"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| The Firestarter Kayıt Tarihi: 24-03-2008 Şehir: ANKARA Otomobil: VW
| Golf Baskı Balata Problemi İçin Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar
Arkadaşlar 3 ay önce aldığım golf4 arabamın vitesleri zor ve sesli geçiyordu bazen 1.vitese geçmiyordu debriyaja yeniden basınca geçiyordu genelde geri vitese sesli geçiyor (carrrrrt diye bir ses) ve çok üstten kavrıyordu yani neredeyse debriyajı tamamen bırakınca anca kavrıyordu fakat idare ediyordu bu durumda baskı balatanın bitik olduğunu tahmin ettim bir çok servise götürdüm işçiliğinin çok zor olduğunu yarım gün süreceğini ve şanzımanın inip değişeceğini söylediler aldığım fiyatlar ise 350 - 800YTL arası değişiyordu geçenlerde Ankaraya iyi bir yağmur yağdı ve ben de 25 - 30cm yüksekliğindeki bir suyun içinden geçmek zorunda kaldım (ana caddede - turan güneşte) suyun ardından debriyaja bastığımda ani bir yumuşama hissettim içimden dedim ki tamam balata tamamen bitti artık vites değiştiremem fakat bir de baktım ki vitesler çok rahat ve sessiz geçiyor debriyajın kavraması biraz ortaya kaymıştı yani düzelme olmuştu ben de bir süre daha idare edeceğini düşündüm ve hala yaptırmadım sizlere sorum şunlar olacak: ilk olarak baskı balatayı yaptıramasam bu şekilde kullansam eski haline dönene kadar arabama zarar verir mi? yoksa gene de yaptırayım mı? kendi servisinde orijinalini mi taktırayım (VWdoğuş oto 800YTL) yoksa özel serviste abi biz de orijinalini takıyoruz ama baskı balatanın garantisi olmaz diyen adama mı taktırayım? (350YTL) - malum arada çok fiyat farkı var ucuz olan neden ucuz? pahalı olan neden pahalı? ayrıca madem ki baskı balatam bozuktu debriyajım çok üstten kavrıyordu sudan geçince neden düzeldi? acaba bu problem değişmeden de yağlanma - temizlenme vs. yoluyla veya bir ayarla düzeltilebilir mi? bir süreliğine de olsa? baskı balatanın çakılması ne demektir? onu da söyleyenler var yaptırayım mı? biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım sabırla okursunuz ve yardımcı olursanız çok teşekkür ederim ilk defa ikinciel araba aldım ve daha önce hiç baskı balata değiştirmedim yani bilgim yok bu konuda herkese iyi akşamlar |
| | |
| | #2 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
hidrolik debriyaj ise hidrolik seviyesine bakılsın önce . yetkili serviste debriyaja garanti vermez.. debriyajın fiyatı 180 - 250 arası bişey olsa gerek.. gerisi işçiliktir. tabi yetkili servis çok pahalı işçilik alır.. mal aynı mal
__________________ |
| | |
| | #3 |
|
ya bir arkadaşımda caddy vardı arabaı aldı ve 6 ay içinde (sanırım 10 000km falan olmuştu) baskı balatası bitti para almadan değiştirdiler garantiden sanırım benimki hidrolik debriyaj çünkü debriyajda yay falan yok |
| | |
| | #4 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
|
mekanık garantisi vardır arabanın daha 0 diye onun için değişmiş veya üretim hatası olduğu anlaşılmış bir seri olabilir
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
evet debriyaja garanti vermez hiç bir servis.
__________________ |
| | |
| | #6 |
|
teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tüm sorularıma daha teknik ve aydınlatıcı cevap verecek başka arkadaş var mı? tüm sorularımın cevaplarını alamadım da |
| | |
| | #7 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
|
ahmetten daha teknik sanmam .
__________________ |
| | |
| | #8 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Daha teknik? ![]() Dışarıda değiştirt derim, ikinci el bir araç için yetkili servislere servet dökmeye gerek yok... Sudan geçince düzelmesi ilginç, kimsenin 100% net bir yanıt verebileceğini zannetmiyorum...
__________________ Team VW |
| | |
| | #9 |
|
ya ben de özel servise yaptırmayı düşünüyorum fakat ne marka takacakları belli değil sonuçta görünmeyen bir parça orijinali mi değil mi nasıl anlayabiliriz ki? bir de aklıma şöyle bir şey takılıyor sudan geçince düzeldiğine göre bu arızayı baskı balata değil de başka bir şeyden dolayı yapabilir mi?
|
| | |
| | #10 |
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 Şehir: . Otomobil: .
|
Parçayı sen al parçacıdan onlar taksın o zaman. Zaten markalarda bellidir hepsi birbirine çok yakın öyle çok kötü olanlar yok.
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|