Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 25-07-2004, 14:17   #11
SRT

SARTi - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN

...her aracın aks yükü bellirdir, hatta transversal yani yan motorlarda aks uzunlukları farklıdır ve aynı araçta sol tarafa ağır gelmeyen jant sağ tarafa gelebilir. Eğer orjinal jant çapından daha büyük jant takılacaksa, yol tutuşu bi kenara bırakırsak, güvenlik için mutlaka kule gergisi takılmalıdır. Bazı araçlarda orjinalden büyük jant takmak orjinalinden daha iyi sonuçlar verebilir. Orneğin orjinalinden 0.54cm daha büyük (jant+yanak toplamı olarak) olan jantları taktığımda aracın ivmelenmesi çok daha keyifli bir hale geldi. Bunda şanzımanın kısa olmasının payı büyük tabi. Ayrıca jantlar araç için volan görevi görebiliyor. Hani küçükken arabalar vardı bir kaç kere yere hızlıca sürtünce iyice dönerdi ve yere bırakınca fırlar giderdi. İçini açanınız olmuştur, ağır bir demir teker vardır içinde. İşte o oyuncak arabayı bir momenti verdikten yere bıraktığımızda arabayı götüren o demir tekerin ağırlıdır. Tabi balansı iyi yapılmış olmalı

...thekillingroad'un yazdığı gibi, aslında ince yanak, süspansiyon sistemini bütün olarak düşünürsek, amortisör değiştirmeden süspansiyon sistemnini sertleştirmek anlamına gelir, tabi virajlarda lastiğin janttan kayma oranı da düşecek ve yere basışı da artacaktır. Ancak her çukur tüm taşıyıcı elemanlar tarafından derin duygularla hissedilecektir Bazı markaların yanak cepherinin jant kenarında çelik bir halka vardır.Bu da lastiğn virajlarda janttan taşmasını minimize ve yere basmasını maximize eder. Lastik alırken buna dikkat etmenizi öneriririm.

SARTi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-07-2004, 15:13   #12
the essence of racing

Taban çok çok önemli değil.. bugün 1.6 araçlarda 225lastikler dahi sorunsuz kullanılabiliyor..
Yuvarlanma çapının büyümemesi çok daha önemli ama bu demek değil ki tabanı istediğimiz gibi genişletebiliriz.. Onun da bir sınırı var...

SARTi bahsettiğin çelik halka benim hayatmı kurtarmıştı, bide 3arkadaşımın

Eski 25-07-2004, 15:31   #13
KıRıK

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Taban genişliği çok önemlidir...Çok ince olursa araba kuru zeminde yere daha ufak alanla bastığı için kopma olasılığı artar...Ancak ince taban yağışlı ve kaygan zeminde çok büyük avantajdır..R9 spring de 165 taban kullanıyorduk yağmurda frenaj dışında yol tutşta sorun yaşamıyordum

Taban çok geniş olursada araba yere çokgeniş alnal bastığı için kayıp güç sarfiyatı daha fazla olur...Geniş tabanda kuru zeminde çok büyük avantajlar sağlar ancak kaygan ve ıslak zeminde çok daha kolay kopar

Rally otomobillerine dikkat ederseniz karlı ve yağışlı yarışlarda geniş yanak incecik taban lastikler kullanırlar ancak asfalt parkurda yanak incelir va taban genişler

Taban çaptan daha önemlidir...Yanlış seçilen taban hep performansı etkiler hemde yol tutuşu...İyi araştırılarak seçmelidir...

Gösteriş sevenler için bu yazdığım geçerli değildir!

Eski 25-07-2004, 15:32   #14
the essence of racing

Haklısın SiLe-R

Bahsettiğim ufak farklardı..

Eski 25-07-2004, 18:16   #15
Serhat 10 Kaplan Gücünde

@ftertezzek - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Clio 1.6 16v
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to @ftertezzek

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SiLe-R
Taban genişliği çok önemlidir...Çok ince olursa araba kuru zeminde yere daha ufak alanla bastığı için kopma olasılığı artar...Ancak ince taban yağışlı ve kaygan zeminde çok büyük avantajdır..R9 spring de 165 taban kullanıyorduk yağmurda frenaj dışında yol tutşta sorun yaşamıyordum

Taban çok geniş olursada araba yere çokgeniş alnal bastığı için kayıp güç sarfiyatı daha fazla olur...Geniş tabanda kuru zeminde çok büyük avantajlar sağlar ancak kaygan ve ıslak zeminde çok daha kolay kopar

Rally otomobillerine dikkat ederseniz karlı ve yağışlı yarışlarda geniş yanak incecik taban lastikler kullanırlar ancak asfalt parkurda yanak incelir va taban genişler

Taban çaptan daha önemlidir...Yanlış seçilen taban hep performansı etkiler hemde yol tutuşu...İyi araştırılarak seçmelidir...

Gösteriş sevenler için bu yazdığım geçerli değildir!
kesinlikle

lastik taban genişliğinin yol tutuşuna + sı olduğu kadar - si de olur taban genişliğinin artması demek aracın yere basma kabiliyetinin azalması demektir cm2/kg bu yüzden kuru havada aracınızdan maximum performans alırken yağışlı havalarda mantarlayabilirsiniz

Kendinden Prensli Beyaz At
Ormanda SERHAT 5 Serdar 10 Kaplan Gücünde
@ftertezzek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-07-2004, 20:13   #16
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -

Bir de lastiğin üretiminde kullanılan hamurun çeşidi ve kalitesi vardır.. Biri yakında anlatır..

thekillingroad, şu "jant büyüyünce akselerasyon azalması" konusunu ele alan mesajını biraz açabilir misin?

Sewgiler..

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-07-2004, 20:25   #17
41779

tugrul - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Unfinished Sympathy

CMS ağırlık olarak kesinlikle kötü değildir. Çok hafif jantlar üretiyorlar diyemem, ama BWA desem çoğunuz "italyan markası, kalitelidir" dersiniz. Evet kaliteli, ortalama ağırlıkta diyelim.. Ben 16" BWA larımı aldıgım gun bir arkadasım 16" hemen hemen aynı modelde CMS aldı ve CMS daha hafifti! Sırf ucuz veya yerli malı diye kötülemeyin CMS'yi..

bilirkişi: toplam yuvarlanma dairesi büyüdükçe demek istemiş..

Ayrıca çok yararlı buldugum bir sayfa, lastik ebadı karsılastırması için:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
(Java yuklu olmalı bilgisayarınızda)

Eski 25-07-2004, 22:04   #18
SRT

CMS bir çok ithal janttan pahalıdır. CMS'den hafif bir tek OZ ile karşılaştım şimdiye kadar. Ayrıca ağır bir jantın dezavantajı olduğu kadar avantajı da vardır. Şahsen jant dendiği zaman birçok dikkat edilmesi gereken durum var elbette ama güvenlik her zaman ön planda olmak üzere, ki bundan kastım doğru göbeğe doğru jant göbeği, doğru janta doğru lastik vs, açıkcası ben sadece güzel duran jantı seçerim. Daha ağır olduğunu bilsemde beğendiğimi takarım yani. Çok sevdiğim için bir de kilitli bijon taktım tabi

Eski 25-07-2004, 22:28   #19
don`t do that

redmone - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Sımdı benı cogu arkadas yanlıs anlamıs hemen acıklıyım cms ve dıger saydıklarıma kotu demıyorum ama performans olarak kotuler dıyorum... yanı 17 cms almam yanı bu hayatımda 15 16 olabılır.guzellık ıcın takılacaksa zaten ne oldugunun hıc onemı yok senın kendı zevkındır al tak .Ama performans ı dusunup lastık ebadı+jant agırlıgı ve modelı+ toplam agırlık olarak hesaplıyacak veeeee performans dusunuyosanız kesınlıkle cms almam dıyorum yada baska bı marka yanı ya oz dur alacagım jant yada momo dur... cms alıcaklara almayın momo oz alın demıyorum ama bılınsın aradakı fark dımı ha ıste o farkı soylemeye calısıyorum...

Eski 25-07-2004, 23:02   #20
SRT

Yukarıda kendi yazdıklarımı tekrarlamakla birlikte redmone sana da tamamen katılıyorum. Ama şunu demek istiyorum, OZ bizim için ithalse, CMS'de bir çok avrupa ülkesi için ithal. Şansen paramın hesabı olmasa sırf markası OZ olsun diye OZ alırım ben de. Bir de şunu eklemek isterim, 15 CMS taktım 7.0, aynen balanslı oldu.. İstanbul'un bütün çukurlarını doldurdum hala balanslı Üstelik 50 yanak ve sert amortisör olmasına rağmen.. Bir de biz modifiye camiası olarak avrupa amerika ve uzakdoğuyu o biçim besliyoruz, başka şansımız yok ama yerli malı yurdun malı onu herkes kullanmalı.

Reklam
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları