Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 20-07-2008, 18:57   #7521
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi hayyamyam Mesajı Göster
bordo muydu eger bordoysa aynı araba cuma günü bursadan balıkesire giderken gördüm alman plaka cls 63 amg sıkışık trafik adımla gidiyoruz adam durdugu yerde aragaz verip duruyo havan kime yabancı
hahahahahaD:

edit..yahu bu alman plaka arabalar da manyak oluyo .bende beyaz CL 65 AMG gördüm pangaltında ...buraya CL63 den başka gelmiyyy

Ferrari_N-zo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-2008, 19:38   #7522
Senior Member

Türkiye de Superamerica var mı ??

var diye duydum ama hiç görmedimm

Ferrari_N-zo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-2008, 22:04   #7523
bg

berkg - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ferrari_N-zo Mesajı Göster
Türkiye de Superamerica var mı ??

var diye duydum ama hiç görmedimm
varvar.. en az iki tane var..

Eski 21-07-2008, 05:33   #7524
Born in Sant' Agata

MarcelloGandini - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi berkg Mesajı Göster
varvar.. en az iki tane var..
hiç görmedim veya duymadım.ama varsa alan kişilere helal olsun.
Türkiyedeki sporoto pazarının artık biraz daha kendini aşması gerekiyo.
Ferrari,Lamborghini,Porsche vs. her modellerini görür duyar olduk.Hemde özel üretimleri bile Tr de mevcut.Bu çok güzel bişey.
Ama bukadar geniş yelpazede yolda enzo,pagani,koenigsegg,veyron,slr gibi arabaları yollarda göremiyoruz.Bence bu birazda "marka" takıntısından da olabilir gibime geliyo.
Önceden pist mi var deniyodu Istanbul park yapıldı babalar gibi,hali vakti yerinde olan spor araba sahibi insanların çok rahatlıkla toplanıp kiraliyabilecekleride biyer.Tr de spor araba gruplaşması dahi bile yok.Ben çok isterim bi mirage kit CGT ortalıkta dolaşsında yer gök inlesin.Veya hamann kitli lp640 lar dolaşsın(lp640 gibi mükemmel ötesi bi arabanında 80milyonluk bi ülkede neden 2 tane olduğunu anlamış değilim,alanlara helal olsun)
Enzo gibi dünyada yankı uyandıran bi araç yok göremiyoruz.Koleksyonda falan olması pekte umrumda deil açıkçası bu arabalrı yolda görmek lazım.

Burda hep görüyorum bi spor araba geçiyo arkasından 5lambo 10ferrari 2-3 slr onun peşinden başka arabalar falan çok hoş görüntü yani.
karşı karşıya ters şeritten 2 lambonun olduğu bi resim var mesela çok güzel şeyler bunlar.

Tr deki potansiyel inanılmaz varken neden böyle bişey yapılmıyo diye düşünüyorum.
körfez pistindeki buluşmaları falan saymıyorum bile oraları artık normal arabalara bırakmaları lazım.
Spor araba sahipleri sürekli toplansın,güzel görüntüler oluşsun.Artık millet yavaş yavaş başka spor arabalar alsın,o kuyruklarda saleen,enzo,veyron onların aralarında hamann lı lp640,miragekit CGT,novitec f430 lar,TTGallardolar çokta yakışır yollara hepsi.

Şimdi denmesinki yollar kötü,pist yok,benzin pahalı,modifiye firmaları yok vs.
Talep olduğu sürece hepsi var.Babalar gibide pistimiz var.Sırf 2. el ilanına göz attığın zaman 70-80 i buluyo ferrariler ve artı olarak yollardaki siz düşünün.Bundan 4 sene önce lambo bukadar çok olucak deselerdi hadi lan derdim.Ama şimdi bayaa peynir ekmek gibi gidiyo araba.
Aston,maserati nasıl oturdu hemen piyasaya.Bunlar çok güzel şeyler.
Bu yazıyı neden yazdım bilmiyorum ama dediğim gibi olmasını çok isterdim.Böyle bi potansiyelde böyle bi pazarda bunların kesinlikle ve kesinlikle olması gerekiyo.
Olursa emin olun Istanbul parkı kiralamalarıda daha rahat olur,heffner gibi bi firmada açılır herşey olur.top gear gibi bi programda yapıcaksın iyi bi produksyonla.
Sonra gazetede Ağaoğlunun 3Bent. 1 SL sini göreceğimize spor oto buluşmalarını görürüz.Istanbul parkta buluşmalar,boğazdan geçiş falan çok güzel şeyler olur aslında.

Kusurabakmayın bu yazı için ama ciddi söylüyorum TR yi düşününce üzülüyorum bukadar potansiyele bukadar kısır oluşumlar.insanlar avuç içi kadar şehirde neler yapıyo bizim istanbul-ankara-izmir gibi güzel yerlerimiz varken gövde gösterisi yapamıyoruz.
Amacım konuyu dağıtmak değildi herkesten özür diliyorum ama artık cl,m3 vs konuşma vakti değildir diye düşünüyorum.Fikrime katılırsınız katılmazsınız bilemiyorum,ama bu oluşumların olması gerekir artık.bi m3 değilde m3 Race edition konuşulsun isterim.tabi örnek veriyorum sadece.

Superamerica diyince N-zo ,dedim vardır heralde falan.sonra düşündüm hiç görmedim duymadım ki o araba da ferrarinin çok güzel bi jestidir.O tavan mükemmel bence,alma sebebi bile olabilir yani.

Neyse umuyorum ülke kötü durumdan bi sıyrılsın herkes bi elini yüzünü yıkar kendine gelir.Politika vs düşüneceğimize eğlenceye bakarız birazda hehe...

Eski 21-07-2008, 05:48   #7525
Senior Member

artofrally - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

marcello bunu dalga geçmek için sormuyorum... sen istanbuldamı yaşıyosun yoksa yurt dışındamısın..

misal kendimi bir pagani zonda almış hayal ediyorum da... şehir içinde nerde kullanıcam merak ettim...

trafikten ilerleyemeyceğim büyük ihtimal araba durduğu yerde hararet yapıcak.. boşu boşuna debriyajı freni yiyicem.. içindeki 1001 sıkıntı ve konforsuzluğu çekerek..

yollar istenince bulunuyo demişin nerde bulunuyor?? anca çok az bazı yollar var.. düzgün pürüzsüz ve otoban tarzı.. sürekli misal işi gücü bırakıp oraya mı gidicem? ki.. her ne kadar düzgün de olsa o gibi araçlarla yolda gazlamak çok tehlikeli.. biranda 200 küsürlere çıkan araçlar..

bizim otobanlarımızda hiçbir güvenlik önlemi yok.. köpek fırlar.. insan fırlar.. (otobanda bile ) kamyon lastiği fırlar veya yolda kalmıştır, hatta otobanda ayıya çarpan bile olmuştu gerisini sen hesap et..

ha bu arada alacağım o exotic carların hiçbirinin servisi yok burda ve hiçbirini burdaki bir ustaya açtırmaya cesaret edemem.. bunun nedeni yeteneksiz ve vasıfsız olduklarından değil ama hiç görmedikleri bilmedikleri araçlar..

sonuçta her servis için ya yurt dışından adam getirticem parayla.. ya arabayı yollatıcam.. hadi ufak tefek servisleri bi şekilde burda yaptırdım diyelim ama hepsi olmaz..

dediğin gibi tek binilebilecek yer istanbul park... işte sırf orda binmeye alıcak kadar param artı yeteneğim var ise... çünkü misal dolar milyarderiyimdir.. ama istanbul parkta zonda sürmeye yeteneğim yoktur... kaldıki kaç kişinin vardır o da meçhul..

düşün bu bütün olasılıklar gerçekleşicek... hem zengin hem çok yetenekli hem de bu işlere çok ilgili olucam ve meşakkatine katlanıcam.. getirticem arabayı... işte kaç kişi çıkar böyle..

1-2-3 herhalde..

işte başaran mı diyordunuz bir maltepede garajdan bahsediyodunuz onda varmış.. belki gizli böyle 1 2 kişi de daha vardır.. ama naapsınlar bu adamlar o araçlarla caddeyemi çıksınlar..

http://www.qsms.net/
artofrally Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 06:22   #7526
Born in Sant' Agata

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi artofrally Mesajı Göster
marcello bunu dalga geçmek için sormuyorum... sen istanbuldamı yaşıyosun yoksa yurt dışındamısın..

misal kendimi bir pagani zonda almış hayal ediyorum da... şehir içinde nerde kullanıcam merak ettim...

trafikten ilerleyemeyceğim büyük ihtimal araba durduğu yerde hararet yapıcak.. boşu boşuna debriyajı freni yiyicem.. içindeki 1001 sıkıntı ve konforsuzluğu çekerek..

yollar istenince bulunuyo demişin nerde bulunuyor?? anca çok az bazı yollar var.. düzgün pürüzsüz ve otoban tarzı.. sürekli misal işi gücü bırakıp oraya mı gidicem? ki.. her ne kadar düzgün de olsa o gibi araçlarla yolda gazlamak çok tehlikeli.. biranda 200 küsürlere çıkan araçlar..

bizim otobanlarımızda hiçbir güvenlik önlemi yok.. köpek fırlar.. insan fırlar.. (otobanda bile ) kamyon lastiği fırlar veya yolda kalmıştır, hatta otobanda ayıya çarpan bile olmuştu gerisini sen hesap et..

ha bu arada alacağım o exotic carların hiçbirinin servisi yok burda ve hiçbirini burdaki bir ustaya açtırmaya cesaret edemem.. bunun nedeni yeteneksiz ve vasıfsız olduklarından değil ama hiç görmedikleri bilmedikleri araçlar..

sonuçta her servis için ya yurt dışından adam getirticem parayla.. ya arabayı yollatıcam.. hadi ufak tefek servisleri bi şekilde burda yaptırdım diyelim ama hepsi olmaz..

dediğin gibi tek binilebilecek yer istanbul park... işte sırf orda binmeye alıcak kadar param artı yeteneğim var ise... çünkü misal dolar milyarderiyimdir.. ama istanbul parkta zonda sürmeye yeteneğim yoktur... kaldıki kaç kişinin vardır o da meçhul..

düşün bu bütün olasılıklar gerçekleşicek... hem zengin hem çok yetenekli hem de bu işlere çok ilgili olucam ve meşakkatine katlanıcam.. getirticem arabayı... işte kaç kişi çıkar böyle..

1-2-3 herhalde..

işte başaran mı diyordunuz bir maltepede garajdan bahsediyodunuz onda varmış.. belki gizli böyle 1 2 kişi de daha vardır.. ama naapsınlar bu adamlar o araçlarla caddeyemi çıksınlar..
En basitinden dediğim aracın 1 tanesi CGT nin normal bi ferrariden veya bi lambo dan hiçbi farkı yok yolda.Enzo daha can yakıcı bi araba daha uğraştırır diyelim.
Sen trafiğin sadece Istanbulda olduğunu zannediyosun heralde.Bütün dünyada bu sorun var.aradaki fark ne dersen yurtdışındakiler kuralcılıktan bizim ülkemizdeki kuralsızlıktan oluyo.
Times square in devamlı boş olduğunumu zannediyosun?oradan milyon dolarlık ne arabalar geçiyo 1 saatte geçiyo.
ben yurtdışında yaşıyorum şuan için.5 ay önce istanbuldaydım,bu kıyaslamayı yapmamın nedenide bu zaten.Farkındaysan tekte bi konu değil bu.bi zonda nın en az bi f430 kadar kabiliyeti var yolda vs.dünyanın her yerinde insanlar haftasonu çıkıyo arabasıyla geziyo.trafiktede kalıyo.ki zaten dediğim olay zonda veyron vs. neden devamlı yollarda değili,neden bulunmuyo bunu kastediyorum.sen zannediyomusun zondası olan adam günlük kullanıyo dünyanın her yerinde veya enzosu olan haftada 3-4 çıkıyo dışarı.tabiki mümkünatı yok.burdada adamlar basamıyo mesela öyle bi problemleri var.ama haftasonları çıkıyolar hep beraber eglencesine uzun yol yapıyolar şehir içi tur atıp evlerine gidiyolar.
McLaren vardı ülkemizde ama ortalıkta yok o da.Trafikten dolayımı?benzinden dolayımı?servisinden dolayımı?hiçbiri değil emin olabilirsin.
bende demiyorumki enzon varsa git arabana bişey oldumu şurda yaptır diye.fer-mas o araçla ilgilenecektir bu kesin.lambo nun servisi açılmadan önce ben çok iyi biliyorum lambo da çok yetkili ustaların etraftaki gallardolarla ne kadar ilgilendiklerini.
şuan itibari ile de bu konu ortadan zaten kalktı.Senin enzon varsa ve gidip fermas a teslim edemiyosan o senin titizliğin olur.veyron desen gene doğuş sözleşmeyi imzaladı işte bugattiyle.eger senin bugattin varsa o adamlar o arabanın servisiyle uğraşmaktan yükümlü.
otobanlarda çıkıp bas demiyorum sana otobanlar her yerde ufakta olsa tehlike arz ediyo.orda önüne köpek fırlıyo başka biyerde tilki veya vahşi bi hayvan çıkıyo.
bunlar mazeret değil işte dediğim gibi.trafik her yerde yaşanıyo.
ben farkındaysan adamlar günlük kullanıyo tarzı bile bişey demedim.istanbulda gallardosu olan adam haftasonu kullanıyo,diğer ülkelerdede böyle.belki 1-2 gün fazla kullanıyo.neden?benzin diyelim,yol durumunu diyelim.
doğru söylüyosun istanbulda mesela o arabalar her yere girip çıkamaz.ama benim kastettiğim olay çok farklıydı anlatamadım sanırım

dediğim olaya çıkıyo aslında senin yazındada dediğin gibi.bildiğim arabayı alırım rahat ederim.olay bitti.
ben genellikle buluşmalardan vs. bahsetmiştim
ki hiçbir mazereti yok bunun Tr de yollarda insanlarda pagani,veyron,cgt vs. çok rahat kaldırır.
ben kesinlikle demiyorum "otobana çık zondayla bas" veya "düzlüğe çık veyronla gidersin"
ama çok güzelde kullanılır.bi gallardoda trafikte çok kaldımı sorun çıkarıyo,cgt de çıkarabilir,enzo da çıkarır.
ferrarinin türkiyede öyle bir pazarı var ki dedim ya sırf 2. el ilanları 100 ü geçiyodur belki.
böyle bi ülkede enzo kullanılmaz,uğraşılmaz,serviste ustası anlamaz demek çok yanlış olur...

Alıntı:
ayrıca böyle demişsin unuttum söylemeyi
evet çıksınlar abi.eğer o arabalar senin koca garajında yatıyo ve sen sırf onları zevk için bakmak için topluyosan bu bi salaklıktır.
bak dikkatini çekerim alsın fxx i caddeye çıksın demiyorum.ama zondası varsa çokta rahat çıkar.
o arabalar sorunlu diyosun.o arabalar esas çalışmazsa çok daha büyük sorun.

Mesajı son düzenleyen MarcelloGandini : 21-07-2008 - 06:32
MarcelloGandini Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 06:35   #7527
Senior Member

bişey diyeceğim bahsettiğin buluşmalar zaten istanbul parkta hali hazırda yapılıyor.. ama bunlardan haberdar olmak için tabii içlerinde olmak lazım...

yani dediğin egzotik otomobil buluşmları oluyor.. en basit bir ferrari buluşmasında bile f430 scuderia gördük..

kaçkere ford gt f40 lı lamborghini diablolu resimlere şahit olduk ki.. bunlar sadece görünenin küçük bir kısmı..

o gelen videosu çekilmiş enzo fxx te mutlaka gidiyordur istanbul parka.. ve onunla birlikte o ayarda kaç araba gidiyordur sen düşün...

ama türkiyede bunu halka açmak kolay değil.. ha gerek te varmı bilmem..

70 milyonluk ülkede topu topu 30 adamın yaptığı işi afişe etmek keyifli değil.. çünkü paylaşıma uygun olmuyor... olmayınca da keyif alınamıyor...

ama onun dışında gerçekten yollar da bu araçları sergilemeye gezmeye... haftasonu gelsin de bir tur atıp garaja geri koyiyim demeye mümkün değil...

en azından istanbulda değil... yollarımız az şeritli.. bozuk.. çok fazla araba var... ve hani bu araçlarla gezebileceğin semtlerin sayısı ve yüz ölçümü çok çok dar..

enzo problem değil... burda fermas var.. keza cgt getirsen porsche burda... bu adamlar o an ustası da yoksa araçtan anlayan.. sana yurt dışından getirtir.. veya eğitim aldırtır bir çaresine bakar..

ama diğer araçlar zor.. ve dediğim gibi sadece bildiğimi alırım meselesi de değil..

egzotik araçları kullanmak zordur..

bugün bir carrera 4s alırsın.. bilen de bilmeyen de.. kendi çapında aracın gazına oturup biraz gidebilir...

egzotik bir araçta gazlayım dersen daha dokunur dokunmaz elin ayağın titrer...

Eski 21-07-2008, 06:44   #7528
Born in Sant' Agata

seninde ne demek istediğini çok iyi anlıyorum gerçekten.
buluşmaları falan çok iyi biliyorum hatta f1 yolu üzerinde arkadaşın çiftliği var devamlı mangala falan oraya gittiğimiz için çok görüyoduk yolda istanbul parka giden araba.

ve bence 2-3 ferrari yolda gazlarken göze batmaması mümkün değil.ki çok gördüğümüz bi tablo 2-3 spor otonun beraber gezdikleri.bunun yerine dünyanın her yerinde olduğu gibi spor oto sahipleri birleşip o 2-3 ü 20-30 yapabilir.bunlarda çok güzel şeyler.bahsettiğim bu
sakın yanlış anlaşılmasın
"adamlar toplansın sağda solda gezsin bizde araba görelim onlarda havalarını atsın" diye bişey kesinlikle demiyorum.ama öyle bi görüntü çokta güzel ve çokta yakışıyo insanlara benim hoşuma gidiyo.nebiliyim bebek sahilde konvoy şeklinde spor arabalar kahvaltıya gidiyo mesela.gitsin akşam cumartesi etilerden geçsin demiyorum yani.
anlatabildimmi?

şu yukardada koyduğum resim gibi iki lambo karşılıklı geçiyo.çok çok güzel bi görüntü mesela.

okula gidiyorum sabah 2 gallardo 1 lp 1 tanede f430 önümden geçiyo.bu tarz şeyler çok güzel yani demek istediğim bu.
ayrıca bunların arasında saydığım exotic araçların olmaması için hiçbir nedende yok.bunu kastettim

Eski 21-07-2008, 07:10   #7529
Senior Member

anlıyorum ne demek istediğini... ama gel keyif olsun diye bir canlandırmasını yapalım... çünkü ben de gezsinler dediğinde aynı semtleri düşünmüştüm..

etilerdeyim.. bebek sapağından aşşağı inicem.. (bebek yazan okla gösterilen sapak) altımda enzo var..

arabayı sokağa kırdım.. tümsekli çukurlu bir yolda ilerlemeye başladım.. daha altı vurmadım.. ama go kart kıvamındaki aracım sayesinde hangi tümseğe vurduysam beynimde ve sırtımda hissediyorum.. bu sırada yanımdaki bayan arkadaşım sızlanıp.. gösterişine rağmen arabadan tiksinmeye başladı bile..

az daha yakuşu ilerliyorum.. sokak arası var.. o arada mazgallar mı ne vardı.. yakuş inerken yol hafif bi düzleşir gibi olup devam ediyo yakuş... orda misal aracın altını %90 vuruyorum... sinirim tepeme çıkıyor... hatun aten daha şimdiden bıktı..

daha iniyorum sola dönücem.. dönüyorum.. yolda acaip tümsekler ve çukurlar var birisinden kaçsam diğerine kesin giricem...

kahvaltıya gidicem ama miğdem bulanmaya başlıyor bile... bu sırada gaza dokunamıyorum bile bu yol yüzünden... 30 40 ı asla geçemiyorum.. normal süratim ise 20... bunu aştığım anda her tümsek veya çukur boksör yumruğu gibi iniyor vücuduma..

sola dönüp daha aşşağa iniyorum.. yine mazgal... hafif çukur halini almış... orda da altı vuruyorum.. artık eve dönme isteği içimde yükseldi.. hatun ise taksiye binip arkadan takip etmek istiyor..

aşağı yakuştan iniyorum... yine sırf girinti çıkıntı.. artık dayak yemiş kadar oldum.. hatun çoktan fenalaştı.. sağda biryerde dur yoksa kusucam demeye başladı...

ve yine derin çukurlu bir mazgal.. burda arabanın altından bişey bırakmassam şanslıyım... arabayı 1001 akrobasiyle geçirmeye çalışıyorum bu srıada trafik felç oluyor...

az daha ilerliyorum yol daralıyor.. benim arabam geniş.. karşıdan gelen geçemiyor ben geçemiyorum sıkışıyor herkes geri gitmek zorunda birileri veya ben.. vs vs daha 800 900 mt anca gidiyorum.. lanet olsun diyorum..

ha aşşağa inince işler biraz düzeliyor.. yol yine bozuk ama en azından alt vurma riski yok.. orda da dur kalk gidiyorum trafikte sürekli.. bu tip araçların pek sevmediği bir tarz...

sonra önüm açılınca süper bir senfoniyle 100 e filan çıkabiliyorum... ilerde yol çalışması olmaması için dular ediyorum.. var ise.. büyük ihtimal arabayı sağ çekip çekicimi çağrıp eve yollatıp taksiyle devam ediyorum.. yok ise yine dur kalklarla bozuk yollarda maksimum 80 90 a çıkarak ilerlemeye çalışıyorum filan...

yani alabileceğim tüm zevk bu.. bebek tarafında... vereceğim para herhalde 1.5 milyon euro...

onun yerine bi yat alsam 20 m lik şöyle sağlam bir marka... bütün bebeği sorunsuz kalabalık olmadan çok daha rahat ve keyifli gezerim...

Eski 21-07-2008, 11:23   #7530
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

artofrally'e katılıyorum...

Mevcuttaki exotic sayısı bile fazla bence bu şartlarda...Daha ne olması bekleniyor anlayabilmiş de değilim...

Günlük olarak Z4 kullanmak bile cesaret istiyor, her tarafta altını vurdu etti, gidip Enzoya binip, önceden 1.5 saat yol analizi ve rota belirleyip, sonra bebeğe mi inmeye çalışacağım...İmkanı yok...Yurtdışını kıyaslamıssında, NYC'de trafik vardır evet, ama 4 şeritlik yolu 7 şerit olarak kullanıp arabaların arasında 1er cm bırakarak ilerlemiyorlar, burada 4.Leventten Zincirlikuyuya doğru bir gidin bakalım, Kanyon'un önündeki trafikte minibüs görmeyip Enzo'nun üzerine kırınca ne olacak?

Birde herşeyi geçtim, adım başı exotic görecek kadar zengin değiliz bu bir, ikincisi vergiler yüzünden yurt dışındaki adamın iki katı zengin olması gerekiyor burada o araca binebilmesi için...

Yani atıyorum, Amerika'nın en zengin %5lik kesimi exoticlere biniyorsa, Türkiye'nin en zengin %1-2 lik kesimi binebilir ancak...Ki o yüzdenin karşılığı olan rakam da küçük olduğu için nadiren gözükmesi çok normal...

Bookmarks

Etiketler
arabası, enzo, ferrari, lambo, lamborghini, özel, porsche, türkiyenin, zonda

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları