"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 12-07-2004 Yaş: 22
| FK coilover
slm herkese Yakın bir zaman önce 206 cc me (1.6 16v) FK coilover aldım. montajı yapıldıktan sonra yüksekliğini ayarlarken bu konularda tecrübeli bir arkadaşım bana ön tarafın arka taraftan daha alçak olmasının daha güvenli olacağın söledi araç önden çekiş olduğu için. Nese ayarlar yapıldı o ilk hevesle tabi bayaa bi indirdik ön tarafı . Teste çıktığımızda aslında konfordan çokda kayıplar yaşamadığımı gördüm. Çok memnundum. Birkaç ay sonra arka kısımdaki yükseklik çok gözüme batmaya başladı. Marşpiyelin ön tarafının zemine olan uzaklığı 9 cm arka tarafının ise 13 tü. 4 cm büyük bir farktı. Ağırlık merkezi bi hayli ön tarafta olduğu için bozuk yollarda ön amortisörlerin rahat çalışamadğını farkettim birgün. Birgünde sert bi virajda arka taraf kendini birden bırakıp büyük bir kaza atlatınca başladım işe koyulmaya Montajı yaptırdığım yere gidip arka tarafıda indirmek istediğimi söleyince tepkisi biraz garipti Araba zaten bayaa bi yerdeydi çünkü. Nese çocuk çaresiz işlemlere başladı, ayarlar yapıldı, araba liftten indirildi zor bela (lastiğin altına takozlar, arkadan kriko vs)Görüntü sandığımdan dahada hoş olmuştu.Sanayide kısa bir testten sonra arabanın sadece biraz daha sert olduğnu farkettim. Arkadaşla helalleştik, sanayiden çıktım güç bela kasis olmayan yolları seçip ve aslına en başından beri korktuğum şey başıma geldi. Araç bir basket topuna dönüşmütü adeta 50-60 km geçtikten sonra en ufak açı değişiminde bile zıplamaya başladı.Hele haliçten bir geçişim var.Yanımdan geçen araçların anlamsız bakışları arasında zıplaya zıplaya seyrettim eve doğru. Eve yaklaşırken eski haline çevirmeye kararı aldım yolda.Eve geldim arabanın duruşunu gördüm tekrar, vazgeçtim. Sonra yine kullandım yine caydım... Bu böle devam etti bir süre Sorum şu; aracı bu yükseklikte güvenli bir şekilde kullanmanın bir yolu varmıdır zıplamadan hoplamadan (ist gibi bir yerde zor ama). Koninin 206 lar için ürettiği 3 kademeli arka amortisörler var sertlik ayarlı bunun bir yararı olurmu ya da başka bir çözümü varmıdır Simdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara... |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: 34 Yaş: 24 Otomobil: E93, RRS, GP, E30
|
anladığım kadarıyla sen lastikleri çamurluk içine giricek kadar indirmişsin arabaya yazık günah azcık yükselt bu şekilde yolda giderken kırarsın ön takımda bişeyleri |
| | |
| | #3 |
|
evet ama ön taraff zaten basıktı bi hayli . Daha sonra arkayıda indirdikten sonra bu problem oluştu. Çözüm yoksa arka kısım tekrar kalkcak herhalde bu şekilde hem aracın sağlığı açısından hemde benm can güvenliğim açısından çok tehlike arz edio.
|
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 31
|
Aracın şu anki durumunu gösteren yan profilden bir resim koyabilirsen iyi olur...
|
| | |
| | #5 |
| |
| | |
| | #6 |
| '95 |
Amortisör üzerinde yayların kapalı olmaması lazım bu bir, ikincisi, ağırlık merkezini arkaya kaydırıcam diye arkayı alçaltmak yerine ön tarafı yükseltmeliydin,haddinden fazla alçak duruyor. Ağırlık merkezi zemine yakınlaştıkça araç daha iyi yol tutar ama maalesef araban yarış speclerinde bi makine değil, o yüzden en alçak set-up la en iyi yol tutuşu elde ederim zihniyeti çok yanlıştır..Coiloverdan ztn bozuk yolda bir performans bekleyemezsin çalışma olarak, virajda arkanın bırakmasının senin set-up dışında da nedenleri olabilir neden pat diye ön tarafın yüksekliği diye düşündün ilginç doğrusu..
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #7 |
| Torquetuning |
Aracın ping pong topuna dönmesinin sebebi, aracın üzerindeki amortisörlerin tamamen kapalı duruma gelmesi ve o durumda çalışmasından kaynaklı, yani özetle aracın yayların üzerinde gidiyor ve amortisör yeterli esneme mesafesi kalmadığı için iş göremiyor. Bu sanılanın aksine yol tutuşunu iyileştirmez, araç koptu mu tam kopar Allah korusun!
__________________ ! Audi4Ever ! |
| | |
| | #8 |
|
Çok düzgün bir zemin olmadıkça aracı olabildiğince yere yaklaştırmak yol tutuşu arttırmaz tabi bunun bilincindeyim. Benim bunu asıl yapma amacım yol tutuşu arttırmak değil zaten.Haftada 1-2 kere kullandığım bir araç. Gittiğim yerler de aşağı yukarı belli olduğu için kasisler çok da sıkıntı yaratmıyor (desemde inanmayın). Birde şu zıplama olmasa ![]() Ağırlık merkezini dengelemek için ön tarafı kaldırmam daha doğru olurdu tabi. Hem arka amortisörlerin bu kadar kapanacağını tahmin edemedim hem de sportif görüntüsünden vazgeçemediğim için herhalde böle birşey yaptım. Çözüm olabileceğini düşündüğüm 2 alternatif var; 1. si arka amortisörleri, koninin 3 kademeli sertlik ayarı olan amortisörleriyle değiştirmek 2. si ise bütün takımı (ön-arka), KW nın hem sertlik ayarı hem de yükseklik ayarı gibi birkaç set-up ın yapılabildiği profosyonel coilover ıyla değiştirmek. Bunlardan biri sizce çözüm olurmu? Ya da başka bir alternatif var mı? Ne olursa olsun bu yükseklikte istanbul gibi bir yerde çok rahat gidemeyeciğimi biliorum. İstediğim sadece biraz daha güvenli sürüş ve zıplamayı minimize etmek. |
| | |
| | #9 |
| '95 |
Koni takarsan arka ön farklı sertliklerde olacaktır, yaylanma farklılıkları,absorbse farklılıkları olacaktır, herşeyi berbat edebilirsin onu diyim bir kere. İkincisi, variant 35 coiloverda taksan,sen yaylarını artık hareket edemeyecek kadar düşürürsen yine sekme yapacaktır. Mevzu yükseklik ölçülerinden ibaret herhangi bir sertlik,yumuşaklık ayarından değil. Sana tavsiyem,bu alçak gitme sevdasından vazgeç, arabanın gözüne güzel gözükmesi mi iyi yoksa Allah korusun yolda hızla girdiğin ufak tümseğin arabanı paramparça etmesi mi iyi? Bence hiç gerek yok git adam akıllı bi set-up yaptır, arabanı YÜKSELT. Masrafada girme boşu boşuna.
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #10 |
|
Ben sorunun arka amortisörlerden olduğunu düşünüyorum.Biliyorsunuz ki Peugeot larda arkada yay yok.Torsiyon denilen bir sistem var. İlk montaj yapıldığında (bknz yukardaki resimler) ön taraf zaten yerdeydi. Zemine sadece 9 cm uzaktı. O zaman 190 üstü hızlarda bile güvenlği tehlikeye atacak kadar zıplama,hoplama yoktu.Sadece sportif kullanımı hissettiren bi sertlik vardı normal olarak. Hem konfor çok da bozulmamıştı. Sorun, ön coiloverlara HİÇ DOKUNMADAN, arka torsiyonları (arkalar coilover değil) ön kadar indirdikten sonra oluştu.Dolayısıyla ön ve arka sistemler farklı olduğu için ve farklı yüksekliklerde olduğu için zaten aralarında sertlik farkı olduğunu düşünüyorum ben.Aynı sertlikte olsalardı, aynı yükseklikteyken ön rahat arka çok sert olmazdı zaten.Benm çabamda bu aslında, arkayı ön kadar rahatlatmak. Çözüm olabileceğini düşündüğüm bişey daha geldi aklıma dün. Eğer sorunun arka amortisörlerin nerdeyse tam kapalı olmasından ve rahat çalışamamasından kaynaklandığnı düşünrsek.(%90 öle bence) Arka torsiyonları yukarı kaldırıp,aynı oranda amortisör milini kısaltırsak;hem araç aynı yükseklikte kalmış hem de amortisörlere daha çok çalışma alanı sağlamış oluruz. Tabi araç yere çok yakın olduğu için fazla esneme lastiğin dablumbaza hatta şasinin zemine sürtmesine bile neden olabilir.Buda yüksek hızlarda çok kötü sonuçlar doğurur maddi, manevi Sen haklısın galiba en güzeli vazgeçmek bu sevdadan |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|