Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Anket Sonuçlarını Göster:
0 0%
Oy Verenler: 0. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 29-09-2005, 19:56   #111
Senior Member

deniz 1985 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Arkadaslar Kiş Gelıyor Yakındır artık Hangi marka model kar lastiği tavsiye edersiniz

X5 le zannedersem uzerindeki lastikler 4 mevsim olmasına rağmen İstanbul'da kar yağdığında da Uludağ'ın en karlı zamanlarında da cok zevkli eğlenceli sürüşler yaşadım.Kış lastiği,kar,4 çeker deyince falan özledim birden vallahi.

deniz 1985 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-09-2005, 19:59   #112
Senior Member

Re: Arkadaslar Kiş Gelıyor Yakındır artık Hangi marka model kar lastiği tavsiye edersiniz

Bu arada araba 70000 e doğru geliyo ama biz hala lastik değiştirmedik.Gerçi çok göze çarpan bi aşınma da yok ama bu kadar km den sonra artık değiştirmek lazım heralde.Lastikler hiç yol yapmasalar bile belli bir zaman zarfında özelliklerinden yıtırmeye baslıyolardı dimi

Eski 30-09-2005, 04:10   #113
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC

EMRAH-GSL, neyin tekniği pardon? Bahsettiğin tüm teknikler zaten ilgili lastikle birlikte yapılıyor. Her lastiğin tecrübesi ve kullanım tekniği farklıdır hatta aynı lastikte kilometresine göre bile değişir bahsettiğin teknik.
3 gün dediği kar üstünde takacağın zincir, aracına 4 kış lastiği maliyetinden daha fazla hasar çıkarabilir. Keza dediğim gibi kış lastiği "kar lastiği" değildir. Yağmurda da çok üstün bir performans verir..4 mevsim yanına bile yaklaşamadığı gibi, 4 mevsimle hangi "teknik" uygulanırsa uygulansın bir kış lastiği kullanan ama "tekniksiz" takılan sürücü kadar yol tutulamaz.
Mutlaka 4 tane almalı ve Kasım ayında takmalı, tecrübe etmelisin. O aylar gelsin talep olursa 3-5 "teknik" ten de bahsederiz..
Bugün İstanbul'da yağmur yağdı herkes yine dan dun dağıtmış araçlarını..Yazık..
Çok sığ bir yaklaşım olmuş, o yüzden biraz "hrrr" ladım, alınmazsın umarım; kırmak değil seni amacım. (Son cümle çok bir Yoda şivesiyle oldu sanırım hehe )

deniz 1985, X5'in standart lastikleri zaten 4 mevsim değildir. Lastiğin üstüne baktığında M+S ibaresi göreceksin. Bunun anlamı "Mud & Snow" dur. Yani Çamur/Toprak ve Kar. Bu lastikler 4 mevsim lastiği değildirler ancak kış lastiği de değildirler, o gözle bakmamak lazım. Bu lastiklerin genel adı "arazi lastiği" olarak geçse de ben offroad lastiği diyorum. Çünkü karakteri itibariyle asfalt olmayan her türlü zeminde tatminkar bir yol tutuş sağlıyorlar. Uludağ'daki yol koşulları ne vaziyetteydi tabi bilemem siz çıkarken ama uludağ Tırmanma yolu dahil olmak üzere kar kışta yolda kalmış/fırlamış/devrilmiş çok fazla X5 ve Cherokee görüyorum. Zaten bu araçlarla tecrübem de bu yönde sabit. Bunun sebebi lastiklerden çok araçların tasarımından kaynaklanıyor. Her ne kadar cip formunda olsa dahi çok zorlanmalara gelemiyorlar. Bunda en büyük etkenlerin bir tanesi de kiloları ve dağılımları..
Lastiklerinin değişiminin tam zamanıdır. Gözle görülür aşınma görmek zordur sonuçta kamyon lastiği değil bunlar ancak lastik sırtındaki dişlerin arasındaki en geniş kanalın derinliği 19 mm(1,9 cm)'den az ise tehlikeli çanları çalıyor demektir. Yeni lastik seçimini yine bence M+S özellikli yapmalısınız. Zira sizin alacağınız bir kış lastiği size hem alımda hem de kullanımda pahalıya patlayabilir ve konforu çok fazla azaltabilir. Ebatlar büyük olduğundan bir kere çok yol sesi yapacaklardır. Onun haricinde performansı bir miktar düşürebilecekleri gibi yakıt sarfiyatı da artabilecektir..Hamuru da sertçe olduğundan ufak tefek çukurları normalde cip formundan dolayı hissetmeseniz bile artık hissetmeye ve amortisörlerin sesini duymaya başlayabilirsiniz.
Aracın yüksek olması zaten İstanbul karında büyük avantaj. Yumuşak ve derin karda aracın kara oturma olmayacak ve 4x4+kilitli diferansiyeli sayesinde kar üstünde zorlanmadan seyir edebilirsiniz. Ancak max. süratiniz 50-60 ı geçmemeli çok dük yokuşlardan da kaçınmalısınız.

Sevgiler..

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-09-2005, 04:21   #114
SINGLE LENS REFLEX

arkadaşlar herkes söylemiş ama ben bi toparlıyım... kış lastiği kışın kullanılır, kar şart değil yani, normal lastikler +7 cantigraddan soğuk havalarda esnekliğini kaybeder... yol tutuş güvenlik artar, kış lastiği kışın kullanılırsa yakıt tüketimini azaltmaz aksine yaz lastiğine göre azaltır.. ama bu azaltma fark edilemeycek kadar hüçük olur ayrıca...

ayrıca kış lastiği masraf değildir... kullanmadığınız süre kadar yaz lastiğinizin ömrü de otomatik olarak artmış olacaktır. kısa vadede verdiğiniz para uzun vadede amorti olur...

Eski 30-09-2005, 17:20   #115
GERMANCARS

bilirkişi teknik dediğim şeyi şöyle anlatıyım:
ben geçen sene 96 model 2.0 vectrayla (hem de otomatik vites, üzerindeki lastikler 3 aylık falandı, yeniydi yani ama kış yada kar lastiği değildi) çatır çatır her yere gittim o kışta kıyamette, bi ara hatırlarsanız işin çivisi çıkmıştı, 2 hafta süreyle düzenli olarak her akşam saat 9dan sonra don oluyordu yollar ve ben bi akşam bile arabayı evde bırakmadım, buzda arabaya çok çok az gaz verince rahatça kalkıyor, kalkmazsa biraz geri alıodum sağa sola kaydırıyodum elbet bi şekilde kurtuluyodum her yerden, sonra arabanın kaymaya başladığını hissetiğinde fren yapmayıp da dikkatli direksiyon manevrası ile birlikte gaz verince çoğu zaman topluyo kendini, bunlar sitedeki insanlara çok basit geliyo olabilir ama (siz arabadan anladıınız için size öle geliyor) sokaklarda dolaşan insanların %90ı böyle kullanmıyor, şöyle ki minibüs caddesi ile bağdat caddesi arasında bir sokakta yavaş yavaş giderken, önümdeki durduğu için bende yavaşladım ama arkamdan bi tane range rover güm diye girdi bana, niye? kendisi direk freni kazıkladığı için kontrol edemedi arabayı, bizim insanlarımız jipe binince arabanın her şekilde kar ve buz için üretildiğini falan düşünüyor ama 4 çeker bi arabanın frenleme sırasında 2 çeker bi arabaya göre hiç bir avantajının olmadığının farkına varamıyolar, o yüzden buzda manyak gibi gidip sürekli kaza yapıyolar, kaza yaptıktan sonrada ne biçim jipmiş deyip jipe bok atıyolar...
2. olarak yolları iyi bilmek geliyor, böyle olunca çok kalabalık olan yerleri kullanmıyosunuz, dik yokuş olan ve çok don yapan yerlerden gitmeyip de yolu biraz uzatarak daha az eğimli yerleri kullanıyosunuz ve fazla sorun yaşamıyosunuz...
bide ben zincirden bahsetmedim mesajımda, zincir kullanımına kesinlikle karşıyım, arabanın zincir olmadan gidemeyeceği kadar kar varsa arabamı evde bırakırım yılda 3 gün
kış lastiklerinin sadece karda değil tüm kış şartlarında işe yaradığını biliyorum ama önceki sayfalarda arkadaşların yazdıklarına bakarsan lastiği sadece kar yağdığında kullanmayı düşünüyorlar, ayrıca dikkat ettiysen ben de kış lastiği almayı düşünüyorum diye yazmıştım çünkü kış şartlarında gerçekten çok faydalı, yazdıklarından dolayı kesinlikle bir alınmama olmadı, yanlışım varsa yine düzeltmeni isterim ama galiba sen beni yanlış anlamışsın

Eski 01-10-2005, 18:43   #116
Senior Member

Arkadaş haklı.İnsanlar nerde nasıl hareket edileceğini bilmeden hatalı şekilde araçlarını zorluyolar.E buz da kar da diğer zeminler kadar hataya tolerans göstermediğinden sonucu acı oluyo.Bide arabaların günahını alıyolar.Bilirkişinin yukarıda bahsettiği devrilmiş,yolda kalmış vs 4*4 ler de aynı hataların kurbanı.Arabaya aşırı güven ve bilgisizlik.Bi arkadaşımın fx35 ini dağ yolunda düştüğü yerden traktörle zor çıkarmışlardı.Sonuç olarak 4*4 aktarmaya ve kilitli diferansiyele sahip olan,yerden belli bir yüksekliği olan bi cip(ki bu sadace bolkarda gerekli) cam gibi buz olmadığı sürece kolay kolay yolda kalmaz benim fikrim.Ben bunu söyleyebilirim deneyimlerimden feyz alarak.Bide yukarıda saydığım avantajlara kış lastiği hatta çivili olanı falan eklenirse tadından yenmez valla.Ama 4*4 araçlarda aşırı geniş lastikler bolkar haricinde dezavantaj.Derin karda herkez,kış lastiği olanlar bile yolda kalabilirken geniş tabanlı lastikler durmadığınız sürece arbayı karın üzerinde (abartılı olcak biraz ama)aynı bi snowboard gibi tutuyo.Ama ezilmiş karda,buzda da o dercece dezavantaj.

Mesajı son düzenleyen deniz 1985 : 01-10-2005 - 20:08
Eski 01-10-2005, 20:18   #117
Senior Member

onur_26 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiesta

arkadaşlar bizim lastikleri değiştirmemiz gereklimi?araba Quattro yolda kalırmı 8800km. de filan lastikleri Continental marka.225/65/16 ölçülerinde olması lazım yada 225/60/16 olması lazım.Babam alıcam kar lastiği diyor.Hangisini alalım?bütçe önemli değil pek yani iyi bir lastik hangisi?Çok da tuzlu olmasın tabi

onur_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-10-2005, 00:32   #118
Senior Member

ahmetd - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder

185-65-14 olması lazım sanırsam benim aracımında üstünde michelin energy war...şimdi napcağımı şaşırdım kış lastiği kesinlikle almam gerekirmi sizce çünkü baya tuzlu oluo bide 12 taksit yapan anadolu yakasında bi yer biliyomusunuz??anca tasitle alabilirim...üff ben bi sürü şey yapmak istiyorum ama arabaya....ama lastik önemli....kışın kar yağınca zaten arabayı olduğu yerde bırakcam ama işte istanbul sakarya yapıcam her hafta sonu....beklenmedik hava değişimleri olabilir

ahmetd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-10-2005, 00:44   #119
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi PASSATCI
arkadaşlar bizim lastikleri değiştirmemiz gereklimi?araba Quattro yolda kalırmı 8800km. de filan lastikleri Continental marka.225/65/16 ölçülerinde olması lazım yada 225/60/16 olması lazım.Babam alıcam kar lastiği diyor.Hangisini alalım?bütçe önemli değil pek yani iyi bir lastik hangisi?Çok da tuzlu olmasın tabi
Bı quattro 8800 km yol yapmış lastiklerle istanbula yağcak karda kolay kolay problem yaşamaz diye düşünüyorum.

Eski 02-10-2005, 00:45   #120
Senior Member

Eskimo reklamını hatırlarmısın? AUDİ-------------QUATTRO

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları