Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 20-08-2008, 02:48   #11
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gangbang Mesajı Göster
ben bakarım abi yemioz ya alt tarafı bakıyoruz yani
adamLarıma dövdürürüm seni

Eski 20-08-2008, 02:48   #12
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

geçen seferıhısara giderken bir X6 gördüm hemen ilk tepkim vay a.z. oldu ahmette yanımdaydı ne var lan ne gördün dedı X6 ya bak a.z. dedım adam artık biz göz aşınalığı olduk olum diye benı ezdi istanbulda pek sorun olmaz yanı.

Eski 20-08-2008, 02:49   #13
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cookies Mesajı Göster
adamLarıma dövdürürüm seni

hatta cama yüzümü yapıştırıp arabanın kaç bastığına bile bakarım yani

veya sorarım abi abi kaç basıyo bu diye

Eski 20-08-2008, 02:50   #14
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gangbang Mesajı Göster
hatta cama yüzümü yapıştırıp arabanın kaç bastığına bile bakarım yani

veya sorarım abi abi kaç basıyo bu diye
ne yakıyor ? süpermi kurşunsuzmu

Eski 20-08-2008, 02:59   #15
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi twilight Mesajı Göster
Neyse boşverin ya önemli bir konu değildi, üzerinde durmaya gerek yok. Zaten belli yerler var anlaşılan cadde-Bebek-Nişantaşı vs..
bak yanlış anlama da belki gerçekten iyi niyetle öğrenmek için sordun ama

yani o arabalarla gidilicek yollar bile bellidir e haliyle gittiğin gezdiğin muhitlerde ki işletmeleri filan az çok göz yordamıyla bile ölçer tartarsın

dediğin gibi gezmeye gittin ve canın çay içmek istediği zaman önüne gelen çay bahçesinde durursan milletin bakmasını bırak bakmak için arabanın üstüne bile çıkanlar olur yani

sende böyle bişeyin olmasını istemiyorsan gidip gelirken gözlemle güzelce etrafı hangi mekanlar var önünde hangi arabalar var ona göre gidersin bi yere

Eski 20-08-2008, 03:14   #16
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
İstanbul Doors bu adreste ki yerLerde sorun yaşayacağını sanmam..
ben gitmedim gidene sordum..
-etiLer-nispetiye
-istinye
-bebek sahiL
-fLorya-ataköy
-bağdat cad.
-masLak-kemer
-maçka
-nişantaşı
-akaretLer-beşiktaş
-kuruçeşme
-4.Levent v.s semtLer

meseLa maLta köşküne gidersin orada piyasa yok..(ne arıyosan)en iyisi günLük arabana bineceksin bu semtLere gideceksin araştıracaksın her haftasonu 2 mekan gezeceksin arabanı vaLeye vermeyeceksin kendin çekeceksin iLgi çekmeyeceksin

2.adres:
http://www.lukstanbul.com/

Mesajı son düzenleyen cookies : 20-08-2008 - 03:17
cookies Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2008, 03:22   #17
Senior Member

Aslinda arkadas cok guzel faydali bir baslik acmis ama forumda fazla bu tarz arac sahibi olmadigi icin yardimci olamamis. Benimde super egzotik bir aracim yok ama bmw bile versem aklim kaliyor aracimda. Bazen arkadaslarim cok yadirgiyorlar ama valeler tam hayvan muamelesi yapip butun kin nefret hinclarini 5 dakikada bile aractan cikartmak istedikleri icin arabaya ne oluyo bitiyor hep aklimda kaliyor.

En basit ornek 1 yaz once sortieye arabami verdim aracimda zippo cakmak unutmustum arabayi geri aldigimda cakmak toz olmustu. Cakmak belki 40 50 ytl lik bir sey ama neticede ispat etmeye kalksan edemezsin , 5 kurusluk adamlari alipta mekanlar vale yapiyor o adamda bu pvenk nasilsa zengin parasi var arabasinida almis benim niye yok bole hayatin taaa diyerekten hem arabanin icine edio hem ne var ne yok carpiyor.

Konumuza donucek olursak twilight arkadasim fenerbahcede chocolate var cafe onun onune valeler cekiyor aracinini aracini goruyosun gozunun onunde oluyor , ayni caddede biraz ileride baska bir cafe var sol tarafta kaliyor ayni sekilde ordaki valelerde insan evladi ve araci direk yer varsa mekan onune cekiyrolar. Bunun disinda caddede paralel park yaparsin istedigin mekanin onune ama polis gorurse cezayi eve gonderiyor biraz pahali bir otopark ucreti oluyor ama ara sokaklara araba birakmaktansa veya cafe caddenin yanindaki dar dandik otoparka vermektense bence daha temiz mantikli bir cozum HBK nin mesela ferrrarisi her an durur cafe caddenin onunde... Avrupa yakasini bilmedigim icin bir fikrim yok ama istinye parkta dukkanlarin onune cekilebilir yer varsa genelde super sporlar oluyor magazalarin onunde ama valeler mi cekiyor kendin mi koyuyosun bilmiyorum...

Sadece tek tavsiye siz siz olun sortie reina gibi yerlerde dikkat edin , adamlar otoparka goturuyor ama nasil park ediyor senin yanindaki arac belkide sifir parkediliyor arac sigsin otoparka diye o yuzden bu tarz mekanlarda ya tanidik vale olucak ya da arabasiz taksiyle gidiceksin

aykut82 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2008, 12:57   #18
Senior Member

fq340 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kapali otoparki olan yerleri tercih etmek, tek arabalik yada kenar kose, trafigin az oldugu bir kata koymak kesinlikle en guvenilir cozum. Alisveris merkezleri yani.
Ferrariyi sokaga parkedip umursamayan insanlar bence ya paralarinin kiymetini bilmiyor ya arabanin yada baslarina hic bir sey gelmemis pembe gozluklerle dolasiyorlar sanirim.

Iyi semtlerde birsey olmaz nsanlar alismistir fikrine sakin kapilayin, cumartesi caddeye yada pazar bebege sadece oralarda oturan insanlar gitmiyor tahmininiz uzere, TRnin 4 bir yanindan insan piyasaya geliyor.
Ama arabalara zarar verenler emin olun ki yurdum insani hayatinda spor araba gormemis koyluler degil (cogunlukla), genelde istanbulda yasayan ama kendinde olmayani cekemeyen insan musfetteleri..

Kisacasi sokakta, kisa sureli yada guvenli bir sekilde parkedilemeyecek ise, taksiyle gitmek en guzeli.
Ama piyasa yapma amacli dusunuyorsaniz onu bilemiyorum tabi.
Sahsen piyasa yapilacaksa arabayi kullanirken yapmak daha mantikli geliyor bana..

Luca MayaDowntown'in 1.bebek yokusundan inerken karsiniza cikan parkina cekiyor arabalari artik, kapida sadece 1 tane arac duruyor, ve sizden once gelmis bir ss kesin oluyor genelde.
Midpointte valeye verirseniz 3-5 bisi onceden on tarafa aldirabilirsiniz, ama ustteki kural gecerli. Genelde hep iki tane SL duruyor ordada.
Karakolun yanindaki eski yufka simdi house sanirim da onunde yer bulmak genelde imkansiz gibi ve donemec oldugu icin sakat acikcasi. Hem zaten bu bahsettigim yerler tek serit oldugu icin allahin emri arabayi valeye veriyorsunuz, o da eger onune cekecse bile ilerden donmek zorunda kaliyor ve sizin istah, 1 ve 2de gereksiz debriyaj kullanimi ile harmanlanmis 6-8devir cevirerek arabanizi zorlayan birini gorunce kaciyor.

Kisacasi vale olayina hic girmeyelim, tabiki hepsi boyle degil ama, istinyeparkin hergun spor arabalar kullanan elemanlari bile illaki daha isinmamis arabanizi bagirttiracak, "ulan ben ole piyasa yapmiyorum be" dedirtecektir..

Ayrica benim seneler icinde 1 arabam pert (benim icin pet sayilir), 1 arabam da vuruldugu icin valelere, nerede olursa olsun guvenim yok. Bu olaylarin ikiside ortakoy civarinda gece gidilen yerlerde oldugu icin sanirim gece arabayla cikmak hakkinda yorumumu yazmama gerek yok..

Kapiya parkedince, gelen gecenin dokunmasi, cantalarini surtmesi yada kufur edermis gibi bakmalarida cabasi. Adam cart diye girisse ne yapabilirsin, cekip vurucan mi bebegin ortasinda? Onu gectim, valeler bile utanmasalar ellerindeki cay/cola kutusunu sigara cikartip yakmak icin birakabiliyorlar arabanizin ustune, alemiyum kaportaya dayanmalarini saymiyorum bile..

Ama butun bu soylediklerim, dedigim gibi bence kiymet bilen insanlarin gozune batacaktir sadece. "Banane bilader ben piyasami yaparim" diyorsaniz sorun yok..

Nisantasi, brasserie (beymen) yine vale ile onune cekilebilir ama orasida kesmekes, ayni durum mezzaluna, kirinti ve nisantasi midpoint icinde gecerli.
Hem valeye guvenmeniz hemde gelen gecene guvenmeniz lazim, ustelik arabanizin ustunde resminiz de yoksa yine sadece inip binerken piyasanizi yapanileceksiniz demektir.

En temizi city's otoparkina koyup yuruyerek gitmek, cok isterseniz onunden gecip valeye "ben koyacam, tam buraya koyacam, olurmu" diye sormak ve hayir cevabi alirsaniz devam etmek olur, sonrada yuruyerek gelirsiniz piyasanizi yapmis olursunuz.

Bagdat caddesinin kafeleri hakkinda pek bilgim yok acikcasi, anadolu yakasina gectigimde de apartmanin ozel otoparkina koymayi tercih ediyorum ama caddeye paralel park en yaygini, fakat ceza yeme sorunu da var, ama saniyorum ki arabasini sokaga hic cekinmeden birakacak bir insan icin o piyasa karsiliginda 100-200ytl ceza odemek sorun olmayacaktir.

Fenerbahce tarafinda caybahcesi tarzi mekanlarin onune brakilabilinir ama orasinin piyasasi, piyasa arayan birini keser mi bilemiyorum. (Karsida sehir icinde pek alisveris merkezi olmadigi icin, en guvenli ve temizi marinanin otoparki, fenerbahce tarafinda kalacaksaniz)

Uzun sozun ozu, SSsi olanin bir deger arabasi olmasinin sebebi de budur bence, normalde cekineceginiz bir yere gunluk arabanizla gidersiniz, trafigin olmadigi saatlerde de arabanizla cikar gerek gazlr, gerek piyasa yapar gerekse stres atarsiniz..
O zamanda "iide kardes o zaman niye aldin arabayi kullanmayacak, piyasa yapmayacaksan" diyenler olabilir, onlar da haklilar, herkez bildigini okuyup getiri yada goturulerini razi olduktan sonra sorun yok..

Benim konuda sahsi fikrim budur, herkezin deneyimi farkli olabilir, askerlik gibi bisi bu anlasilan Bahsettigm deneyimler 15seneye yayilmis tecrubelerdir.
Yeni yerler ilgili yorumlarim da 1-2 kere araba ile gitmis oldugum, arkadaslarin arabasi ile tecrube ettigim, genel kultur olarak bildigim yada mekan sahiplerini tanimama dolayisiyla edindigim bilgilerdir.
Yani piyasanin krali gibi gozukuyorum ama degilim.
Kapali otopark haric eger arabayi parkedeceksem gunluk bir arabayla cikmayi yada taksiye binmeyi uygun goruyorum genelde.

Bence guzel bir konu olmus, gezip tozan genc arkadaslar, en in yerler nereleri, guzel yemek nerde, yeni neresi acilmis filan tarzi bir konuya donusurse dahada guzel olur kanaatindeyim..

fq340 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2008, 13:00   #19
Senior Member

tam sana bildiğim yerleri yazacaktım ki ..ne kadar saçma bir konu açtığını farkettim
bu nasıl bir konudur
bende exotic var ama gidecek yer bulamıyorum mu demek istiyorsunn??

Ferrari_N-zo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2008, 13:13   #20
Senior Member

Otomobil: c'S
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ferrari_n-zo Mesajı Göster
tam sana bildiğim yerleri yazacaktım ki ..ne kadar saçma bir konu açtığını farkettim
bu nasıl bir konudur
bende exotic var ama gidecek yer bulamıyorum mu demek istiyorsunn??
+ 1907

Osman63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları