www.modifiyem.com | |
| |||||||
Teknik Destek icinde Lastik Basınçları konusu , Arkadaşlar araçlarınızda kullandığınız lastiklerin hava basınç değerlerini öğrenmek ve bilgilenmek için bir topik olsun bu. Bende 195-50-16 lastik var.Normalde 30-30 veya 28-30 basılır biliyordum,geçenlerde uzun zaman aradan sonra bir kontrol ...
![]() |
| | LinkBack | Konu Seçenekleri |
| | #1 |
| Full Metal Jacket | Lastik Basınçları
Arkadaşlar araçlarınızda kullandığınız lastiklerin hava basınç değerlerini öğrenmek ve bilgilenmek için bir topik olsun bu. Bende 195-50-16 lastik var.Normalde 30-30 veya 28-30 basılır biliyordum,geçenlerde uzun zaman aradan sonra bir kontrol edeyim dedim değerleri.Lastikler 22 çıktı,soğuk ortamda hemde.Lastik görüntüsünde herhangi bir sönüklükde yoktu,ancak hadi dedim 30-30 basalım yine.Araç kemik gibi oldu,hiç memnun kalmadım,yoldaki herşeyi hissettiren konforsuz bir hal aldı.Şimdi yine düşürdüm değeri güzel oldu.Nasıl oluyorda oluyor,fikir alalım.
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Senior Member | Re: Lastik Basınçları
O gordugun 22 deger aslında 30-31 cıvarı Psi ya eşit zannedersem, bazı istasyonlarda farklı bi ölçü birimini kullanan sistem var. Seni de o yanılttı heralde. Tahmin tabi. Ben arabamı 27-22 Psi kullanıyorum, görüntü de hiç bi değişiklik yok, sadece lastik biraz daha yumuşuyo, daha konforlu gidiyosun, hava da gider gibi, bi de yürüyen aksam daha az yoruluyo. Ama yol tutuş biraz azalıyo. Tavsiye ederim. |
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 İsim: ....... Şehir: .............. Otomobil: ..........
| Re: Lastik Basınçları
Lastik basınç değerlerinin ne olması gerektiği araç kapılarında ve katalog da yer alır.. Hiçbir şekilde değiştirmeyin. aracın yol tutuşu, fren mesafesi tehlikeli biçimde değişir.. Ani sıcaklık değişimlerinde, uzun yola çıkmadan önce mutlaka, aracınız bir haftadan fazla süre ile kullanılmadıysa mutlaka kontrol edin.. Buların dışında ayda en az bir kez kontrol edilmeli.. Motor şanzıman model marka ne olursa olsun sizi yola bağlayan 4 teker.. Önden çekişli araçlarda genellikle 32-30 olur hava basınçları. istasyonlardaki saatlere güvenmiyorsanız kontrol cihazı alın..çok da ucuz..kalitelileri 10-15 ytl.. |
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 İsim: ....... Şehir: .............. Otomobil: ..........
Kış aylarında lastik havaları daha da önemli. az hava kanalların kapanmsına ve aracın bitik lastikle varmış gibi yapar..Bunun yanında daha fazla yakıt tüketimine ve direksiyonun ağırlaşmasına neden olur.. Kar yağdığında havaları 2'şer psi artırmanızda fayda var.. |
| | |
| | #5 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-01-2005 İsim: Asım Şehir: Ankara Otomobil: - Yaş: 26
Hakan abi sen S2k nin kine kaç basıyorsun? galiba 225/45-17 ti lastikler(plazadan aklımda öyle kalmış)
__________________ |
| | |
| | #8 |
| Ziyaretçi
depo kapağında 2.2 bar yani 32 psi yazıyor ve yanında 5 kişi ve bagaj doluysa 33psi basılması gerektiği yazıyor 32 basıyorum konfor olarak bir anormallik yok ama süspansiyon sistemiyle oynanmış araçlar zaten sertleştiği için normal lastik basıncıyla dahada sertleşmiş gibi gelebilir ama lastik güvenliği için fabrika verilerinden şaşmamak lazım
|
|
| | #9 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
32önlere 30 arkalara basıyorum, kitaptaki verileri arabanın bunlar..
|
| | |
| | #10 |
| |
| | |
| | #11 |
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 İsim: Emrah Şehir: . Otomobil: .
Palio da 28 yazıyor ben 26 basıyorum. Kalos da 30 yazıyor 27 basıyorum. O katalogda yazan değerler aracın kaymak asfalt için olan değerleri başta ikisindede orjinal değerlerde kullanıyordum sekmekden gına geldi heryer çukur kasis zıplaya zıplaya gidiyodum mecburen biraz indirim.
__________________ |
| | |
| | #12 |
| Full Metal Jacket | Re: Lastik Basınçları
Evet bende indirdim 26 e,çok güzel oldu.Zaten lastik inik gibide durmuyor.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
__________________ |
| | |
| | #13 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-01-2005 İsim: Asım Şehir: Ankara Otomobil: - Yaş: 26
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| basinclari, lastik |
| Konu Seçenekleri | |
| |