"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Doctor | Debriyaj kullanmadan vites değişimi
standart düz vites bir araçta debriyaj kulanmadan vitesten çıkarmak ve vitese takmanın bir zararı olurmu?şıkır şıkır ses gelmeden dişli falan sıyırmadan tık diye tek hamlede boştayken 4 atmak mesela? sürekli heel and toe yapmanında bir zararı olabilirmi?
__________________ Gönül istiyorki,sevip sevilirken bir mucize olsa zaman dursa... |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 02-12-2007 Şehir: Otuz4 Yaş: 17 Otomobil: (şimdilik) yok
|
denedim... debriyajsız boşa atılıyo... öyle acayip sesler gelmeden hemde... ama debriyajsız boştan vitese atılmıyo... araba resmen inliyo acayip sesler çıkartıyo... fazlada zorlamak istemedim bişeyleri elime almamak için
__________________ kafam uzunca bi süre bozuk olucak... Allah yardımcımız olsun |
| | |
| | #3 |
| CLT |
bosa alirsin ama vitese takarken cok super gacirti sesleri duyarsin hatta debriyaji birak yarim basarken bile bu kulak tirmalayici sesler gelir, zarari varmi elbette var,dislilere yazik,tahribata yol açar
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
devir uygunsa girer. onun dışında senkromeçlere ve bunların selamlaştığı mors mu mars mı ne zıkkımsa bir şey var şanzımanın içinde onlara hasar verebilir. heel toe bişey yapmaz.
__________________ |
| | |
| | #5 |
| nuriQocca |
niye ki..debriyaja gereksinim duymuyoruz..?deviri tutturmak Lazım..
__________________ |
| | |
| | #6 | |
| Doctor | Alıntı:
![]() gerek duyduğum için falan yapmadım.sakin sakin giderken öylesine uğraştığım bişeydi.ayrıca devrini tuttrunca ne bi dişli sesi nede başka bir ses gelmeden debriyaja basılmışki kadar sessiz bi geçiş oluyo
__________________ Gönül istiyorki,sevip sevilirken bir mucize olsa zaman dursa... | |
| | |
| | #7 |
|
Bu arada yanlış bilinen bir durum var. Şanzıman üzerinde geri vites dişlisi hariç tüm dişliler kenetli halde yani dönüyor. biz vites geçirirken dişli leri ayırıp birleştirmiyoruz.. istediğimiz viteste dişliyi çıkış miline kilitliyoruz.. geri kalan dişliler farklı hızlarda haybeye dönmeye devam ediyor ![]() işte senkromeçler bu farklı hızlarda boşa dönen dişlilerden bizim vites koluyla seçmek istediğimizi yakalıyarak hızını dengeliyor ve kenetlenme sağlanıyor.. senkromeçler olmasa kenetlenme çok sesli olur hatta olmaz.. ama devir ayarlanırsa geçiş kusursuz olur
__________________ |
| | |
| | #8 |
|
zaten eski kamyoncuların çift debriyaj vites değiştirmesi vites düşürürken boşta ara gaz vermesi falan hep bu deviri yakalamak için..
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Doctor |
1200-1250 devir civarı oluyor.ayrıca üst viteslerde çok daha rahat oluyor yavaş döndükleri için olsa gerek
__________________ Gönül istiyorki,sevip sevilirken bir mucize olsa zaman dursa... |
| | |
| | #10 | |
| CLT | Alıntı:
__________________ | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|