Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 17-09-2008, 09:12   #1
Member

Otomobil: mazda
Boya

Herkeze iyi gunler aracımı boyamaya kara verdım ve bu akcam işleme başladım suan zımpara aşamasındayım fakat bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var bilmek istediklerim

Macun cekme işlemi bittikten sonra
astar uyguluyorum ve daha sonra boya ve daha sonra vernik

Astar - Boya - Vernik arasında yapılması gereken işlemler varmı varsa nelerdir ve nelere dikkat etmeliyim.....

Not:İlk defa oto boya yapıyorum diyeceksiniz ki bilmiyorsan uğraşma fakat ben bunu yapmaya karalıyım eğer yardımcı olursanız cok memnun olurum ayrıca sonucu da sizlerle paylaşmak isterım

aracımın işleme başlaman onceki son hali...

zsnnylmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-09-2008, 11:41   #2
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

şimdi açıkcası pek inanmadım ama yine de ben sana bildiklerimi söyleyeyim

macunu attıktan sonra en az 3 gün beklet kurusun çeksin gerçi macunun çekmesi için 3 gün hiç bişi ifade etmez ama en azından 3 gün beklet veya pürmüzün varsa pürmüz ile ısıtarak kurumasını sağla

macun işi bittikten sonra kuru zımpara yapacaksın kuru zımpara bittikten sonra kuruyan macuna sulu zımpara yapacaksın bir kovaya su doldurup sünger ile macunun üzerini ıslatıp zımparalayacaksın

sonra aracı komple yıkayıp astar atıcaksın

astar attıkdan sonra 1 gün kurusun ertesi gün yoklama macunu yapıcaksın kırmızı veya yeşil renkli olabilir ama kesinlikle sarı değil

yoklama macunu bittikten sonra yine sulu ince zımpara

daha sonra aracını komple yıka

aracı boya atacağın fırına götür ve boyaya başlamadan önce bal mumu olan hazır bez ile komple sil o mumlu bezler hazır satılır bezin görevide astar üzerinde olan tozları alır pürüzsüz bir boya için

daha sonra gazetelemeye başla boyanmasını istemediğin her yeri gazete ile kapla

boya atarken şu kadar kat attım artık yeter diye birşey yoktur kendin gözünle ne kadar ölçebilirsin bilmiyorum ama araban boyaya doyasıya kadar her yeri istediğin şekilde kapattığını gördüğün zamana kadar atabilirsin. aracın içinde komple boyanacak ise en 3-4 kg boya gerekir sana

daha sonra sertleştirici atıcaksın onu da ne kadar atacağını kendin tayin edicen

en son adımda vernik

her adımdan sonra tabancanı temizliyceksin daha sonra atıcan boyayı

fırında ısıtmaya alıcan yaklaşık 1 saat kalıcak daha sonra çıkartıp kuru kapalı nemsiz bir yere koyabilirsin 2 gün bekle

daha sonra pasta ile boyanın üzerindeki akıntıları ve boya tozantılarını alıcan pasta işleminden sonra solan boyayı da cila ile partlatıcan

kolay gelsin sana

Eski 17-09-2008, 11:45   #3
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Yurt dışında olduğun belli.

Haynes Body works mü ney öyle bir kitap vardı biraz araştır.

onu e book olarak bul yada amazon.com vb sitelerden al.

Eski 17-09-2008, 11:50   #4
Senior Member

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB
umut bir gun hususi olarak gelecem yanına sanayıde sabahlayacaz

BlackEmperor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-09-2008, 19:30   #5
Member

Gangbang ilgin için teş ediyorum inanman için birkaç resim ekliyorum....Verdigin bilgiler cok guzel sagol bu yoklama macununu anlamadım normal macundan farkı nedır nasıl uygulanır ayrıca resımde kı zımpara mıktarı yeterlımı yoksa tamamen metalı acıgamı cıkarmalıyım...Son olarak vernık atmadan once boyaya zımpara vs uyguluyormuyum bır arkadas oyle bırseylerden bahsettı...

http://img114.imageshack.us/my.php?i...2008001eb5.jpg
http://img137.imageshack.us/my.php?i...7092008hu5.jpg

Eski 17-09-2008, 21:37   #6
alpi

zender - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
ugrasmak istemeni cok dogal ve saygi ile karsiliyorum,profesyonel sayilabilicek bir oto kuaforuyum.parca boya ,zimpara,kokpit-deri-polyester tamiri yapiyorum.yaklasik 5 senedir(bu arada bende yurt disindayim)
yukarida arkadasin yazdiklari dogru sayilir ama bu islemler sanildigi kadar kolay degil.yapmana imkan yok diyebilirim;gerci sen baslamissin bile yapsan bile 2 ay icinde boyada kavlamalar dokulmeler vs vs baslicaktir. sana kolay gelsin....

Eski 17-09-2008, 22:46   #7
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi zsnnylmz Mesajı Göster
Gangbang ilgin için teş ediyorum inanman için birkaç resim ekliyorum....Verdigin bilgiler cok guzel sagol bu yoklama macununu anlamadım normal macundan farkı nedır nasıl uygulanır ayrıca resımde kı zımpara mıktarı yeterlımı yoksa tamamen metalı acıgamı cıkarmalıyım...Son olarak vernık atmadan once boyaya zımpara vs uyguluyormuyum bır arkadas oyle bırseylerden bahsettı...

ImageShack - Hosting :: 17092008001eb5.jpg
ImageShack - Hosting :: 17092008hu5.jpg

metali açığa çıkarmana gerek yok ki sadece lokal bazı yerlerde metal açığa çıkar ama sen tamamen metale kadar inmişsin buna gerek yok eğer metale kadar inersen astarda sana çok iş düşer

ayrıca zımpara yapacağın parçaları sakın sökme sanırım sen sol ön çamurluğu başka bi işlemden dolayı sökmüşsün ama saclar ince olduğu için zımpara yapıcam derken sacı da yamultma

plastik aksam tampon vs için farklı bi astar ve macun kullanmalısın plastik astarı ve plastik macunu ki gerekirse

yoklama macunu ile sarı renkli olan çelik macunu farklıdır

sarı renkli macun doğrultma düzeltme işlerinde kullanılan içersinde sertleştirici olan bi nevi doldurma işlevine yarayan malzeme daha katı daha yoğun

dediğim yoklama macunu ise kırmızı veya yeşil renkli olur ki buna da fine tuning diyelim yani daha ince boşlukları doldurur tam net bi hizaya getirirsin

arkadaşının dediği boyaya vernik atmadan önce zımpara işlemi doğrudur asıl olması gerektiği gibidir ama o iş şöyle yapılır aslında her boyacı bilirde uğraşmak işlerine gelmez

olay şöyle yapılıyor

diyelim bugun 3 kat boya attın fırında ısıtmaya aldın boya kurudu bekledin ertesi gün aracı boya atacağın fırına sokup çok çok ince bi zımpara işlemi yapıyorsun maksat vernikten önce boyanın tam olarak yedirilmesi çok ince zımpara geçtikten sonra 2 kat veya doyum noktasına ulaşıncaya kadar boya atıyorsun zaten bir gün önceki attığın boya ile aradaki farkı görürsün işte o zaman bide vernik attın mı cam gibi olur araban hem kolay kolay dökülme çatlama da yapmaz

metale inmek istiyorsan ki inilmez diye birşey yok ama bunu zımpara ile yaparsan çok yorulursun daha basit şekillerde boyayı kaldırabilirsin aracın üzerinde ister kimyasal kullanırsın istersen de pürmüz ile ısıtırsın

ayrıca kullanacağın astar cila macun boya ile aynı marka olsun yani tam takım olarak al hepsini astar çok önemlidir aynı şekilde vernikte boyanın sağlığı için bunlar gereklidir

bugune kadar 6 defa araba boyattım ister lokal olsun ister komple inan boya işi yukarıda dediklerimden ibarettir gönül rahatlığı ile uygulayabilirsin

tekrar kolay gelsin

Eski 17-09-2008, 23:27   #8
Senior Member

Otomobil: E93, RRS, GP, E30
zımpara yerine alıcan boya sökücüyle ruloyu sürücen arabaya bolca ne astar kalıcak ne boya zımparayla bitmez o iş

cabriolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-09-2008, 08:52   #9
Member

bugun boya macun vs aldım fakat boya aldıgım kısıden yoklama macunu ıstedım bana gri renkte boyaya benzeyen bır kutu verdı daha incelemedim ve uygulama yapmam için plastık okulda kullanılan sılgılerın buyugune benzeyen bır arac verdı bu yoklama macunumu yoksa muadılı gıbı bırseymı anlayamadım....

Evet camurlugu sokmemdekı amac bıraz farklı sokulmesı gereken bırkac parcaya ulasmak ıcın soktum...
Son olarak ornegın kapı pervazları kıvrım noktaları vs buralara ıslem yapmama gerek varmı yoksa aracın yanlızca gozle gorunun kısımlarına mı boya uygulamalıyım zaten ara bolgelerın boyaya ıhtıyacı yok.....

Ben zımpara ıle ugrasıyorum boya sokucuden felan bır haber oldugum ıcın zahmetlı ama ıkı haftam var ramazan bıtene kadar bıtırmeyı dusunuyorum
Sizinde yardımlarınızla el birligi ile bu aracı boyamaya kararlıyım

Gangbang ılgıne cok tesekkur ederım hem bilgi paylastıgın ıcın hem manevi destekte bulundugun ıcın saygılar

Eski 20-09-2008, 13:52   #10
alpha(swırl):1.75

egzantrik - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A4 TFSI 211hp
Blog Kayıtları: 1
neden okadar çok zımparaladın??

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları