"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #21 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
bmc isim hakkı nedeniyle değil cummins motor kullandığı için britsh motor company ha motoru da kendini üretirse o zaman % 100 türk olur
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #22 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
abi ön ayak olacaksın da, çakma çukma şeylerle yapmayacaksın bunu.. TVRın arksını çakmışlar.. Bunu adamlar 106 stobuyla yapıyorlar bir de.. Aynen almışlar diyesim geliyor, 106'da altta duran kıvrım bile aynı, pertleri mi topluyorlar ne yapıyorlar ya.. Motoru bari kendiniz yapın yahu, o da mı ithal, onu bilmiyordum ben. %100 Türk diye çıkarsın, ya da bunları da yaptık dersin, millet alır önem verip. Böyle çakma şeyi almam ben, ister Türk markası olsun ister Papua Yeni Gine. |
| | |
| | #23 |
| Öss 2009 |
türk mühendislerde çok çakal |
| | |
| | #24 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
ya ön ayak olma modunda çalma çırpma bişeyler normal sonuçta ama bu alışkanlık haline gelip veya tembellik edilip ilk mesajda dediğim gibi motoru renodan koltuğu opelden vs vs alıncaksa hiç gerek yok ellemesinler şahinden doğandna beter olur daha masraflı daha dandik bi araç çıkar ortaya ve sonra türk malı araba fikri hepten yatar otomobil çakmaları bile türkiyede üretiliyor birçok marka türkiyeden alıyor çakmağa kadar daha nice ıvır zıvır malzeme türkiyeden gidiyor radyatör var mesela kale marka adamlar yapıp pejoya takıyor yani bir çok sektör mevcut ama işte sadece girişimci zengin ve milli duyguları yüksek bi kurtarıcıya ihtiyacımız var ilk okul mezunu 40 yıllık motorcular var adam daha kaputu açmadan gelen arabanın motorunu arızasını bilir ederken o kadar yurt dışında eğitimini almış çok deneyimli çok bilgili mühendislerimiz var kalkıp adamlardan ultra mega bi motor yapmalarını beklemiyoruz ilk adımda ama ders kitaplarında bile gördükleri bir motoru da kat kat daha iyi üretirirz tamamen türk malı olarak sanayimiz çok gelişmiş hele ki otomotiv sektöründe nedir yani bi kalıp mı dökülemeyecek bi piston üretmek mi zor hepsini a dan z ye üretmese bile fason olarak üretim yapacak bir çok işletme var işte bi organizasyon şeması belirlenip kılı şu firma üretsin tüyü şu firma dese bile çıkarız bu işin içinden
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #25 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Devrim çok güzel örnektir. 3 haftada demiyolu mekanikerleri motor yaptı.. VW üst kapak alıyor Türkiye'den. BMW piston alıyor.. Segman işi yine deli gibi dönüyor.. Ne var.. Mis gibi yapılır. Ama ticarettir bu işe ve kimse göze alamaz bunu. Alanlar da çakma yapıyorlar sağolsun. O JetFıdıl'ın İmzası falan gibi.. ONlara da sövüyoruz işte |
| | |
| | #26 |
| nuriQocca |
bu açığı symboL Lada v.s kapatıyor..pazar ihtiyaç duymuyor ama bir türk markası çıksa rağbet görür yine..
__________________ |
| | |
| | #27 |
| Ikon The Verbal Hologram* Kayıt Tarihi: 05-07-2005
|
Motor 1.5DCi yahu ne Pöjosu ![]() Araba direk tipsiz TVR çakması malzemeden çalınmış dizel Megane II Coupe. Bu ülkede pek kimse kalkışamıyor bu olaya, kalkışanlar da yanlış insanlar gibi geliyor bana açıkçası.
__________________ ![]() |
| | |
| | #28 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-04-2008
|
Yahu spor araba tipinde olmasin. Alsinlar Linea gibi kutumsu ama daha kici basik ve kucuk bir tasarim. Oturtsunlar catheram tarzi tub sasi ustune. Koysunlar T-jet 150bglik standart turbo motoru, filtreyi, borulari ve beyini duzeltip 165-170 yapip (bakim/kullanim/dayaniklilik) yada 1.4-1.6cc 4silinidr bir turbo motor yapsinlar, cok mu zor acaba?, modifiyede yapiliyor ve bokunu cikarmadikca senelerce gidiyor. (Ayni isin abartisini AMG, FPV, Nismo, MPS filan fabrika garantisiyle yapiyo artik) Yapsinlar kus serisi gibi arkadan itis(eylence), artik onunda teknigi vardir heralde ellerinde. Koysunlar 195/45/17leri. Cikarsinlar icinden butun pc, cekis kontrol (ne kadar ise yariyosa zaten o sinif arabalarda), telefon tanimaymis yok isitlami koltukmus filan gibi seyleri. Yapistirsinlar onlere recaro tarzi ama cakma/yerli 2 koltuk. Ceksinler agirligi 1000-1100e eski tofas tarzi. (tamam biliyorum artik bissuru on kosul var ama yinede, biz Turkler zaten malzemeden calariz )Yapistirsinlar LSDyi (en masraflisi bu olur). Versinler 5 sene garantiyi. Satsinlar 20-25ytlye nede olsa ici bos ve lux degil diye. Cooook mu zor acaba, heralde zordur, ![]() Tamam understeer etsin virajlarda, ama hafif olacagi ve lastikleride genis olmayacagi icin verdinmi gazi arkayida sallayip toplayabil. Tamam sert amortisorlu olsun yollarda rahatsiz etsin ama alti cok alcak olmayacagi ve esnemeyecegi icin altini vurmayasin TRde kullanabil. Tamam tipi kare olsun, ve 4 kapi olsun ama kim bugun Chrysler 300, dodge magnum yada atiyorum jetta gibi arabalara itiraz ediyorki. Hell, linea bile satiliyo (bence guzel bir tasarim sayilir hatta) Tamam airbag ve abs disinda teknolojik bir ozelligi olmasin, ama zaten araba 170bg anca, e birak o kadarida sofor zaptetsin. Biz senlerce ect, tc, edb cart curt suz araba kullandik, hicte kaza yapmadik (kendi adima) hatta halada o sistemleri kapatip kullanmiyomuyuz Allah askina, e, hic olmasin.. Cok mu zor acaba bunlar, yada kimse o yatirimi goze alamiyor mu, yada piyasasimi yok. (Tabiki baska bissuru soru ve cavap vardir buna) Kullanilmis bir 106 yada saxo yada 10 senelik bir 3.20 yerine, Sifir, arkadan itis, hafif, nispeten sempatik bir tasarimi olan, spor donanimli (amartisor ve koltular yuzunden diyelim, cosmayin hemen ), turbo motorlu, yedek ve seervisi ucuz ve heryerde olan, guvenli yerlerde istedigin kadar kicini sallayabilecegin, istedigin yere birakabilecegin, ikinci eli kuvvetli bir araba almak istemezmisiniz..?Bir test drivedan sonra hemen alirim, hatta 10 tane alirim CUPini yaparim.. Benim hayalim ve beklentim de bu, Gordon Murrey yapacak bu dedigimi 1-2 seneye, smart tarzi, 4 kisilik anca, 150bg max, 1000kg max, 175 lastikli, az yakan ama eylence otesi bisi, butun dunya nasil McLaren'e baktiysa ole baka kalacak, o zaman hatirlarsiniz bu yazdigimi. Alanen Fiat 500un sedani ve arkadan itislisi yani, serce/124 tarzi bisi. Bizimkiler hala yapmasi cok daha zor, musterisi cok daha secici ve rekabeti cok daha oturmus olan yok TRnin ilk SuperSporu filan diye ugrassin. Iddali bir araba olmasin kardesim, ne ise ol olsun, sac olmasin metal olsun, lux olmasin spor olsun (Lotus degil tabiki sonucta o dunyada sayili bir araba markasi) Senelerdir jeep, gmc, ford, vs, jip tarzi arabalari 1er 2ser satarken ne olduda BMW MERC Porsche bu sinifa girince costu hersey, cunku adamlar sinif yaratti SUV diye, bende diyorum ki yarat CTV (Cheap Thrill Vehicle/Ucuz Eylence Arabasi) sinifi gibi bisi bak bakalim noluyor.. 207-c4-120-a2 filan hepsi siner valla.. Zor tabi. |
| | |
| | #29 | |
| membran member Kayıt Tarihi: 24-06-2006 Şehir: darfur Yaş: 23 Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
| Alıntı:
![]() Logosunda Stuttgart yazan Porsche bile tam olarak "Ben Alman'ım" diyemiyorken Etox nasıl "Ben Türk'üm der ve derse kim inanır ? ![]() Porsche.com.tr ayrıca ekleme: Türkiye'de otomobil üretmenin zorlukları diye bir konu açıp her girenin birikimlerini paylaşabilecegi bir alan oluşturmak gerekir. Pasta çok büyük talibi çok var Klavyeden üretilmiyo bunlar Bilimsel konuşmak lazım
__________________ Close your eyes.. Let me kiss you.. Mesajı son düzenleyen CrKN : 22-08-2008 - 17:30 | |
| | |
| | #30 |
| membran member Kayıt Tarihi: 24-06-2006 Şehir: darfur Yaş: 23 Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
|
@fq340 : o kadar geniş bi yazı yazmışsınız ki .. ama kısaca, hedef var olmayan bir sınıfı keşfetmekse bu çok zor. hele hele hedef kitleyi ikna etmek kabus.. bunu yepyeni bir markayla yapmak, standartlara uygun yapmak konusunda ise yorum yapamıyorum ![]() ama haute couture yapıcam isteyene istediği gibi yapıcam derseniz de yasal zorunluluklar çıkıyor ortaya. etoxun yaptıgı çok üstün bir başarı olmasa da aşağılanmayı haketmiyor bence.
__________________ Close your eyes.. Let me kiss you.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|