"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #111 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 02-04-2005 Yaş: 24
| Re: Jant Lastik teknik yardim!
oncelikle tesekkurler ... uygulamadan kastim : 6J x 15 inch suanki jant almak istedigim jant 7 1/2 x 17 inch herhangi bir parcanin degismesi gerekiyormu arabada ?? yoksa hicbir degisiklik yapmadan yeni jantlari koydurabilirmiyim ???
|
| | |
| | #112 |
| crx_power | Re: Jant Lastik teknik yardim!
Arkadaşım senin şuanda orjinal cantlar 6 ofset diosun.Taktıracağın ise 7.5 ofset.Yani bu cant ın kalınlığıdır.Eğer cant takıldığında amortisöre dayanmassa sorun olmaz.2inc büyük cant takacağın için lastiğide ince yanak takacan hiçbir porblem olmaz.Bunu cantı almayı düşündüğün yerde deneyebilirler en fazla 10 dk yı alır.Eğer amortisöre dayanırsada spacer takarak cantı biraz dışarı alabilirsin bu da bu sorunun çözümü.
|
| | |
| | #113 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 02-04-2005 Yaş: 24
tamam saolasin strong 10 |
| | |
| | #114 |
| no mercy Kayıt Tarihi: 28-12-2004 Yaş: 23
olay bu yani kısaca... aldıın jantın arabana uyması lazım ama sanırım uyar vw golfe dediin jant ! uymasa da dedii gibi spacer takarsın olay hallolur ... onemli olan bijon aralıkları onlar uysun sakın onlarla oynatma bazı yerler jant satma amaçlı onların oranlarıyla oynuo bu çok saglıksız.arabanın bijon aralıgını ölçtür kendi gözünle gör aldıın jantada bak onun bijon aralıgına aynısa taktır ! hayırlı olsun tekrar ...
__________________ OUT of my WAY |
| | |
| | #115 |
| ''HAKAN'' | Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
slm arkadaşlar ben sizin kadar bu konularda bilgili değilim bana yardımcı olursanız sevinirim arabam opel astra hb 1.4 16V ve üzerinde 15'' jant var lastik ebatı da 195-60-15 ben arabama jant alıcam ve marka olarak AEZ düşünüyorum alıcağım jant 16'' olucak ve lastik olarakta potenza alıcam lastikçinin bana söylediği lastik ebatı 205-60-16 sizce bu arabamda performans düşükğü çok olurmu arabayı nasıl etkiler yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
|
| | |
| | #116 |
| Cem the NAFTALIN SLAYER Kayıt Tarihi: 21-10-2004 Yaş: 38
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
Farkindamisiniz havanda su dovuyoruz. Yazilar harika seviye cok guzel ama teknik olarak bu isin en kolay cozumu aracin kullanim kilavuzuna bakmak orada aracin destekledigi jant ve lastik ebatlari vardir ve bu olculer bilmem kac milyon dolar para harcayip yapilan ARGE calismalari neticesinde ortaya cikmistir. Amerika`yi bastan kesfetmenin alemi yok. Bundan sonrasi tamamen gorsellige girdigi icin emniyet yol tutus vb. konulari dikkate almadan yapilan secimler oluyor. Nacizane fikrim budur sakin yanlis anlasilmasin konu cok guzel islenmis. Yazanlarin ellerine saglik. |
| | |
| | #117 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 17-05-2005 Yaş: 23
| Re: Lastik-Jant hakkında soru sormadan önce OKUYUN
selamlarrr... peugeot 307 ye lastik alacam. üzerindekiler orjinal jantları... lastik ne marka ve ne model alalım.. performans düşüklüğü istemiyorum zaten araba otomatik...
|
| | |
| | #118 |
| Respect Mini Domination | Jant Lastik
Oncelikle sunu soylemek istiyorum bu konuda biraz profosyonel yardima ihtiyacim var benimde biraz bu konuda bilgim var. Ve sorum su: Mini Cooper'a yeni aldigim jantlar TSW EVO R 17" 7 ET40 ustundeki jantlar 16" 6.5 ET50. Yani jantimin offseti 50mmden 40mm e dusucek bu web sitesine gore http://toy4two.home.mindspring.com/offset.html The clearance from stut housing to the inside of the wheel will be 4mm MORE The outside edge of the wheel will EXTEND an extra 16mm. Yani toplamda jantlar 1.6cm disari cikicaklar. Simdi buna bagli olarak iki sorun var. Birincisi hangi lastik ebati ile gitmeliyim? Standart mini cooper 17lerin 205 45 17 fakat ben biraz daha genis lastik kullanmak istiyorum 215 40 17 olabilirmi? Agirlik sinirini gecersem bir problem yasarmiyim. Lastik olarak Kumho dusunuyorum. Ikinci sorun bu body kiti aldim Bknz Resimlere: ![]() ![]() http://www.photodump.com/direct/egulkan/000_2404.jpg http://www.photodump.com/direct/egulkan/000_2407.jpg http://www.photodump.com/direct/egulkan/000_2408.jpg Bu bodykit e gore kac MM Wheel Spacer almam gerekir lastiklerin suankinden 16mm daha fazla disari cikicagini dusunuerek? Ben kendim kestiremiyorum birde sorun suki arabanin karakterini nasil etkiliyicek. |
| | |
| | #119 |
| toyota varsa sorun yok | Re: Jant Lastik
arkadaşım bodykitin hayırlı olsun resimler net değil ama hoş duruyor sade ve güzel 163hp idi sanırım dimi s modeli bu kadar güçlü bi arabada 215/40-17 yaparsan farketmezsin bence ki bu arabalara 215-35-18 takanlar var biliyosun
__________________ |
| | |
| | #120 | |
| Respect Mini Domination | Re: Jant Lastik Alıntı:
hemde otomatik sadece disardan S 18 Takanlar var biliyorum ama Istanbulda dolasmiyorlar. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|