Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım..

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-05-2008, 11:47   #1
Bu AşK hİç BiTmEYecek !!

efsaneSerce - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: efsane Serçe
bir konuda yardım?

selam arkadaşlar.l LPG li araçların yanma için fazla havaya ihtiyaç duymadığı hatta havayı hiç sevmediği bununla birlikte benzinli araçlarda ise bunun tam tersi olduğunu duydum.o halde LPG li aracımızın hava giriş borusunu kapatalım filtreyide atalım.bu doğrumudur.
cevaplarınızı bekliyorum.

efsaneSerce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2008, 22:36   #2
Senior Member

valla lpg için stokiyometrik oran 1/25 ile 1/30 arasında bildiğim kadarıyla. yani benzine ve motorine göre daha fazla hava ile çalışıyor. fakat internette araştırınca lpg araçlarında havaya az ihtiyaç olduğu söyleniyor. bir tarafta bilimsel makaleler ve testler ile desteklenen havanın fazla gerektiği, diğer tarafta sadece yazılan az hava gerektiği.

bilmiyorum yani bu konuyu araştırmak gerek

nick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2008, 23:58   #3
Doctor

initial-d - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 1,6 Corolla
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
hava yollarını kapamak veya filtreyi söküp atmak tamamen yanlış.oksijen olmassa yanmaz olmazki

açık hava filtresi ile problem yaşanların çıkardığı bir söylenti bu.gayettte hava gerekir

Eski 01-06-2008, 21:17   #4
The Firestarter

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi efsaneSerce Mesajı Göster
selam arkadaşlar.l LPG li araçların yanma için fazla havaya ihtiyaç duymadığı hatta havayı hiç sevmediği bununla birlikte benzinli araçlarda ise bunun tam tersi olduğunu duydum.o halde LPG li aracımızın hava giriş borusunu kapatalım filtreyide atalım.bu doğrumudur.
cevaplarınızı bekliyorum.
ben daha önceki bir tecrübeme dayanarak yorum yapayım arkadaşım yaklaşık 5 ay önce sabahları arabayı çalıştırdığımda havanın soğuk olmasından dolayı jikle açıyordum tabi o da havayı kısıp devir artırarak iş görüyor hava kısıldığı anda motor duruyordu LPGde de benzin gibi yanma olması için bence kesinlikle hava lazım ama hava - yakıt karışım oranları farklı olabilir tabi onu araştırmak lazım iyi akşamlar herkese

fozbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları