"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #31 |
| Atom Ozan Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 26
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
Bunu da hesaplamak lazım.. İç içe iki tane çark düşün. biri bijon ekseni diğeri de l yuvarlanma dairesi 4 x 100 ya bizim bijonlar. Kabaca 50 mm lik bir moment kolu olan birşey düşün, lastik çapı arttıkça diğer moment kolu uzuyor.. İşi sabit kabul edersek motordan k kuvvet gelsin 50 x k toplam iş, lastikde 5 k olsun. 50 x k = 10 x 5k dan yere verilen tork 10 k.. Sen büyütürsen çapı kuvvet azalacak kuvvet azaldığı zaman F = m.a formülünden ivmelenmen azalacak. Bisikletleri düşün yüksek viteste bir türlü hızlanamazsın ya sebeb bu işte. ivme kuvvet ilişkisi.
__________________ Est sularus oth mithas! |
| | |
| | #32 |
| Atom Ozan Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 26
yazdığım mesajları okuyamıyorum ya bir sorun var çıldırcam
__________________ Est sularus oth mithas! |
| | |
| | #33 | |
| SRT Kayıt Tarihi: 14-05-2004 Yaş: 33
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN Alıntı:
| |
| | |
| | #34 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Oradaki "R" harfinin durumunu anlatmaya çalışmışsın sanırım XSi..
|
| | |
| | #35 | |
| |
| | |
| | #36 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 27-04-2004 Yaş: 25
ranthor: cevabi bana verdiysen, tamam ivmelenmenin dusecegi ortada ama ne kadar? Iki parmak lastik ustunde gitmeyi tercih ettirecek kadar bi fark varmidir? Ne bilim hic toplam capi buyuttukten sora ne kadar ivmelenme kaybettigine bakan var mi? Asil kafama takilan soru 215/40/17yle daha iyi bi ivmelenme fakat bunun sonucunda daha yuksek risk altinda jant/lastik ya da 215/45/17yle daha kotu bi ivmelenme ama daha iyi korunan jant lastik. SIzce mantikli secim hangisi olmali? Cok goreceli olmasina ragmen cok sik jant lastik degistirenler bunun sikintisini cekmislerdir diye dusunuorum.
|
| | |
| | #37 | |
Geri kalanların hiçbirinin çok fazla önemi yoktur. Orjinali 13 olan R9 bile 17inch'i kaldırır. Ama kule gergisini unutmayın, yol tutuştan çok güvenlik için. Ehe thekillingroad konuna nasıl taş koydum Kızarsan arabanın tekerine de koyarım | |
| | |
| | #38 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Radial ne demek peki SARTi?
|
| | |
| | #39 | |
Lastiklerde oluşan bombe veya şişmeler de bu tellerin kaldırım çukur vesaire darbeler sonucu kırılması ile oluşur. LAstiğin ana yapısını bul teller tuttuğu için, kırıldığı yerden zayıflayan yumuşak kauçuk katman basınçlı havayı tutamadığı için şişer. | |
| | |
| | #40 |
| 41779 Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: ist Yaş: 25 Otomobil: go-baby-go
pratik olarak ne değişir? size hesap yapamam açıkcası.. ama 195/45/16 den gecici olarak 205/45/16 e gectigimde kesinlikle farketmiştim aradaki farkı.. 2. vitese attıgımda hızlanma değişmişti.. çapdaki artış sadece 4.4mm, tabansa 1cm olmasına rağmenö...
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|