"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 |
Karmaşa olmasın, düzgün bir şekilde bilgi paylaşalım diye tek konuya taşıyorum... Az önce PO'nun Müşteri Hizmetleri'nin aradım. Genel Merkezin telefonunu aldım, Pazartesi günü genel merkez ile görüşeceğim. Daha detaylı teknik bilginin oradan alınabileceğini söylediler. Fiyat konusunda sevinmemize gerek kalmadı, çünkü 95 Oktan Petrol ile aynı fiyata sayılacak, hatta satılmaya başlanmış. 95'den yüksek 98'den ise düşük bir oktan sayısı var yakıtın. bioetanolün 95Oktan petrol ile karıştırılması sonucunda elde ediliyor. etanol de normal bir şekilde oktanı artırıyor. turbo araç sahipleri zaman zaman kullanıyorlar ethanol oktan artırmak için. Ama ben devamlı etanol kullanmanın motora çeşitli zararları olabileceğini duymuştum sanki?? Friction Modifier kullanılmış yakıtta. Yanma odasının yağlamasını artırıyor. Performans artırıcı olarak bahsediyorlar ancak ben biobenzinin bir takım farklılıklarından dolayı zorunlu olarak friction modifier kullanmaları olasılığını da düşünüyorum. Ne olursa olsa, fiyat olarak bir esprisi kalmadığından dolayı almaktan vazgeçmiş durumdayım. Türkiye'de yeni olduğundan tecrübe ile edinilmiş bilgilere erişmekte mümkün değil, anca yurtdışından bilgi edinmek mümkün gibi görünüyor. Edindiğimizi bilgileri burada paylaşalım arkadaşlar...
__________________ www.otvyehayir.com |
| | |
| | #2 |
| SINGLE LENS REFLEX Kayıt Tarihi: 07-12-2004 Yaş: 26 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
edindiğim bir bilgi yok ama... düz mantık motor ömrü kısalır gibi geliyor bana
__________________ |
| | |
| | #3 |
| AOVGFG Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: uçar gider | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
başka bi konuya da yazdım. bu benzinin sıradan 95 oktana göre daha yüksek maliyeti olacağı açık. dolayısıyla ucuza satılması mümkün değil. ancak hükümetin bu konuda bir adım atması gerek. şöyle ki, bu benzin madem yerli üretim bir malzeme olan bugdayı kullanıp ülkenin ithal ürüne olan bağımlılığını azaltıyor, bu benzinden aldığı vergiyi "ülke ekonomisine kazandırdığı artı değer" dolayısıyla azaltması gerek. ancak o zaman bizim insanımız yurtseverlik bilincine sahip olur ![]() bi de şu var ki, bu benzinden aldığı vergiyi azaltması, biobenzin satmayan diğer yabancı petrol şirketlerini rahatsız edecektir. haksız rekabet olduğu gerekçesiyle karşı çıkacaklardır. ancak ülke menfaatlerini bu tür büyük şirketlerin menfaatlerinin üzerinde tutan bir yönetim elbetteki bu kararını tavizsiz uygulayabilecektir. |
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 25-04-2004 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
Geçen gün arkadaşım bana bikaç şey anlattı bio benzin ile ilgili onada petrol ofsinde çalışan arkadaşı anlatmış.Bio benzinle normal benzini aynı tankere koymuşlar bio benzin su gibi üste mi ne çıkmış petrol ofiside kabullenmiş kötü bir benzin olduğunu ve piyasadan kaldırmak için bahane arıyolarmış.Bana böyle anlattılar nekadar doğru bilmiyorum...
__________________ Sessiz..sakin..derinden.. |
| | |
| | #5 |
| 'coop' :) Kayıt Tarihi: 07-06-2005 Yaş: 24 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
Herhangi bir esprisi olduğunu düşünmüyorum ben de. 98 oktanın üzerine çıkarsalardı bi işe yarayabilirdi ama 95'se yaramaz. Bakalım kullananlar ne diyecek tabii. Direkt bok atmanın da bir alemi yok ama alemin kralı gene Opet..
__________________ Team Kaşar |
| | |
| | #6 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 20-07-2005 Yaş: 23 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
tam olarak bi bilgim yokta buğdaydan yakıcı olarak sadece benim bildim alkol elde edilir ancak alkol motor sağlığı için ii bişi olacanı sanmıorum çünkü bu alkol karışımlı benzinler draglar r/c car vs.. kullanılıo büük bi ihtimalde 95 oktan benzinin üstüne çıkmasının sebebi odur alkol onun yoğunluğunu düşürmüştür zeytinyağı su olayına dönmüştür ama dedim gibi pek bi bilgim yok
|
| | |
| | #7 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
Ulaş vergilendirme konusunda katılıyorum. Zalimlikten "bari burada" vazgeçsinler.... Ama. neden daha maliyetli olsun ki? Vergisiz petrol fiyatından olabilir tabi.. O zaman haklısın. Ama vergilendirilmiş şekilde satılan 95oktandan ucuz olur... Ama vergilendirilmişe göre maliyet almak ne derece doğru olur.. hmm
| | |
| | #8 | |
| AOVGFG Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: uçar gider | Re: Biobenzin (Tüm Konular) Alıntı:
ama bu benzinne misal %5 oranında bioetanol katmak için bugdayı işlemenin getireceği ek maliyet mutlaka o %5 miktarı sıradan petrol olarak işlemekten daha yüksek olacaktır. | |
| | |
| | #9 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
O halde daha ucuz ya da karlılıktan ziyade ülke ekonomisi ve Dünya kaynakları adına faydası var sadece..
| | |
| | #10 |
| Cem the NAFTALIN SLAYER Kayıt Tarihi: 21-10-2004 Yaş: 37 | Re: Biobenzin (Tüm Konular)
etanol=etil alkol (CH3CH2OH) A colorless, flammable liquid produced by fermentation of sugars. Ethanol is used as a fuel oxygenate. Ethanol is the alcohol found in alcoholic beverages. Can be produced chemically from ethylene or biologically from the fermentation of various sugars from carbohydrates found in agricultural crops and cellulosic residues from crops or wood. Used in the United States as a gasoline octane enhancer and oxygenate, it increases octane 2.5 to 3.0 numbers at 10% concentration. Ethanol also can be used in higher concentration in alternative-fuel vehicles optimized for its use. Normalde benzin icine direk akristirilan etil alkol ciddi bir performans artimi yapar ama onuda kullanmanin kurallari var oran cok onemli (ne kadar oldugunu hatirlamiyorum sormayin arayip bulmam lazim) birde alkolun soyle bir kotu ozelligi var alkol acik havada ki nemi direk icine toplar yani su ile birlsir ....tan nem kapma kabiliyetine sahiptir. Neyse simdilik bu kadar..
__________________ [Kurallara Aykırı İmza Boyutu] Tıklayın |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|