"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Cabin Crew Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: İnanç Dünyası Otomobil: Pert... | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
1L benzine nekadar ML alkol katmak gerekir diye sorsam
__________________ |
| | |
| | #12 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 30-04-2004 Yaş: 33 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
Benim duyduğum şey biyobenzin denilen nesnenin aslında ıraktan vs gelen kaçak benzin olduğu ve bunun bu şekilde "aklanarak" piyasaya sürüldüğü. Biyobenzin üretimi yapıldığı söylenen yeri bir incelerseniz durumun yalan olmayacağı zaten aşikar hale geliyor.. Bu olayın arkasındaki isimlere de dikkat lütfenn.. |
| | |
| | #13 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-01-2005 Yaş: 29 | Re: Biobenzin (Tüm Konular) Alıntı:
Sen 350-500 civarı rafineri çıkış yap. Sat ondan sonra 2-2950 arası nerede bunun adaleti. Not : küçük bir diyalog. Geçen Cmt herzaman benzin aldığım istasyından benzin aldım. 20 YTL'lik. Benzin veren görevli arkadaş yüzünde muzip bir gülümseme ile - Abi bir saniye bakarmısınız ? Benzine yine zam geldi haberiniz varmı? dedi. tabi ben tabelaya bi baktım 2,950 98 Okt. adamı elimden zor aldılar.( İşin şaka kısmı tabii ) Velhasıl-ı kelam af buyurun biz Eşşek olduğumuz sürece semer vuran çok olur. Selamlar... | |
| | |
| | #14 | |
| Kleemann C18K Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Şehir: Antalya Yaş: 29 Otomobil: C180 KOMP. - Anadol A1 | Re: Biobenzin (Tüm Konular) Alıntı:
abartmayın ya, komplo teorisi artık bu kadarı da biobenzinde %2 oranında karışım söz konusu. bu arada biobenzin normal 95 oktandan daha ucuz olacak da denmedi hiç???
__________________ | |
| | |
| | #15 |
| SINGLE LENS REFLEX Kayıt Tarihi: 07-12-2004 Yaş: 26 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
%2 su katsan da olur kola da.... bence pazarlama hilesi
__________________ |
| | |
| | #16 | |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder | Re: Biobenzin (Tüm Konular) Alıntı:
E85 normundaki arabalarda %85 e kadar alkol karışımı yapılabiliyor benzin ile, ancak bunlar genelde ameirkada 2003 ten sonra üretilmiş araçlarmış. Bizdeki araçlarda ise %15 e kadar karıştırılabilir. Gasohol diye geçiyor bu karışım. Sanırım bu biobenzin de bu karışımın türkçe adı . Alkol ille buğdaydan üretilecek diye bir kaide yok patatesten ve mısırdan üretiliyor en güzel. Evde yapmak isteyenler metonol üretimi için "moon shine" "moon shiners" diye aratsınlar. Yahoo Groups a "Distillers" diye bir grup var bu iş ile ilgili. Metanol ethanol üretilmeden önceki aşamada oluşuyor, bu sahte rakılardaki alkol çeşidi... içilmez.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! | |
| | |
| | #17 |
| adım mustafa.. | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
bu arada po de bia benzinden başka 95 oktan benzin yok..ve satısı olarak söylüyorum hiç bir farkı yokklasik 95 den..
__________________ TEAM TRABZONSPOR |
| | |
| | #18 | |
| Pheaton | Re: Biobenzin (Tüm Konular) Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #19 |
| Powerfully | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
kusura bakmayın konuyla pek ilgisi yok; ama bi keresinde duymuştum bildiğimiz su dan benzin yapıyolardı. Fakat bu işi beceren kişiyi öldürmüşler hemen. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı nasıl yapıldığı hakkında.
|
| | |
| | #20 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
hiç şaşırmadım sudan benzin değilde hidrojen yapıyordur muhtemelen... o kişinin adıysa stanley meyer olsa gerek. amerikalı.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|