"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 03-05-2005 Yaş: 29
| Fren balatası değişimi - yardım
Bugün 30.000 km de servise gittim.. ön fren balatalarını değiştirdiler fakat değişmeden önce frenlerim daha iyiydi sanki. Balatalar değiştikten sonra frenler daha yumuşak gibi geldi- ve eskisine göre daha aşağıda tutmaya başladı. Sizlerden bu konuda bilgilerinizi paylaşmanızı istiycem arkadaşlar. *Balatalar yeni olduğundan böyle birşey olabilirmi? *Fren balatası değişince - pedal ayarı da değişir mi? *Frenleri daha sert hale getirmelerini istesem bu benim yararıma mı olur?_ Teşekkürler |
| | |
| | #2 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
|
olmaz. değişebilir kullanış tarzina bağlı senin belirlemen lazım. araç neydı bu arada?
__________________ |
| | |
| | #3 |
|
Araç Focus II benzinli düz vites. Eski sürüşe daha çok alışmıştım - bu yumuşaklık bana güven vermedi. Yarın bi daha götüreyim bakalım servise - Pedal ayarı mı yaparlar - herşey normal mi derler bakalım
|
| | |
| | #4 |
| ...TeaM RiDeRS... Kayıt Tarihi: 04-05-2004 Şehir: İstanbul/Merter Yaş: 28 Otomobil: Impreza Gt
|
balatalar değiştiğinde fren bi süre iyi tutmaz balatalar alışacağında dolayı ama havasını iyi almadılarsa problem var demektir götür baktır hortumlardaki havanın tamamem alındığından emin ol bide fren hidroliğini kontrol ettir sıvı eskiyse yenilet.Hatta bunları yaparken varsa çelik fren hortumları al ve değiştirip dot 5 fren hidroliği koy aracına
__________________ |
| | |
| | #5 |
|
Teşekkürler bilgiler için
|
| | |
| | #6 |
| Serhat 10 Kaplan Gücünde |
araç frene bastığında hemen tepki vermediği için pedal aşşağıda kavrıyor hissine kapılırsın. balatalar değiştiğinde fren hidroliği eskisinden biraz daha üst seviyeye gelir balatalar disk yüzeyi ile aynı seviyeye gelene kadar bu sorunu yaşayabilirsin 300-400 km dikkatli kullanmanda fayda var.
__________________ Kendinden Prensli Beyaz At Ormanda SERHAT 5 Serdar 10 Kaplan Gücünde
|
| | |
| | #7 |
| Team Lada |
balatalar alışana kadar frenlerin biraz zayıf tutar ama alıştıktan sonra eski düzende gidersin
|
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
aynı sey bendede var daha dogrusu balataları değiştirdikten sonra hiç bi değişlik olmadı gene aynı yerde gene aynı yumuşaklıkta tutuyo alıştım gercı biraz daha erken basmam lazım ama konforlu suruş açısından yumuşak olması cok daha akıcı kullanmayı saglıyor
|
| | |
| | #9 |
| '95 |
Disk balata anahtar ve kilit gibidir. Yeni anahtar yaptırdığınızda anahtar bir süre aşınana kadar kapı zor açılır. Bu da aynı hesap. Sol ayakla giderken hafif hafif dokun alıştır ya da 50-60km dikkatli sür.
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #10 | |
| Alıntı:
Aynen söylediğin gibi - frene bastığımda pedal aşağıda kavrıyormuş gibi geldi bana. Fakat araba sıfırken böyle değildi. O zaman da balatalar yenidir ama frenlerde böyle bir durum yoktu. Bu neden acaba | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|