"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| -SNAKE- |
Merhaba arkadaşlar ben 94 mondeo dohc 2.0i kullanıyorum daha önce motorun yağsız kalması sebebiyle ve yağ pompası bozulduğu için motor yatak sardı ve araca yeni motor yapıldı fakat aradan 1-2 ay geçmeden motordan tekrar vuruntuya benzer sesler geldiği için motoru yapan ustaya götürdüm bu sefer de aracın yatakları ezdiğini söyledi ve tekrar iki krank yatağı değişti neden böyle oldu diye sorduğum da da motorun daha sıkı olduğu ve yüksek devirde uzun süre gitmemem gerektiği söylendi bende denileni yaptım şimdi gayet iyi gidiyor herhangi bi sorun yok motor yapıldığından beri yaklaşık 2000km oldu ve artık ben aracımın devirlerinin tadını çıkarmak istiyorum ama tekrar aynı şey olur diye korkuyorum ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum. ?-acaba uygulamada mı bir yanlışlık var ? ?-10w40 yağ kullanıyorum ?-araca mercedes pistonları takıldı. ?-yataklar mı kalitesiz? |
| | |
| | #2 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
|
aracınızın dediğiniz gibi çok yağsız kalmadıkça yataklarında pek problem çıkmaz. ancak tamir işleminde bir yanlışlık gözüküyor. ideal bir şekilde uygulansa idi sorunun tekrar etmemesi gerekli. bence ustanızı değiştirin ve maliyetten kaçmayarak yen,den yaptırın. motorunuzun kullanması gereken yağ 5 50 ve 10 30 dur. mercedes pistonlarını neden taktığınıza bir anlam veremedim. orijinal pistonları kullanmalısınız. yatakları da aynı şekilde orijinalinden kullanın. |
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2008
|
yeni yapılan arabadn vuruntu sesi geliyor ve yataklardan ses.yeni yapılan bişey öyle hemen bozulmaz işcilikte noksanlıklar olduğu gün gibi aşikar.benim tecrübelerime göre sebebleri avas ayarının yüksek ayarlanması ve yataklara verdiği zarar yada yataklarda yanlış seçim yapılmış olabilir.0.25 yerine 0.50 yada 0.75 grank taşlanırken 0.50 ye göre taşlanmıştır ama yatak 050 kullanılmamıştır.aslında genelde blok grank üzerindeyken rektefiyeye veriliyor geldiğindeyse grank üzerine takılmış oluyor ustaya kalan tek şey vidalarını tork anahtarıyla yoklamak kalıyor.yataklara yağ sürülerek takılıyor vidaları sıkıldığında grank blokta elle dönmeli ileri geri hareketide sınırlı olmalı (gezinti ayı).motor toplanırken dikkat edilen asıl yer burasıdır yada bozulan yerlere takılan yatakları yanlış taktılar kendini yağlıyamadı bozuldu ayrıca yataklarda kalitesiz olabilir standar ölçülere sahip değildir artık bunları hiç bir önemi kalmadı tabi sorununun düzeldiğine sevindim
Mesajı son düzenleyen HİGH_THC : 24-09-2008 - 07:24 |
| | |
| | #4 |
| -SNAKE- |
teşşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|