Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Anket Sonuçlarını Göster:
0 0%
Oy Verenler: 0. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 03-12-2004, 03:05   #61
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC
Re: Hangi Kış Lastiği?

kayan aracın 4x4 özelliği varsa toplaması daha kolay olur sadece..Ama 4x4'ü karda tırmandırıp indirmek normal araçlardan daha farklıdır aslında az miktar daha zordur..

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-12-2004, 22:34   #62
Threat

kontrol dediğin gibi zor olabiliyo ama kontrol ettiğin zaman da yanal kaymalar olsa da güzel gidiyo, iki tekerden çekişli arabalardaki gibi yığılıp kalma yok karda,
bu arada kızcaksın sen şimdi ben haala lastik almadım idare ediyoruz bakalım kar yağana kadar

cuneytt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2004, 09:50   #63
OĞUZwww.kayserituning.com

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

pirellinin Snowsport kaliteli lastikler özellikle karlı ve buzlu olan yerlerde çok iyi tutunuyor...

www.kayserituning.com.

KaYseRi TuniNg, Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2004, 17:45   #64
Senior Member

cuneytt, mantıklı olanı tabi ama kar bastırdığında da yığılma olacağından hem pahalıya bulma hem de istediğin ebatlarda bulamama riski var..

Eski 05-12-2004, 04:36   #65
Threat

haklısın bilirkisi, şimdiden alıp da lastiğe yazık olsun istemedim bi yandan da.. bu havalarda asfaltta ömrü kısalıcak gibi bi düşüncem var.. ömrü nedir peki kış lastiğinin? 4 yıl filan mı?

cuneytt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2004, 00:15   #66
sennaisthebest

mbarkut - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BiLiRKiSi
"kanaatimce"

Ama yine de biraz daha açiym. cuneytt ile oluşan genel ve PM diyaloglar sonucunda ona seçeneklerini sundum. Bunlar herhangi bir sırada değil sadece aklıma gelen sıradadır..Bridgestone ise kış konusunda benim aklıma gelmeyen tek marka..

"kanaatimce"
bilirkişi "kanaatimce" polemiğe girmeye gerek yok ama madem bilirkişisin bu nedenle bilmen için söylüyorum; ben kış lastiği alırken çok detaylı bir inceleme yaptım ve işim gereğide zor kış şartlarında da araba kullanıyorum ve çok çeşitli markalarında lastiklerini kullandım ( LAssa,Pirelli,Michelin,Fulda ) . Bridgestone !a gelince şu linke göz atmanı tavsiye ederim http://www.adac.de/Tests/Reifentests...geID=8979%230#
bu sitede en son yapılan kış lastikleri testlerene göre bridegestone en iyiler arasında ve fiyat olarak da o çok methedilen michelinden %20 daha ucuz ( model ve janta göre değişir tabiki ) şirket arabalarımızın tamamında Michelin kullanıyoruz kesinlikle kötü bir lastik değil ve standart belirleyen bir lastik ama adı çıkmış bir kere herkezin ağzında bir vakumdur , michelin dır gidiyor sanki lastik değil ahtop anasını satıtım yeri emiyor da araba kaymıyor.
İşin özü şu bence daha öncede yazmıştım " En kötü kar lastiği bile en iyi yaz lastiğinden % 30 daha güvenlidir "

mbarkut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2004, 05:21   #67
Senior Member

Kullandığım rumuz halen daha polemik yaratmaya devam ediyor anlaşılan..
Bahsettiğin testten zaten haberim var bu konuda da çoğu kez adı geçti.
Hem işimde hem özel hayatımda ben de en az senin kadar bu konuya dikkat ediyorum..Bridgestone da dahil olmak üzere özellikle iş hayatım sayaesinde birçok markanın detaylı testini ve tecrübesini yapma imkanı buldum ve bu lastiklerin arasından cuneytt arkadaşımızın ihtiyacına "kanaatimce" en uygun olanlarını açıklamalarıyla yazdım. Ama uzun ve detaylı yazılar yazdığım için sürekli rumuzumla bağdaştırılıyorum.
Bridgestone bu sebeplerden dolayı benim listeme giremedi. Kariyerimin ilk gününden beridir otomotiv sektöründe olduğumdan, edindiğim tecrübelerimle herzaman en doğrusunun kendi tecrübelerim olduğunu öğrendim. Bu yüzdendir ki; başkalarının testleri yerine kendiminkilerini gerekli açıklamaları da yaparak yazıyorum. Ben kendi fikirlerimi yazıyorum, hoşlanılmasa bile saygı duyulmasını beklerim çünkü ben bazen doğru bulmasam bile herkesin fikrine saygı duyuyorum.

Konuya dönmek gerekirse;

Vakum olayı artık biraz eski teknoloji sayılıyor ama bizim bilgi yoksunu ülkemizde ne yazık ki Kabzımal-Hakem-Futbolcu Erman Toroğlu buyuruyor, yetkililer ona destek veriyor, milletimiz de vakumlu lastik peşine düşüyor. Zannedersem artık sadece Good Year vakumlu üretiyor..Teknolojinin bu konudaki yeni ismi: "Silica" olmalı..Lastiğin kimyasalı farklı olduğundan özellikle +7 santigrat ve altındaki derecelerde silica lı lastiklerin performansı tartışılmaz oluyor.
Michelin Alpine ortalama bir tutuşa sahip bana göre ama kesinlikle en iyi değil. Michelin 4 mevsim eko ve yksk performans lastiklerinde başarılı bana göre..Karda değil. Zaten Alpine'ler vakumlu değil.

" En kötü kar lastiği bile en iyi yaz lastiğinden % 30 daha güvenlidir ", buna katılıyorum ve ekliyorum: 4 mevsim eko. lastiklerden de en az aynı oranda daha güvenlidir.

Eski 06-12-2004, 05:46   #68
Aktif Üye

Bond - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Normal Arac kullanıcısı icin hepsi aynı benim fikrime göre, Ben Bridgestone en iyisi bana göre derken sadece belli bir modelini kastetmistim. Turkiyede satılmıyor zaten o model. Her lastik markasının iyi ve vasat modelleri var. Birde cok iyi modelleri var. Gene is maddiyatla ilintileniyor. Standartları tüm kıs lastikleri saglıyor. Ülkemizde fiyat cok önemli bir faktor. O yuzden burda iyi kötü tartısması bence pek anlamlı degil. Butcesi elveren herkes kıs lastigi iyi, kotu, ucuz, pahalı, sıfır, ikinci el birsekilde kullanmaya calısırsa bu herkes icin daha faydalı olacaktır. Herkese kazasız surusler dilerim.

Bond Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2004, 10:17   #69
supergokhan

alacağım insallah bugün yarın pirelli snowcontrol

maverick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2004, 20:14   #70
Senior Member

corrado - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

sevgili bilirkişi kar lastiği yok :kiş lastiği var demişsin. peki yağmur lastikleri de kış lastiğinin bi çeşitimi sence yoksa ıslak zemin lastik i diyemi isimlendirmeliyiz.birde başkalarının tecrüberine değil kendi tecrube ne göre seçim yaptığını söylemişin.mesala benim eski otomda kullandığım michelinlerin 2 sinin telleri 1 tanesinin tabanından avuç içi büyüklüğünde bi parça koptu idi .daha sonra aldığım goodyear ozamanki en ucuz lastiği ki hala öyle sanırm gt2 de bi problem yaşamadı idim.şimdi benim tecrubelerime göre michelin kötü goodyear iyi lastikmi. yani anlatmak istediğim bu işler birazda şans işi.tabi belli kaliteyi yakalamış firmalar ve modelleride de illaki vardır.geçenlerde bi yerde uniroyal in yağmur veya ıslak zemin lastiklriyle ün yaptığını okudu idim.benim kendi tecrubelerime gelince pirelli lastik fabrikasında 11-12 ay sözleşmeli işçi olarak çalışmış bi kişi olarak .kesinlikle pirelliyi kullanmam.tabi bu garip bi ironi. ford da çalışan yeğenimde millet bu otoları nasıl alıyo diyor.neticedekimi o kimi bu markadan memnun kalacak.bu işin tabiatı bu.. saygılar..

corrado Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları