artıyorsa lastik çapı büyüdüğü için, bunun aracın kadranına yansıması ters yönde olur -10 | |
| | |
| | #44 | |
| Aktif Üye | Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN Alıntı:
zaten 15R , 17R gibi jantın ölçüsünün yanında yazılıyor R harfi | |
| | |
| | #45 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
XSi, güzel bir tahmin ama değil.. R'nin anlamı "Radial" demektir. İtalyan markalarında "Rizzola" olarak geçer. Radial/Rizzola demek lastiğin yanağı ile sırtının birleştiği kenarların yuvarlatılarak geçiş yaptırılması demek.. Peki bu ne demek? derseniz otomobillerde bunun örneğini görmek zor. Ama kamyon ve otobüslerin lastiklerinin yanak ve sırtlarının birleşim noktalarını inceleyerek gözlemleyebilirsiniz. Gerçi artık onların da bir çoğu Radial lastik kullanmaya başladı. Sewgiler.. |
| | |
| | #46 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
tugrul ciddi bir fark yaratması normal Hem taban genişliğin artmış, hemde lastiğin çapı.. Hele birde 17" olsaydı o.. O zaman görürdün sen şenliği |
| | |
| | #47 |
| Aktif Üye | Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
Bu konularda fikirlerini ve bilgilerini paylasan arkadaslara birsey sormak istiyorum. Sizce bu jant ve lastik ebatı buyutmekten kaynaklanan performans kaybı aracların sprintlerinde ne gibi bir fark yaratır? örnek orjinal olarak 205/60/15 lastik ve 15x6.5 jant kullanan bir Alfa 156 2.0 a 225/35/20 lastik ve 20x7.5/8 jant takıldıgında 0/5-100 km hızlanmadaki zaman farkı ne olur? bunu sormamım sebebide sudur. Burda lastik ve jant buyutmenin pozitif ve negatif etkilerini sormuyorum. sadece degisken olarak kafanızdan gecen rakamı merak ettim.
|
| | |
| | #48 | |
| 41779 Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: ist Yaş: 25 Otomobil: go-baby-go
__________________ | |
| | |
| | #49 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Aracına göre değişkenlik gösterir bu.. kesin bir rakam asla verilemez.. 2 Araç al.. Birinin torku diğerinin gücü yüksek.. Aynı jant-lastik dezavantajlarını ekle.. Torku yüksek olan daha az etkilenir özellikle de ara hızlanmalarda. Verdiğin örnekte çap aşırı derecede küçülüyor.. Bu hızlamayı ciddi iyileştirir ama 20" gibi abartılı gereksiz bir jant bu pozitif etkileri rahatca yok eder.. Son hızın da akıl almaz derecede düşer.. Son hızı aracın birçok detaylı bilgisi(dişli oranları) ile birlikte hesaplayabilirsin, ama 0-100kmh yi hesaplayabileceğini sanmıyorum. |
| | |
| | #50 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Bu tahmin etmek bence çok zor.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|