Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 21-07-2008, 11:52   #7531
Senior Member

garage_34 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: (şimdilik) yok
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ferrari_N-zo Mesajı Göster
Türkiye de Superamerica var mı ??

var diye duydum ama hiç görmedimm
var...

geçen gün gördüm TEM de...

sol şeritten son sürat gidiyodu

Eski 21-07-2008, 11:54   #7532
Born in Sant' Agata

MarcelloGandini - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blackjack Mesajı Göster
artofrally'e katılıyorum...

Mevcuttaki exotic sayısı bile fazla bence bu şartlarda...Daha ne olması bekleniyor anlayabilmiş de değilim...

Günlük olarak Z4 kullanmak bile cesaret istiyor, her tarafta altını vurdu etti, gidip Enzoya binip, önceden 1.5 saat yol analizi ve rota belirleyip, sonra bebeğe mi inmeye çalışacağım...İmkanı yok...Yurtdışını kıyaslamıssında, NYC'de trafik vardır evet, ama 4 şeritlik yolu 7 şerit olarak kullanıp arabaların arasında 1er cm bırakarak ilerlemiyorlar, burada 4.Leventten Zincirlikuyuya doğru bir gidin bakalım, Kanyon'un önündeki trafikte minibüs görmeyip Enzo'nun üzerine kırınca ne olacak?

Birde herşeyi geçtim, adım başı exotic görecek kadar zengin değiliz bu bir, ikincisi vergiler yüzünden yurt dışındaki adamın iki katı zengin olması gerekiyor burada o araca binebilmesi için...

Yani atıyorum, Amerika'nın en zengin %5lik kesimi exoticlere biniyorsa, Türkiye'nin en zengin %1-2 lik kesimi binebilir ancak...Ki o yüzdenin karşılığı olan rakam da küçük olduğu için nadiren gözükmesi çok normal...
abi gözünüzü seviyim ne demek adım başı exotic görecek kadar zengin değiliz.
bunu derseniz gülerim yani.dersinizki adamlar uğraşmak istemiyo almıyo eywallah.ama ne demek zengin deilizde göremiyoruz.vergiye falan lafım yok anlatamıyorum heralde,€400.000 dan fazla fiyatlı arabalar dolaşıyosa etrafta bu işin vergisi falan kalmamış demektir.Zevk olayına girer.
Ayrıca her zamanki gibi gene yanlış yere değinildi.3 mesajdır belirtiyorum ama kimse olayın dier kısmıyla ilgilenmiyo.
Ve bukadarda iddalıyım gerçekten isteyen adam alır acaip exoticte olsa alır.Slr ı almış birisi işte o adam salakmı?veya servisine götüreiyomu?şehir içi kullanamıyomu?
Veya enzo görenler olmuş gördükleri yer otobanmı yoksa istanbul park mı?
Daily drive demiyorum hiçbirine ama siz öyle bahsediyosunuz.Anlatmak istediğimin dışına çıkıldı gene onun için konuşmaya gerek yok diyorum.
Adım başı spor araba var ama güzel organizasyonları yok buna deinmek istedim birazda.
Türkiye küçümsenicek biyerde değil dünyada ilk 100 e oynayan şirketler holdingler var.ve Tr nin kendi içinde şirketler ve holdingler olarak acaip büyük yeri var.Yani ne kadar enflasyonla vs uğraşılsada etrafta milyonlarca araba var ve büyük bölümüde lüks sınıfa giriyo artık.Araba almak zor bizim ülkemizde eywallah lafım yok ama almak isteyen çatır çatır alıyo en fakirinden en zenginine.en basitinden trafikte bmw ve mercedes sayısı normal sınıf arabadan daha çok.Bu hiçte küçümsenicek bişey değil.
Alıntı:
Birde herşeyi geçtim, adım başı exotic görecek kadar zengin değiliz bu bir, ikincisi vergiler yüzünden yurt dışındaki adamın iki katı zengin olması gerekiyor burada o araca binebilmesi için...
demişsin ama farkındaysan etraftaki arabaları küçümsenicek arabalar değil.ve sayıları inanılmaz fazla.en azından avrupada belki 2.sıradadır çokluğu.
Tr de imkanı olan adam vergiyi falan düşünmüyo emin ol,kim parasını hangi miktarda kazanıyosa ona göre arabasını alıyo.€90.000 luk ferrari almak kadar kolay bişey yok.al sana 90 dan €600.000 a kadar alınacak çok araba var.küçümsenicek bi rakammı bu?
yurtdışındaki adamlar yarı fiyatına alıyo belki daha ucuz benzin kullanıyo vs. ama inan bukadar düşkün değiller.çünkü 2008 model bi Mustang $18-19.000 dan başlıyo.almak çok basit.onun için sanırım insanlar bukadar düşkün değiller.
neyse onları geçtim zaten
benim asıl demek istediğim birlikte çok göremiyoruz bu arabaları,buluşmuyolar vey görüşmüyolar.ancak servislerde karşılaşıp muhabbet ediyolar.Yada işte çok büyük organizasyonlar yapılmıyo spor arabalarla ilgili istanbul parkta falan.demekki insanlar talep etmiyo.körfezde görebiliyosun biçok ferrari porsche falan.ama benim kastettiğim sadece böyle arabalardan oluşan bi kitle.
her neyse benim demek istediğim anlaşılır bu sefer umarım da uzunca yazmak zorunda kalmam...

Eski 21-07-2008, 12:02   #7533
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Sabah okula giderken lambo görüyorum hoşuma gidiyor diyosun, sonra daily drive demek istemiyorum diyosun anlayamadım ki simdi?

TR'de imkanı olan adam vergiyi düşünmez tabi, benim de 1.6ya göre imkanım var onun vergisini düşünmüyorum mesela...Önemli olan bu kategoride kaç tane insan olduğudur...
Ben diyorumki bu çapta çok az insan var, yurt dışındaki zenginliğe göre devede kulak kalır...Ha ama nedir bunun çoğu İstanbul'da toplanmıştır, birde gösteriş meraklısı çok olduğu için adamın 1mil. doları varsa gider yarısıyla ferrari alır, ama yurt dışında öyle değildir, adamlarda gösteriş denen olay yoktur(Amerika genelinde var tabi de avrupadan bahsediyorum), adam gerçekten koleksiyon veya keyif icin alır...

Mevcut arabaları neden birlikte veya şehiriçinde göremediğini artofrally yazmıştı zaten...

Eski 21-07-2008, 12:21   #7534
Born in Sant' Agata

MarcelloGandini - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blackjack Mesajı Göster
Sabah okula giderken lambo görüyorum hoşuma gidiyor diyosun, sonra daily drive demek istemiyorum diyosun anlayamadım ki simdi?

TR'de imkanı olan adam vergiyi düşünmez tabi, benim de 1.6ya göre imkanım var onun vergisini düşünmüyorum mesela...Önemli olan bu kategoride kaç tane insan olduğudur...
Ben diyorumki bu çapta çok az insan var, yurt dışındaki zenginliğe göre devede kulak kalır...Ha ama nedir bunun çoğu İstanbul'da toplanmıştır, birde gösteriş meraklısı çok olduğu için adamın 1mil. doları varsa gider yarısıyla ferrari alır, ama yurt dışında öyle değildir, adamlarda gösteriş denen olay yoktur(Amerika genelinde var tabi de avrupadan bahsediyorum), adam gerçekten koleksiyon veya keyif icin alır...

Mevcut arabaları neden birlikte veya şehiriçinde göremediğini artofrally yazmıştı zaten...
1-
Daily drive dediğimiz olay pazartesi-cuma kullanım zannediyosun heralde.Haftanın herhangi bir günü olabilir.veya haftasonu yerine 3 gün hafta içi kullanılıyo olamazmı?
Salı günü bilmemne otelinde davet var ve sen ona enzo veya lp640ın ile katılamazmısın?
Anlatamıyomuyum yoksa amaç karşı tarafı bozmaya çalışmakmı?Açıklarsan sevinirim...

2-
Yazdığım yazıda önümden geçen arabaları misal olarak örnek verdim bikaç spor araç birlikte görünce insanın hoşuna gidiyo dedim.Ama Türkçe ölye bi dilki anlam kayıyo ister istemez...

3-Tr de sanmıyorum 1milyon doları olan adam gidip spor araba alsın.
Ticaretmi yapıyosunuz bilmiyorum işini falan hiç ama etrafındaki iş çeşitliliğine bak bi.Tr de benzin dışında insanlara batan bişey yok emin ol.Vergi enayiliğini zaten benimsemişiz kimse laf etmiyo ona artık.
Yurt dışıyla hiç karşılaştırılmasın alınırmı alınamazmı diye.ben o karşılaştırmayı yapmadan gözüm kapalı bi şekilde alınır diyorum ve eminim.

4-Konu acaip alakasız olmaya başladı hiç gerek yok konuşmaya.Ben fikir alışverişi istedim ama herzamanki gibi tek tek cümlelerin üzerinde duruldu.Hani basın yaparya söylediğin tek cümleyi alır evirir çevirir başka şeymiş gibi söyler aynen öyle oluyo dolayısıyla sinirim bozuluyo iyi bişey değil.
En iyisi arkadaş ortamlarında böyle şeyleri konuşmak tartışmak,en azından fikri olan insanlarla.
çok teşekkür ediyorum artofrally e ve blackjack e .En azından bişeyler anlatmaya çalıştık birbirimize.
Fikri olan varsa genede konuşmak isterim.Ama allahaşkına söylenmiş tek cümlelere kafa yorulmasın.Anlatmak istediğim şey çok açık...
Teşekkürler

Eski 21-07-2008, 17:11   #7535
Junior Member

Otomobil: daihatsu rocky
dodge charger r/t benim hayalimin arabası türkiyede bulunurda,kıbrısta olmuo işte lanet olsun...gene hatırladım moralim bozuldu bi sigara yakıyım

attorney53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 17:35   #7536
GermanCarFan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MarcelloGandini Mesajı Göster
1-
Daily drive dediğimiz olay pazartesi-cuma kullanım zannediyosun heralde.Haftanın herhangi bir günü olabilir.veya haftasonu yerine 3 gün hafta içi kullanılıyo olamazmı?
Salı günü bilmemne otelinde davet var ve sen ona enzo veya lp640ın ile katılamazmısın?
Anlatamıyomuyum yoksa amaç karşı tarafı bozmaya çalışmakmı?Açıklarsan sevinirim...

2-
Yazdığım yazıda önümden geçen arabaları misal olarak örnek verdim bikaç spor araç birlikte görünce insanın hoşuna gidiyo dedim.Ama Türkçe ölye bi dilki anlam kayıyo ister istemez...

3-Tr de sanmıyorum 1milyon doları olan adam gidip spor araba alsın.
Ticaretmi yapıyosunuz bilmiyorum işini falan hiç ama etrafındaki iş çeşitliliğine bak bi.Tr de benzin dışında insanlara batan bişey yok emin ol.Vergi enayiliğini zaten benimsemişiz kimse laf etmiyo ona artık.
Yurt dışıyla hiç karşılaştırılmasın alınırmı alınamazmı diye.ben o karşılaştırmayı yapmadan gözüm kapalı bi şekilde alınır diyorum ve eminim.

4-Konu acaip alakasız olmaya başladı hiç gerek yok konuşmaya.Ben fikir alışverişi istedim ama herzamanki gibi tek tek cümlelerin üzerinde duruldu.Hani basın yaparya söylediğin tek cümleyi alır evirir çevirir başka şeymiş gibi söyler aynen öyle oluyo dolayısıyla sinirim bozuluyo iyi bişey değil.
En iyisi arkadaş ortamlarında böyle şeyleri konuşmak tartışmak,en azından fikri olan insanlarla.
çok teşekkür ediyorum artofrally e ve blackjack e .En azından bişeyler anlatmaya çalıştık birbirimize.
Fikri olan varsa genede konuşmak isterim.Ama allahaşkına söylenmiş tek cümlelere kafa yorulmasın.Anlatmak istediğim şey çok açık...
Teşekkürler
1-seni neden bozmak istiyim, alakası yok...Okula giderken sabah gördüğün bir exotic hoşuna gidiyormuş, adam sabah biniyorsa o araca zaten işe gidiyor demektir, ki bu da günlük kullanım olur...Ama adam belki hayatında bir defa o sabah binmiştir, normalde akşamları biniyordur nerden biliceksinki, bunun genellemesi olmaz...Arabalarıyla bildiğimiz, genç, alican ulusoy bile normalde günlük şöförlü A8 ile geziyor...işe ferrariyle gitmiyor...arabasını hergün akşam çıkarır o ayrı, günlük kullanım olmaz, da bunu niye konuşuyoruz onu anlayamadım

3-emin ol 1 milyon doları bile olmayıp F430 ferrarisi falan olan öyle adamlar var ki şaşarsın...zaten hep bu sonradan görmüşlük, hava çaka merakı, vs vs...kime göre neye göre diyorum, yine garip bir genelleme söz konusu...

4-bana sahtekar gazeteci muamelesi yapma tek cümleleri falan çeviren yok ama söylediklerin kimi yerde kendi içinde çelişti gibi geldi, oraları netleştirmek için üzerinde durdum sadece...

Neyse ben de diyorumki, çok büyük potansiyeli olan çook zengin insanlar olsa da Türkiye hala çok fakir bir ülke, gelir dağılımı da aşırı dengesiz, çok zengin olan çook az insan var... Bugün Londra'da günde 50 tane aston martin, 20 tane F430 görüyorsak, veya LA'de Enzo'lar RR'lar havalarda uçuşuyorsa aradaki farkın kanıtı budur...

Bugün Dünya'da(Londra NYC etc) Orta karar bir finans kurumunun orta-üst kademe müdürlerinden biri Bentley'e, Ferrariye binebilir, Türkiye'de CEO ancak binebilir...Bilmem daha net nasıl anlatılır...

Eski 21-07-2008, 17:53   #7537
Senior Member

artofrally - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ben hala zenginlikle alakası yok.. koşullar ve şartlar diyorum...

birincisi enzo , zonda vs bunun gibi egzotik araçları bilmen tanıman ve bunlara arzu duyman için bir otomobil kültürüne sahip olman gerekir.. yoksa bu araçlar sana garip anlamsız vs gelebilir..

bizim ülkemizde otomobil kültürü varmı? otomobil sporunun gelişmişliği nerde? bu araçları alsan kullanabileceğin kaç pist var?

bir insanın zengin olması otomobil sevdalısı veya kültürüne yakın olmasını gerektirmezki..

dediğim gibi çaktırmadan tek tük alan oluyordur ama onlar da ortaya çıkmak istemez...

çünkü atıyorum miami de zondayla dolaşsan belki millet sana bir bakar sonra kafasını çevirir devam eder.. karşıdan o sırada murcielago geçiyordur filan...

burda enzo sahibi olsan herkes adını sanını ne iş yaptığını kaç çocuğun olduğunu , hobilerinin ne olduğunu vs sini herşeyini öğrenir.. şuan bu topicte de gördüğümüz gibi..

yeri gelmişken söyliyim misal.. bu topicte de olay arabayı aşıp... sahibinin kişisel özelliklerine geldiğinde çok gereksiz ve yanlış buluyorum.

http://www.qsms.net/
artofrally Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 18:05   #7538
GermanCarFan

artofrally,

sana katılıyorum fakat zenginlikle direk alakası var...

bak 10 yıllık başarılı bir müdür, iyi bir finans kurumunda yılda en az bir kaç milyon dolar bonus kazanıyor, ve adamın vakti çok dar, parayı arabaya ve lükse harcıyor sadece...bunlardan o kadar fazla varki inanamazsın...

Bu noktadan sonra o arabanın etrafta ne kadar gözüktüğü kültür/şartlar meselesine giriyor...Adam sırf almış olmak için alıp, arada sırada biner belki...Günlük şirketin şöförlü mercedesine biner...Veya hergün işe ferrariyle lamboyla gelir...

Eski 21-07-2008, 21:10   #7539
Lambo-Power

scorpio19 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

golf severler için..

Autogespot - De verzameling van bijzondere auto's gespot door jullie in het wild!

scorpio19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 21:49   #7540
Yılmaz SÖYLEYİCİ

ShootMyRide - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Dün Gece 34 BY 8888 Füme F430 ve 34 FRR 69 Siyah F355 GTS PeşPeşe Abbas ın Önünde Görüldüler
Pek Özel Sayılmaz Ama Bilgi Olsun =)
Plakayı aradım forumda lafı geçmemiş... =)

Bookmarks

Etiketler
arabası, enzo, ferrari, lambo, lamborghini, özel, porsche, türkiyenin, zonda

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları