Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Türkiye'nin en "özel" arabası...

Genel Otomobil Konuları / Sohbet icinde Türkiye'nin en "özel" arabası... konusu , bugün kocaeli körfez civarlarında otobanda Ford Kuga gördüm heralde test aracıydı üstünde bişeyler yazıyodu...

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 26-06-2008, 22:24   #7209
Harry Kewell

qurshot02 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Akbil GTI
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
bugün kocaeli körfez civarlarında otobanda Ford Kuga gördüm heralde test aracıydı üstünde bişeyler yazıyodu

Eski 26-06-2008, 22:28   #7210
Ankara yolcusu

Otomobil: -
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ferrari_N-zo Mesajı Göster
az önce Türkiyenin il sayısının yakında 100 olacağını okudum ..sen hepsini gezip dolaştın mı ..yada en az 6 ay yaşadın mı herbirinde??
neye dayanarak böyle konuşuyorsun?
exotic derken ..istanbul gibi bir şehirde 20 senedir yaşıyorum....sadece son 5 yılda adam akıllı exotic sayılacak arabalar dolmaya başladı....bu rüzgar diğer illere kim bilir kaç senede eser...Van'da yaşayan bir adamın(mesleği polislikti galiba ..tam hatırlayamadım) sözünü söyliyim sana ..."Burada olan arabaları belki büyük şehirlerde bile göremezsiniz ..Van diyip geçmeyin"..vs vs vs
(üslubuma dikakt etmeye çalıştım umarım sorun yaratmam )

Herhangi bir sorun yok..

Ben sadece kendi çapımda bir genelleme yapmaya çalıştım. Pek de bilgim olmadığımdan lafımın arkasında durmayacam zaten. Yazdığınız yazılardan fazlasıyla tecrübeli olduğunuzu düşünüp saygı duyuyorum.Tabiki Türkiyenin çeşitli yerlerinde çok özel araçlar var. Bu konuda bu defalarca açığa çıktı.

Belkide Konya da da bir f430-f355 bir AMG(CL-S-SL) e46-e92 M3 gibi özel araçlardan vardır. Ama hiçbirini ne gördüm ne de varlığı hakkında bir bilgim var..

Eski 27-06-2008, 01:06   #7211
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
türkiye yi bu bakımdan küçümsemeye gerek yok..boLu da biLe modena,bentLey cont,E46 M3-zebiL gibi X5 Ler v.s görebiLiyorum nüüfus 107 bin..(istanbuL zaten hani saymıyorum artık öyLe Lüks prestijLi residence'Lar,masLak'ta ofis katLarı [ki masLak deniLen yerde 15 sene önce yüzüne bakıLmayan çorak araziydi] fLn akLınıza geLmesin bayrampaşa'da aLüminyum satışı yapan 70m2 dükkanın önünde biLe continantaL GT çekiLi..ama noLuyo cumartesi gecesi bebek te koop kop ta..v.s istanbuL her bakımdan mantık dışı ve kozmopoLit..ve gerçekten sadece kadıköy-bebek-nispetiye-rumeLi cad-fLorya değiL..)piyasada 20bin Liranın aLtında arabamı var aLLah aşkına!.taksiLer biLe 20-30 bin ytL..ki gerçekten küçük şehirde öyLe bi durum söz konusu ki çok Lüks araba aLmak istemiyoLar..ki isteseLer ki vergiLer az oLsa ki yakıt ucuz oLsa v.s....

cookies Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2008, 07:10   #7212
Senior Member

bbkng - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E46 M54B22
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ferrari_N-zo Mesajı Göster
gözüken o ki 15 yılda Türkiyedeki zengin sayısı inanılmaz artmış...
şahsi düşüncem Türkiye fakir bir ülke değildir...sadece gelir dengeli olarak dağılmamaktadır...eğer şu duruma fakir diyorsanız ..bundan 20 sene öncesine ne diyeceksiniz Allah bilir...
Gelir dagilimindaki dengesizlik malesef fakirlik gostergelerinden "onemli" birtanesi. Turkiye oyle tarima bel baglamis Afrika ulkeleri yada savastan cikmis ulkeler gibi olmasada bir cok veride ozellikle gelismis ve gelismekte olan ulkeler ortalamasinin altinda kaliyor.(HDI:#84/177, PPP:#38/49, ekonomik bagimsizlik:#124/156, gunde 1 dolarin altinda yasayanlarin nufusa oraninda sondan 50 nin icerisindeyiz)
*butun veriler BM veri bankasindan.

20 sene oncesine donersek... 1980 dunya verileriyle karsilastirdigimizda 68. oldugumuz kisi basina dusen GSMH de, 2008 12,888$(IMF'nin 2007/2008 WEO veri bankasindan alintidir) la 59. olmusuz. Oda son iki senede 72.likten(2006,8,417$) cikmisiz. Bu arada 10 sira atladik ama acaba dis borc/gsmh kac kati artti bu 30 senede?

Uzun lafin kisasi Etiler'de de olsa Van'da da olsa exoticmis, superspormus, artan zengin sayisiymis bunlarin hic biri ulke bazinda zenginlik gostergesi degildir.

Mesajı son düzenleyen bbkng : 27-06-2008 - 08:29
bbkng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2008, 16:01   #7213
Senior Member

Otomobil: ------
neyse konu sapmasın daha fazla

zaten biraz daha uzarsa büyük ihtimal siyaset tartışmasına döner... en sevdiğim konunun bu şekilde heba olmasını istemem...

bunları başka bi başlık altında tartışırız...

neyse devam edelim...

geçen gün harbiyede gördüğüm 34 Y 0001 plakalı Bentley Arnage ı bugünde pangaltında gördüm... Alet konuşuyo vesselam

garage_34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2008, 20:05   #7214
Senior Member

Ferrari_N-zo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ERD42 Mesajı Göster
Herhangi bir sorun yok..

Ben sadece kendi çapımda bir genelleme yapmaya çalıştım. Pek de bilgim olmadığımdan lafımın arkasında durmayacam zaten. Yazdığınız yazılardan fazlasıyla tecrübeli olduğunuzu düşünüp saygı duyuyorum.Tabiki Türkiyenin çeşitli yerlerinde çok özel araçlar var. Bu konuda bu defalarca açığa çıktı.

Belkide Konya da da bir f430-f355 bir AMG(CL-S-SL) e46-e92 M3 gibi özel araçlardan vardır. Ama hiçbirini ne gördüm ne de varlığı hakkında bir bilgim var..
düşündüklerinizi böyle açıkça söylemeniz çok güzel....güzel tatrtışma ortamları olmalı bence ..bu yüzden bende size saygı duyuyorum ....ancak durum bu
=)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi bbkng Mesajı Göster
Gelir dagilimindaki dengesizlik malesef fakirlik gostergelerinden "onemli" birtanesi. Turkiye oyle tarima bel baglamis Afrika ulkeleri yada savastan cikmis ulkeler gibi olmasada bir cok veride ozellikle gelismis ve gelismekte olan ulkeler ortalamasinin altinda kaliyor.(HDI:#84/177, PPP:#38/49, ekonomik bagimsizlik:#124/156, gunde 1 dolarin altinda yasayanlarin nufusa oraninda sondan 50 nin icerisindeyiz)
*butun veriler BM veri bankasindan.

20 sene oncesine donersek... 1980 dunya verileriyle karsilastirdigimizda 68. oldugumuz kisi basina dusen GSMH de, 2008 12,888$(IMF'nin 2007/2008 WEO veri bankasindan alintidir) la 59. olmusuz. Oda son iki senede 72.likten(2006,8,417$) cikmisiz. Bu arada 10 sira atladik ama acaba dis borc/gsmh kac kati artti bu 30 senede?

Uzun lafin kisasi Etiler'de de olsa Van'da da olsa exoticmis, superspormus, artan zengin sayisiymis bunlarin hic biri ulke bazinda zenginlik gostergesi degildir.
Ben zaten Türkiyede zengin sayısı çok vsvs ..türkiye bu yüzden fakir değildiri kastetmedim ..ama bilinen gerçek şu ki ..zengin sayısın arması da bölgede artan para akışına bağlıdır..Türkiye 60 senesine kadar sanayi devleti bile sayılmıyordu ..Rusyadan ağır sanayi geldi de ..hafiften başladı işler.....10 sene değil 40 sene öncesine kadar bir enkaz vardı ...hala televizyonlarda çifçiye şöyle kredi böyle imkan deniliyor ...halen tarım ülkesi diye bağrılıyor...Ağaoğlu nun 1.4 milyar dolarlık servetinden bahsediliyor..10 yılda bu kadar büyüyemez bir şirket...buna ek daha 309459430859403859435 tane holding söyleyebilrim...
senin gelişmiş dediğin ülkeler onu bunu sömürmüş akbabalardır...Türkiye gibi konuma sahip bir ülke düşünün ...Dünyanın en büyük savaşları hep yanıbaşımızda..belkide hep yanıbaşımızda oalcak ...buna her İhtilalde ülkenin 10 sene geriye gittiğini de eklersek..Türkiye'nin bu durumu haddinden fazla iyi....terör belasını ve kıbrıs, kuzey ırak operasyonlarını söylemiyorum bile..Türkiyenin bu yüzden fakir olduğuna inanmıyorum..yukarıdakilerle baş etseydik ..şu anda bir dünya markasıydık ..
Bir başka konu ise şu.. ben de inanmıyorum bu araçlara Van'daki Antep'teki varlıklı kişilerin sahip olacaklarına ...bana kalırsa bu resmen kaçakçılık işi..uyuşturucu sermayesi..
bilmiyorum hatırladınız mı ..Güneydoğuda bi Murcie kazası olmuştu....neydi o ..o araba orda ne arıyordu??....yurtdışından geldi desek..kim o arabayla güneydoğuya yazın tatile gider?

Mesajı son düzenleyen Ferrari_N-zo : 27-06-2008 - 20:07
Ferrari_N-zo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2008, 23:47   #7215
Senior Member

Konu daha fazla dagilmadan son bir iki cumle...

Dogrudur evet Turkiye'de sanayilesme adina kalkinma olmustur ama bu kalkinmanin malesef sermayesinin cogu dis borc olarak temin edilmistir.

Gelismis ulkelerin Bati Avrupa yakasinin somurgeci ulkeler olduguna hem fikiriz ama onlar zaten somurgeci olmadan oncede zengin devletlerdi ama mesela dogu Asya dan Singapur, Taiwan, Guney Kore ve Hong Kong(Asya Kaplanlari) ihracata yonelik polikitalarla(EOI) veya Latin Amerika ulkeleri ISI(ithal yerine yerel kullanmak) gibi duzgun ekonomik planlarla kalkindilar. Turkiye de malesef hic bir zaman boyle planli bir kalkinma yasanmadi. Borc al harca borc al harca borc al harca.....

Konu dagildi kusura bakmayin ama duzgun bir seviyede tartisma ortami ender cikiyor forumda o yuzden kestirip atamadim ama ozelden devam edebiliriz eger ilgiliysen, memnun olurum...

Reklam
Eski 28-06-2008, 00:06   #7216
Senior Member

edit...

Mesajı son düzenleyen bbkng : 28-06-2008 - 01:00 Sebep: iki defa gonderdim
Cevap

Bookmarks

Etiketler
arabası, arabasi, enzo, ferrari, lambo, lamborghini, ozel, özel, porsche, turkiyenin, türkiyenin, zonda

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları