Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 05-05-2008, 00:06   #1
petrolhead

dokuzharf - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Clio II RS Phase II
Blog Kayıtları: 5
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Nürburgring süreleri ve otomotiv sektörü üstündeki etkileri

Farkettiğiniz üzere son aylarda firmaların Nürburgring süreleri üstünden yaptıkları "reklamlar" oldukça revaçta. Son dönemde Walter Roehrl'in GT2'si ile başlayan yarışa Nissan GT-R, ardından Lexus LF-A, son olarak da Corvette ZR1 katıldı. Görünen o ki bu zamanlar, araçların satışında önemli bir rol oynuyor, ya da yalnızca şov yapılıyor.

Burda tabii bu sürelerin önemine paralel olarak, kaynakların güvenilirliği de gitgide daha fazla soru işareti oluşturuyor. Kısa bir süre öncesine kadar en güvenilir 'Ring kaynağı olarak kabul edilen Sport Auto'nun GT-R süresiyle, Nissan'ın fabrika pilotunun süresi arasında tam 21 sn fark var. Öte yandan, fabrika test sürücüsüyle yapılan sürelere güvenilebilir mi? Tek başına bir lastik değişiminin 10 sn'yi aşan farklar sağladığı bir alanda, ne şartlarda test edildiği belli olmayan sürelere ne kadar güvenilir?

Bu gibi soruları ve 'Ring süresinin bir otomobil satın alırken ne derece etken olabileceğini/olması gerektiğini tartışalım istedim.

Eski 05-05-2008, 00:23   #2
306 420 507

silver - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Evet durum *idik yarışına döndü iyice Nissan'ın kalkıp nerdeyse Zonda'dan hızlıyım hüyelayn demesiyle.

Biri test pilotu kullansın, birinin süresini dergi yazsın, biri set up değiştirip gelsin biri hava soğuktu yerler ıslaktı desin vs. ile olmaz, Belirli bir standarta bağlanmalı işler, belli bir yapılanma bu iş için özelleşebilir, piste girecek araç önce bir kontrolden geçer standart olmasıyla ilgili, sonra marka bindirir test pilotunu yine bir yetkili tarafından ölçülür ve onaylanır zamanı. Resmi olarakta yayınlanır sonra. Zamanın ölçüldüğü sıcaklık ve pist koşullarında da bir stanart belirlenir ve ufak sapmalara izin verilir. Ben dergilerinde zaman belirlemesinden çok yana değilim, aracın full potansiyelini gösterecekkişiler kullanmalı bence. Kısacası olay yetkili kişi yada kurumların belirli standartlar dahilinde süreleri ölçmesinden geçiyor bence. Şu anda herkesin kafasına göre yayınladığı rakamlar bana anlamsız gelmeye başladı iyice gt-r'dan sonra.

silver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2008, 00:29   #3
the essence of racing

Yalan olmuştur artık, bunu başlatan da Nissan'ın artizlenmesi değil, Sport Auto'nun çok güvensiz olan testler yapması.
Nissan'dan buna ve Porsche'nin ring-setup'lı araçlarla çıkmasına cevaben ring-setup'lı bir araçla fabrika pilotuyla yaktı ortalığı.
Artık hiç bir anlamı yok. Beni "otomobil karşılaştırmak" adına ilgilendiren şey olsa olsa fabrika test sürücülerinin yaptığı süreler olacaktır, ama onlar da artık alenen ring-setup'la yapıldığı için onlar da güvenilmez. Aracın ne kadar "adjustable" olması çok farklı bir konu.

Netice itibariyle, çok yazdım bununla ilgili de daha önce, bana gelip SportAuto'u savunmayın, artık popüler hale gelmesiyle komik bir pazarlama silahına dönüştü Ring, o kadar.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2008, 00:33   #4
XoR
...TeaM RiDeRS...

XoR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Impreza Gt
evet moku çıktı bu Ring olayının resmen.Bende yakında araba satarken bu yola başvurucam 2.elde güven ring süresi 7.48

Mapped by StLegaL
XoR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2008, 00:36   #5
SARMAN

arnawood ömer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi XoR Mesajı Göster
evet moku çıktı bu Ring olayının resmen.Bende yakında araba satarken bu yola başvurucam 2.elde güven ring süresi 7.48
hey alahım yahu

arnawood ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2008, 00:37   #6
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Burada çok fazla yatırım yapan marka var. çoğu markanın garajları burda mevcut.

aslında zamanlardaki ayar, pilot, lastik farkları bazı farklılıklar oluşturuyor ancak yine de ben fabrikaların(dergilerin) burada açıkladıkları verilerin düz yoldaki hızlanma verileri yada ufak pistlerdeki handling sürelerinin kullanılarak reklam yapılmasından çok daha yararlı olduğunu düşünüyorum.

yani bu süre çıkmışsa doğrudur yani bu araba bunu yapabiliyodur. yapısı buna izin veriyodur gözüyle bakmak lazım.

zaten bu iş senelerdir böyle yürüyor. posrche daimi testcilerden zaten. nissan ın da r33 ü 8 dakikanın altında döndürdüğü zaman bundan farklı değildi durum. aracın o zamanki setupları ve donanımı hala tartışma konusu.

Bu arada Satılık, goodwood park ta 1.36 yapan fiesta :Ç

Mesajı son düzenleyen OmerRS : 05-05-2008 - 00:40
OmerRS Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2008, 00:39   #7
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n
std'a bağlanmalı katılıyorum, böyle olana kadar da ufak süre farkları ile iki araç arasında yorum yapmak imkansız. aslında doğru kullanıldığında muhteşem bir araç analiz testidir ring.

yine de hala sürüş olarak çok üstün araçları diğerinden ayırmakta iyi bir bilgi kaynağı.

Eski 05-05-2008, 00:48   #8
Senior Member

her pistin ve sürücünün kendine özgü bir uslubu vardır.Her aracında böyle bir uslubu olduğunu düşününce araçları herhangi bir sürücü yerine araca hakim birisinin yapması çok daha mantıklı.Ring sürelerinin açıkcası baz alınması bana saçma geliyor.Ama illa belli bir süre yapılacaksa da aracın ayarlarını ringe göre ayarlanması kadar doğal birşey olamaz.
Ring sürelerinin araç satışlarına etkisi olması da oldukca saçma.Belki karşılaştırma yapılırken etkili olabilir lakin ortalama bir sürüce zaten aracı limitlerinde kullanamaz.

pharmacia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2008, 00:55   #9
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n
bu arada ring setup'da ne gibi değişiklikler yapılıyor bilen varmı? bu pist zaten kesin bir sürüş karakteri olan bir pist değil, yol gibi son derece zorlu ve karışık bir pist. aracı yol tutuması için alçaltıp sertleştirmek de pek para edecek gibi değil, tek yönlü bir ayarlama yapılması zor.

sanki en fazla toe-in ile falan biraz oynayıp semi-slick'lerle aracı pist çıkarıyorlar gibi geliyor bana.

Eski 05-05-2008, 00:58   #10
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi The KrAl Mesajı Göster
bu arada ring setup'da ne gibi değişiklikler yapılıyor bilen varmı? bu pist zaten kesin bir sürüş karakteri olan bir pist değil, yol gibi son derece zorlu ve karışık bir pist. aracı yol tutuması için alçaltıp sertleştirmek de pek para edecek gibi değil, tek yönlü bir ayarlama yapılması zor.

sanki en fazla toe-in ile falan biraz oynayıp semi-slick'lerle aracı pist çıkarıyorlar gibi geliyor bana.
Yukarıda da yazdığım gibi aslında ayarlara çok da karşı değilim. Mantığım şu "Ring de iyi gidebilecek ayarlara sahipse zaten dünyanın %99 unda da iyidir." ring ayarlarına sahipse bir araç bunun neresi kötü ki.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları