"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| bg | Yeni bir Yerli araba icin tam zamani...
Suan beni en mutlu edebilcek seylerden bi tanesi, yerli bir marka arabanin tekrar dogusu. Bu sefer serce-sahin-kartal-dogan gibi 1 e 1 Fiat kopyasi degilde kendine has tasarim ve bazi parcalar. Bu isi yapacak tek sirket var oda Tofas. Oncellikle Tofas markasindan siyirlip tamamen yeni bi cati altinda bu arabayi yaratmak lazim. Dunya'nin bulundu ekonomik durum malum, ekonomik arabalara ragbet cok, orta dogu ve dogu avrupa hizla kalkiniyor ... ihracat potansiyel buyuk onun icin global bi turk isim bulmak sart. Samand Dacia ve bilimum Cinli arac ithal edilirken ve satilirken neden bu kitleye bir yerli vergi avantajli (devlet tesviki) bir secenek sunamiyoruz diye dusunuyorum. Tasarimci olarak cok ses getiren Turkler var. Carpici bi tasarim yapmak is bile degil. Fiat'in linea'yla yapti gibi, ekonomi demek cirkinlik demek degildir. Estetik ve hos bir tasarimi cizebilcek cok adam var. Parca olarak buyuk ihtimal FIAT'dan odunc bir kac parca almak lazim olabilir. Motor olarak 1.3 MultiJet ,1.5 megane motoru ve sportif bi model icin daha buyuk ve guclu bir motor secenek olmasi.Bunun. gibi secenekler kullanilabilir. Sase icin arkadan itisli olmasi lazim. Sahin gibi Guzel ve hafif sportif bi sase icin Istanbul Park'da gelistirlmistir gibi laflar satis icin iyi olabilir.Bahsettim seyler 100milyonlarca euro arge ve hazirlik ister ama turkiyedeki ve dunyadaki sartlar hakikaten boyle bir arabanin ihtiyaci var. |
| | |
| | #2 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
bu ihtiyaç 50 yıldan beri var anadolun üretiminde başlayan ümitler malesef anadolla birlikte yeşeremeden soldu gitti anadol ford otosan derken zaten en büyük darbeyide tofaş vurdu türk otomotiv sektörüne sonuçta özel işletme en başında kendi sürekliliği için şahini doğanı kartalı sürdüler halk da hazır önüne gelen fırsatı değerlendirdi yıllar sonra aklında artık kopya ile üretilen türk imalatı bir arabanın ne kadar kalitesiz ve kötü olduğu imajı belirdi lada bile geldi yıllar öncesinden beri de var türkiyede tofaş serisi araçlardan bile daha kötü durumda olduğu halde bence işin içinde tofaş olursa olmaz bu iş euro ncap başarıları yıldızları dahi olsa ben tofaş üretimi bi ürün almam benim gözümde marka imajı bile 0 kaldı ki ürünlerinden ne bekleyeyim ama 0 dan a dan z ye ki türkiyede otomativ sektörü var istedikleri parçayı üretebilirler 0 dan yoktan var ederlerse ve bunu sadece türkiye yaparlarsa alırım hiç kaşına gözüne bakmam alırım türk malı arabayı ama motoru ordan alalım koltuğu burdan farlar şurdan gelsin olursa benim için hiçbirşey ifade etmez
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #3 |
| Orhan Baba Kayıt Tarihi: 05-03-2007 Şehir: Ankara Yaş: 30 Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4 |
Yapılmayacak bir iş değil ama firmalar milli duygulardan çok maddiyatla ilgileniyorlar o nedenle ithalat onlar için daha karlı. Bu olaya Çin gibi ülke meselesi gibi bakmalı ve devlet desteğinde yapılmalı
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #4 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Bugünkü ekonomik şartlarda, değil otomobil markası, yeni bir herhangi mekanik üretimine kalkışmaz kimse.
|
| | |
| | #5 |
| Team Lada | katılıyorum
|
| | |
| | #6 |
| SARMAN |
milyarder sabancı biran önce daha çok para kazanmak yerine uzun vadede para getirecek yüzde yüz yerli üretebilirdi ama fiatın kaç yıllık parçalarını toplayım millete kakalamak daha kazançlı idi herşey paradır bu devirde yapcak bişey yok bmc tamamen türk mü bilen var mı?
__________________ |
| | |
| | #7 |
| Pişman Değilim | alıp satmak veya bir markanın patenti - adı altında üretim yapmak çok daha karlı geliyor, bu işi yapabilecek bir kaç grup var zaten onlarda karlılığı ön plana çıkartıyor ki kimse böylle bir işe kalkışmayı bırak lafını bile etmiyor
__________________ |
| | |
| | #8 | |
| 16 BLS ..... Kayıt Tarihi: 22-06-2007 Şehir: Bursa Yaş: 25 Otomobil: Chevy Kalos
| Alıntı:
| |
| | |
| | #9 |
| Öss 2009 |
etox diye bi dalga vardı n'oldu ona ?
|
| | |
| | #10 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
bmc : britsh motor company