"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #61 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: Hangi Kış Lastiği?
kayan aracın 4x4 özelliği varsa toplaması daha kolay olur sadece..Ama 4x4'ü karda tırmandırıp indirmek normal araçlardan daha farklıdır aslında az miktar daha zordur..
|
| | |
| | #62 |
| Threat Kayıt Tarihi: 04-11-2004 Yaş: 25
kontrol dediğin gibi zor olabiliyo ama kontrol ettiğin zaman da yanal kaymalar olsa da güzel gidiyo, iki tekerden çekişli arabalardaki gibi yığılıp kalma yok karda, bu arada kızcaksın sen şimdi ben haala lastik almadım idare ediyoruz bakalım kar yağana kadar
|
| | |
| | #63 |
| OĞUZwww.kayserituning.com | Re: Hangi Kış Lastiği?
pirellinin Snowsport kaliteli lastikler özellikle karlı ve buzlu olan yerlerde çok iyi tutunuyor... www.kayserituning.com. |
| | |
| | #64 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
cuneytt, mantıklı olanı tabi ama kar bastırdığında da yığılma olacağından hem pahalıya bulma hem de istediğin ebatlarda bulamama riski var..
|
| | |
| | #65 |
| Threat Kayıt Tarihi: 04-11-2004 Yaş: 25
haklısın bilirkisi, şimdiden alıp da lastiğe yazık olsun istemedim bi yandan da.. bu havalarda asfaltta ömrü kısalıcak gibi bi düşüncem var.. ömrü nedir peki kış lastiğinin? 4 yıl filan mı?
|
| | |
| | #66 | |
| sennaisthebest Kayıt Tarihi: 23-09-2004 Yaş: 35
| Re: Hangi Kış Lastiği? Alıntı:
bu sitede en son yapılan kış lastikleri testlerene göre bridegestone en iyiler arasında ve fiyat olarak da o çok methedilen michelinden %20 daha ucuz ( model ve janta göre değişir tabiki ) şirket arabalarımızın tamamında Michelin kullanıyoruz kesinlikle kötü bir lastik değil ve standart belirleyen bir lastik ama adı çıkmış bir kere herkezin ağzında bir vakumdur , michelin dır gidiyor sanki lastik değil ahtop anasını satıtım yeri emiyor da araba kaymıyor. İşin özü şu bence daha öncede yazmıştım " En kötü kar lastiği bile en iyi yaz lastiğinden % 30 daha güvenlidir " | |
| | |
| | #67 |
Kullandığım rumuz halen daha polemik yaratmaya devam ediyor anlaşılan.. Bahsettiğin testten zaten haberim var bu konuda da çoğu kez adı geçti. Hem işimde hem özel hayatımda ben de en az senin kadar bu konuya dikkat ediyorum..Bridgestone da dahil olmak üzere özellikle iş hayatım sayaesinde birçok markanın detaylı testini ve tecrübesini yapma imkanı buldum ve bu lastiklerin arasından cuneytt arkadaşımızın ihtiyacına "kanaatimce" en uygun olanlarını açıklamalarıyla yazdım. Ama uzun ve detaylı yazılar yazdığım için sürekli rumuzumla bağdaştırılıyorum. Bridgestone bu sebeplerden dolayı benim listeme giremedi. Kariyerimin ilk gününden beridir otomotiv sektöründe olduğumdan, edindiğim tecrübelerimle herzaman en doğrusunun kendi tecrübelerim olduğunu öğrendim. Bu yüzdendir ki; başkalarının testleri yerine kendiminkilerini gerekli açıklamaları da yaparak yazıyorum. Ben kendi fikirlerimi yazıyorum, hoşlanılmasa bile saygı duyulmasını beklerim çünkü ben bazen doğru bulmasam bile herkesin fikrine saygı duyuyorum. Konuya dönmek gerekirse; Vakum olayı artık biraz eski teknoloji sayılıyor ama bizim bilgi yoksunu ülkemizde ne yazık ki Kabzımal-Hakem-Futbolcu Erman Toroğlu buyuruyor, yetkililer ona destek veriyor, milletimiz de vakumlu lastik peşine düşüyor. Zannedersem artık sadece Good Year vakumlu üretiyor..Teknolojinin bu konudaki yeni ismi: "Silica" olmalı..Lastiğin kimyasalı farklı olduğundan özellikle +7 santigrat ve altındaki derecelerde silica lı lastiklerin performansı tartışılmaz oluyor. Michelin Alpine ortalama bir tutuşa sahip bana göre ama kesinlikle en iyi değil. Michelin 4 mevsim eko ve yksk performans lastiklerinde başarılı bana göre..Karda değil. Zaten Alpine'ler vakumlu değil. " En kötü kar lastiği bile en iyi yaz lastiğinden % 30 daha güvenlidir ", buna katılıyorum ve ekliyorum: 4 mevsim eko. lastiklerden de en az aynı oranda daha güvenlidir. |
| | |
| | #68 |
| Aktif Üye | Re: Hangi Kış Lastiği?
Normal Arac kullanıcısı icin hepsi aynı benim fikrime göre, Ben Bridgestone en iyisi bana göre derken sadece belli bir modelini kastetmistim. Turkiyede satılmıyor zaten o model. Her lastik markasının iyi ve vasat modelleri var. Birde cok iyi modelleri var. Gene is maddiyatla ilintileniyor. Standartları tüm kıs lastikleri saglıyor. Ülkemizde fiyat cok önemli bir faktor. O yuzden burda iyi kötü tartısması bence pek anlamlı degil. Butcesi elveren herkes kıs lastigi iyi, kotu, ucuz, pahalı, sıfır, ikinci el birsekilde kullanmaya calısırsa bu herkes icin daha faydalı olacaktır. Herkese kazasız surusler dilerim.
|
| | |
| | #69 |
| supergokhan Kayıt Tarihi: 05-05-2004 Yaş: 25
alacağım insallah bugün yarın pirelli snowcontrol
|
| | |
| | #70 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 06-05-2004
sevgili bilirkişi kar lastiği yok :kiş lastiği var demişsin. peki yağmur lastikleri de kış lastiğinin bi çeşitimi sence yoksa ıslak zemin lastik i diyemi isimlendirmeliyiz.birde başkalarının tecrüberine değil kendi tecrube ne göre seçim yaptığını söylemişin.mesala benim eski otomda kullandığım michelinlerin 2 sinin telleri 1 tanesinin tabanından avuç içi büyüklüğünde bi parça koptu idi .daha sonra aldığım goodyear ozamanki en ucuz lastiği ki hala öyle sanırm gt2 de bi problem yaşamadı idim.şimdi benim tecrubelerime göre michelin kötü goodyear iyi lastikmi. yani anlatmak istediğim bu işler birazda şans işi.tabi belli kaliteyi yakalamış firmalar ve modelleride de illaki vardır.geçenlerde bi yerde uniroyal in yağmur veya ıslak zemin lastiklriyle ün yaptığını okudu idim.benim kendi tecrubelerime gelince pirelli lastik fabrikasında 11-12 ay sözleşmeli işçi olarak çalışmış bi kişi olarak .kesinlikle pirelliyi kullanmam.tabi bu garip bi ironi. ford da çalışan yeğenimde millet bu otoları nasıl alıyo diyor.neticedekimi o kimi bu markadan memnun kalacak.bu işin tabiatı bu.. saygılar..
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|