"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Psikopat Rs | Benzin Pompasındanmı Yoksa Enjektörlerdenmi ?
Arkadaşlar 2 hafta önce civarı bir araçla denerken hissetmiştim ama fazla üzerine düşmemiştim araca yüklenince bi yerde sanki benzin bitmiş gibi kesilip tekrar almıştı hemen toplarladı 1 saniye civarı sürdü kesilme ondan sonra dün tatil yerinde araca yüklendim biraz ve yine aynı şeyi yaptı kesti tekrar aldı ama dip gazda bu oluyor yani normal kullanımda bişey hissettirmiyor bazen sanki tekleme gibi bir his veriyor onun dışında bi problem yok ama şuan ne zaman yüklensem devir uzamaya başladıkça araç kesio kendini tekrar alıo.. bikaç kez denedim hep böyle oldu sonra yavaşladım tekrar bi deneyim dedim rolantiye kadar düştüm bi yüklendim araç sanki 1.2 gibi gitmeye başladı ve boğulma sesi gibi bi sesle deviri ağır ağır çıkmaya başladı 5000 dd ye kadar yürüdüm 5000 de takıldı ileri gitmedim bende boşa attım ve stop etti sanki filtre tıkanmış hava almamış yada benzin gelmemiş gibi ama benzini aniden kesse hiç gitmemesi gerek yani kafam karıştı sizce sorun benzin popasımı enjektörlremi yoksa başka bir arızamı ?
__________________ ![]() |
| | |
| | #2 |
| ***2.ÇARKÇI*** |
o an atesleme olmuyor-bujı den gıbı geldı bana ![]() denemeler sırasında bujıler ıslanınca da oluyordu bende..yenısını takınca gecmıstı.
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Senior Member |
bujilerden olduğunu sanmıyorum, çünkü arkadaş dip gaz yaptığında oluduğunu söyledi, bujilerden olsa normal kullanımda da yapar bence
__________________ www.otvyehayir.com |
| | |
| | #4 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
Bujiler dip gazda sıkıntı yaratabilir.. önce bujiler .. araçta sonradan yazılım mazılım bişiyler yapıldımı ? ilginç bir paramatre var Emerald 3DK dan biliyorum "acceleration Enrichment" var onun ayarı bir şekilde düzgün değilse dediğiniz koşullarda zenginde kalıp boğulabilir olabilir. ama düşük bir ihtimal. büyük olasılık olay bujilerinizde.
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Fire Fighter Kayıt Tarihi: 08-02-2007 Şehir: İstanbul-Bakırköy Yaş: 29 Otomobil: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
|
geçen gün benimde başıma geldi benzer bir problem..arabayı ilk çalıştırdığım andan itibaren rölantide br terslik vardı düzgün çalışmıyordu araba..kullanımda ise sürekli birşeyler arabayı tutuyormuş gibi oluyor sonrasında bırakıyordu..daha sonra yolda 3000 devir altına düştüğü an stop etmeye başladı..sürekli devirde tutarak kullandım.ama bu süre içerisinde belki 5 kere stop etti araba..gece bıraktım parka sabah çalıştırdığımda hiç sorun yoktu.direk servise gittim ve bilgisayarda yapılan kontrolde benzin basıncı hatası verdiği ama daha sonra kendini düzelttiği ve sorunun kalktığı uyarısı vardı.ki nitekim sonrasındaki 1000 km de herhangi bir problem çıkmadı şu an hala kullanıyorum...
__________________ |
| | |
| | #6 |
| Team Lada |
bujilerden kaynaklı ya da benzin pompasından kaynaklı bi sorun gibi gözüküyo ama 1nci ihtimal bujiler o anda ateşlemiyodur aynı olay bugün başıma geldi aracın benzini var 10 lt civarlarında araç tekliyerek çalışıyo ıkınarak gidiyo stop ediyo kendi kendine...20 km gittikten sonra düzeldi ve problemi yok şu anda ne zaman yağmur yağsa yağmurdan sonraki gün böyle yapıyo araba bujiler ıslanıyo veya kablolar nemleniyo ateşleme ile ilgili anlık problemler ortaya çıkıyo bujilerine bi baktırıver |
| | |
| | #7 |
| Farkımız Olmalı ! |
distributor kapagından da olabilirmi ?
__________________ ![]() 135 Hp Desem ![]() |
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 25-05-2008
|
bnzer bişey benim araçtada var ama benimki sadece 2000 devirde dipgaz yapınca aynı boğulma ıkınma tarzı bişey oluyo 2700 devire gelince(tabi bu devire gelmek için baya bi zorlanıyo) birden o boğulma tarzı olay ordan kalkıyo sanki turbo varmış gibi birden zıplıyo araç.bende hemen bujilerden şüphelendin değiştirdim fakat bi değişşiklik olmadı.
|
| | |
| | #9 |
| Yanlayıcı Kayıt Tarihi: 30-05-2008 Şehir: Türkiye Otomobil: MeganeIIDciDyn.
|
Opetten almadıysan sorun bujide.
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #10 |
| Psikopat Rs |
opetten almadım petrol ofisinden almıştım en son ama bazı arkadaşlar tam anlamamış bende olay gazlayınca meydana gelio yani karbüratör tıkanması gibi bir olay değil onda ilk gaza bastığında tekliyor devir çoğaldığında sorunda ortadan kalkmış gibi gözüküyor ama bende tam tersi aslında rolantide araba çalışırken bi sorun yokmuş gibi ama 2000 devir normal seyrederkende tam kesme olmasada arada bir teklermiş gibi oluyor sonra bende devirlenince düzelir mantığıyla basıyorum ama tam tersi bastıkça bir sönüyor bir devirleniyor bir süre sonrada boğulma tarzı bir olay gerçekleşiyor ve araç dip gazda yapsam çok ağır devir çeviriyor boğulma sesi gibi bir ses sanki benzin gelmiyormuş yada az pompalanıyormuş gibi yani bukadar olayın buji hatası olacağından sanmıyorum şahsen benzin pompası olması muhtemel enjektörlerin pislik kapması muhtemel ama dip notta vereyim eğer bir fikir olacak ise araçta superchips te mevcut.
__________________ ![]() |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|