"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Member Kayıt Tarihi: 12-09-2008 Şehir: cet Otomobil: mazda
| Boya
Herkeze iyi gunler aracımı boyamaya kara verdım ve bu akcam işleme başladım suan zımpara aşamasındayım fakat bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var bilmek istediklerim Macun cekme işlemi bittikten sonra astar uyguluyorum ve daha sonra boya ve daha sonra vernik Astar - Boya - Vernik arasında yapılması gereken işlemler varmı varsa nelerdir ve nelere dikkat etmeliyim..... Not:İlk defa oto boya yapıyorum diyeceksiniz ki bilmiyorsan uğraşma fakat ben bunu yapmaya karalıyım eğer yardımcı olursanız cok memnun olurum ayrıca sonucu da sizlerle paylaşmak isterım aracımın işleme başlaman onceki son hali... ![]() |
| | |
| | #2 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
şimdi açıkcası pek inanmadım ama yine de ben sana bildiklerimi söyleyeyim macunu attıktan sonra en az 3 gün beklet kurusun çeksin gerçi macunun çekmesi için 3 gün hiç bişi ifade etmez ama en azından 3 gün beklet veya pürmüzün varsa pürmüz ile ısıtarak kurumasını sağla macun işi bittikten sonra kuru zımpara yapacaksın kuru zımpara bittikten sonra kuruyan macuna sulu zımpara yapacaksın bir kovaya su doldurup sünger ile macunun üzerini ıslatıp zımparalayacaksın sonra aracı komple yıkayıp astar atıcaksın astar attıkdan sonra 1 gün kurusun ertesi gün yoklama macunu yapıcaksın kırmızı veya yeşil renkli olabilir ama kesinlikle sarı değil yoklama macunu bittikten sonra yine sulu ince zımpara daha sonra aracını komple yıka aracı boya atacağın fırına götür ve boyaya başlamadan önce bal mumu olan hazır bez ile komple sil o mumlu bezler hazır satılır bezin görevide astar üzerinde olan tozları alır pürüzsüz bir boya için daha sonra gazetelemeye başla boyanmasını istemediğin her yeri gazete ile kapla boya atarken şu kadar kat attım artık yeter diye birşey yoktur kendin gözünle ne kadar ölçebilirsin bilmiyorum ama araban boyaya doyasıya kadar her yeri istediğin şekilde kapattığını gördüğün zamana kadar atabilirsin. aracın içinde komple boyanacak ise en 3-4 kg boya gerekir sana daha sonra sertleştirici atıcaksın onu da ne kadar atacağını kendin tayin edicen en son adımda vernik her adımdan sonra tabancanı temizliyceksin daha sonra atıcan boyayı fırında ısıtmaya alıcan yaklaşık 1 saat kalıcak daha sonra çıkartıp kuru kapalı nemsiz bir yere koyabilirsin 2 gün bekle daha sonra pasta ile boyanın üzerindeki akıntıları ve boya tozantılarını alıcan pasta işleminden sonra solan boyayı da cila ile partlatıcan kolay gelsin sana
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #3 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
Yurt dışında olduğun belli. Haynes Body works mü ney öyle bir kitap vardı biraz araştır. onu e book olarak bul yada amazon.com vb sitelerden al.
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
umut bir gun hususi olarak gelecem yanına sanayıde sabahlayacaz |
| | |
| | #5 |
|
Gangbang ilgin için teş ediyorum inanman için birkaç resim ekliyorum....Verdigin bilgiler cok guzel sagol bu yoklama macununu anlamadım normal macundan farkı nedır nasıl uygulanır ayrıca resımde kı zımpara mıktarı yeterlımı yoksa tamamen metalı acıgamı cıkarmalıyım...Son olarak vernık atmadan once boyaya zımpara vs uyguluyormuyum bır arkadas oyle bırseylerden bahsettı... http://img114.imageshack.us/my.php?i...2008001eb5.jpg http://img137.imageshack.us/my.php?i...7092008hu5.jpg ![]() |
| | |
| | #6 |
| alpi |
ugrasmak istemeni cok dogal ve saygi ile karsiliyorum,profesyonel sayilabilicek bir oto kuaforuyum.parca boya ,zimpara,kokpit-deri-polyester tamiri yapiyorum.yaklasik 5 senedir(bu arada bende yurt disindayim) yukarida arkadasin yazdiklari dogru sayilir ama bu islemler sanildigi kadar kolay degil.yapmana imkan yok diyebilirim;gerci sen baslamissin bile yapsan bile 2 ay icinde boyada kavlamalar dokulmeler vs vs baslicaktir. sana kolay gelsin....
__________________ golf GTI |
| | |
| | #7 | |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
| Alıntı:
ayrıca zımpara yapacağın parçaları sakın sökme sanırım sen sol ön çamurluğu başka bi işlemden dolayı sökmüşsün ama saclar ince olduğu için zımpara yapıcam derken sacı da yamultma plastik aksam tampon vs için farklı bi astar ve macun kullanmalısın plastik astarı ve plastik macunu ki gerekirse yoklama macunu ile sarı renkli olan çelik macunu farklıdır sarı renkli macun doğrultma düzeltme işlerinde kullanılan içersinde sertleştirici olan bi nevi doldurma işlevine yarayan malzeme daha katı daha yoğun dediğim yoklama macunu ise kırmızı veya yeşil renkli olur ki buna da fine tuning diyelim yani daha ince boşlukları doldurur tam net bi hizaya getirirsin arkadaşının dediği boyaya vernik atmadan önce zımpara işlemi doğrudur asıl olması gerektiği gibidir ama o iş şöyle yapılır aslında her boyacı bilirde uğraşmak işlerine gelmez olay şöyle yapılıyor diyelim bugun 3 kat boya attın fırında ısıtmaya aldın boya kurudu bekledin ertesi gün aracı boya atacağın fırına sokup çok çok ince bi zımpara işlemi yapıyorsun maksat vernikten önce boyanın tam olarak yedirilmesi çok ince zımpara geçtikten sonra 2 kat veya doyum noktasına ulaşıncaya kadar boya atıyorsun zaten bir gün önceki attığın boya ile aradaki farkı görürsün işte o zaman bide vernik attın mı cam gibi olur araban hem kolay kolay dökülme çatlama da yapmaz metale inmek istiyorsan ki inilmez diye birşey yok ama bunu zımpara ile yaparsan çok yorulursun daha basit şekillerde boyayı kaldırabilirsin aracın üzerinde ister kimyasal kullanırsın istersen de pürmüz ile ısıtırsın ayrıca kullanacağın astar cila macun boya ile aynı marka olsun yani tam takım olarak al hepsini astar çok önemlidir aynı şekilde vernikte boyanın sağlığı için bunlar gereklidir bugune kadar 6 defa araba boyattım ister lokal olsun ister komple inan boya işi yukarıda dediklerimden ibarettir gönül rahatlığı ile uygulayabilirsin tekrar kolay gelsin
__________________ Hayata pause ... | |
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: 34 Yaş: 24 Otomobil: E93, RRS, GP, E30
|
zımpara yerine alıcan boya sökücüyle ruloyu sürücen arabaya bolca ne astar kalıcak ne boya zımparayla bitmez o iş |
| | |
| | #9 |
|
bugun boya macun vs aldım fakat boya aldıgım kısıden yoklama macunu ıstedım bana gri renkte boyaya benzeyen bır kutu verdı daha incelemedim ve uygulama yapmam için plastık okulda kullanılan sılgılerın buyugune benzeyen bır arac verdı bu yoklama macunumu yoksa muadılı gıbı bırseymı anlayamadım.... Evet camurlugu sokmemdekı amac bıraz farklı sokulmesı gereken bırkac parcaya ulasmak ıcın soktum... Son olarak ornegın kapı pervazları kıvrım noktaları vs buralara ıslem yapmama gerek varmı yoksa aracın yanlızca gozle gorunun kısımlarına mı boya uygulamalıyım zaten ara bolgelerın boyaya ıhtıyacı yok..... Ben zımpara ıle ugrasıyorum boya sokucuden felan bır haber oldugum ıcın zahmetlı ama ıkı haftam var ramazan bıtene kadar bıtırmeyı dusunuyorum Sizinde yardımlarınızla el birligi ile bu aracı boyamaya kararlıyım Gangbang ılgıne cok tesekkur ederım hem bilgi paylastıgın ıcın hem manevi destekte bulundugun ıcın saygılar |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|