"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Member Kayıt Tarihi: 26-06-2006
|
Sayın Quemoy beniş bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sormak istediğim birşey var. Teninat bedeli neye göre belirlerniyor? Örneğin yeni bir GL320 veya S320 tarzı bir araç getirsek minimum ne kadar teminet yatırmamız erekir vede örneğin aracı getirecek kişi zaten yurt dışında var olan alman plakalı aracını getirmek istese alman plaklasını iptalmi ettirmesi gerekir? Saygılar |
| | |
| | #12 |
| Eski ama aktif olmayanÜYE Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Bursa Yaş: 28 Otomobil: Ford Ranger 4x4 XLT 07
|
Teminat mektubu turing otomobil kurumunun belirlediği tarfiye göre belirleniyor.. Benim aracım 2002 model 325i idi Burdaki kıstas aracın modeli ve motor hacmi.. Ben 15.000 lira ödemiştim.. Daha sonra parayı geri almıştım.. ( Banka ile aranız iyise banka teminat mektubu bedelsiz verebiliyor.. ) Para yatırırsanız parayı faize koysunlar.. 2-3 sene sonunda damlaya damlaya birikiyor para.. Teminat mektubu için bedeller.. Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu sitesinden bakabilirsiniz.. Alman plakasını iade ediyorsunuz..
__________________ |
| | |
| | #13 |
|
Sayın Quemoy misafi plakalı araç alırken hangi vergileri ödüyoruz? Mesela normal plakalı bir araç alırken; ÖTV+KDV'yi ödememiz gerekiyor. |
| | |
| | #14 |
| Eski ama aktif olmayanÜYE Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Bursa Yaş: 28 Otomobil: Ford Ranger 4x4 XLT 07
|
KDV ÖTV Yok aracı alıyorsunuz yurt dışından o kadar.. Senelik MTV vergisi var sadece...
__________________ |
| | |
| | #15 |
|
Quemoy yardımınız için size çok teşekkür ederim. Neredeyse bu konu hakkında kafamdaki tüm sorulara ışık tuttunuz. Saygılar
|
| | |
| | #16 |
|
Saygılar bizden ne demek ![]() Bana kalırsa eğer cepten teminat mektubu için para verecekseniz, TR plaka almak daha mantıklı satması daha kolay hiç olmazsa..
__________________ |
| | |
| | #17 |
| Team Lada |
almanyadan bu tür araç getirinci süre dolumu satamazsan çöp olarak mı bakmamız lazım bu araca |
| | |
| | #18 | |
| Alıntı:
![]() Sormak istediğim birşey daha siz aracınızı ne kadar sürede satabilmiştiniz? Ve nasıl sattınız? | |
| | |
| | #19 |
|
Takbiri bir senede satmışımdır ![]() Arayan çokta genelde hepsi ölücü oluyorlar..
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|