Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 15-09-2008, 01:13   #21
Salt Free BeKiR

M@steR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E30 318i
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
samanda bindim gayet güzel makina fiyatına göre hatta diyebilirimki çoğu markadan daha hoş ergonomik bir iç dizaynı var parçalar pek kaliteli olmasada ki bu adamlar bunu çevre ülkelerine peynir ekmek gibi satıyolar hoş araba

HA param olsa alırmıyım ALMAM

Eski 15-09-2008, 01:19   #22
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi egeayd Mesajı Göster
bu arabalar olduktan sonra ülke olarak araba üretiyoruz demek utanç verici olmalı iranlılar için
hakLısın buda bizden bi 'cacık' oLmaz ın ön izLemesi

Eski 15-09-2008, 01:24   #23
nuriQocca

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OmerRS Mesajı Göster
Bir ülkede fabriikası varsa sadece montaj olması mümkün değil abi. yani en azından gövde panelleri tamponlar plastik aksamlar ufak mekanik parçalar falan hep çevre firmalar(iranda) tarafından üretilip araca monte ediliyodur.
nasıL ama meseLa opeL burda üretim yaparken parçamı üretiyordu?montaj yapıLıyodu?ama sonuçta fabrikası vardı..ufak ekipmanLarı üreten firmaLar kendi bünyesindemiydi fason oLarak mı aLıyo yoksa aLmanya'dan geLip mi montajLıyoLardı..bizim yaptığımız montajı şu an ispanya yapıyor..aynı şekiLde peugeot kompLe üretmiyodur heraLde motajcıdır işçiLik bakımından..zira işçiLikLeride pek sağLıkLı durmuyor..

Eski 15-09-2008, 02:15   #24
Member

Shary - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 206 - Kia Pride
Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder
Benim kendi gorusum,Iran otomobil sanayisi acisindan iyi durum`da,gelismekte olan bir ulkeden BMV - Mercedes ve ... seviyesin`de bir araba yapmasini beklemek gercekten uzak olur,Bu diger konularda da oyle,mesela iran ilk etapta uydu, sonra uzaya uydu tasiyabilen fuze denedi,ilk etapdan shatel gondermeye calismadi ve 2020 kadar da ilk astronotu uzaya gondermek istiyor,Bundan kasdim her sey adim adim olur! Ayrica Samandin luks modelleri de buluniyor ama simdilik uretilmiyor,uretilmesi icin Talep olmasi gerek
Su dorumda da iran dunyanin en buyuk 10. araba ureticisidir ve IKCO da dunyanin en buyuk 15. araba urecisidir.
Bu arabalarin parcalarinin buyuk kismi Iran`da uretiliyor,oyle kartondan acip bir birine monte edilmiyor,yuzdesi modellere gore de farkediyor,mesela Mercedesin uretilen parcalari diger modeller`den daha az.
Saipa CO. iranin 2. buyuk araba ureticisi de, diger bir milli arac uzerin`de calisiyor. Samand lerin parcalarinin kalitesi orta sinifdadir,ama istiyenlere(Simdilik iranda) ozel parcalar ve kaliteli malzemeler ekleniyor,zaman zaman arabanin fiyati 40 - 50 % artiyor (sartlara bagli)
Ayrica Samand ve Soren Uluslararasi tum belgeleri almis dorumundalar.
Samandin simdilik Belarus, Azerbayjan,Venezuella ve Suriye`de fabrikasi var ve yakin zamanda da cin`de fabrika kuracak.
Samand similik 4 kita 35 Ulkede Satiliyor, Bu ulkelerin bazilari:

Rusya
Belarus (minsk de Uretim hatti var)
Azerbaycan - Samand AZ (Uretim hatti var)
Suriye - Samand şam (Uretim hatti var - Fabrikanin Adi Siamco)
Turkiye
Bulgaristan
Venezuella (Uretim hatti var - Fabrikanin adi Venirauto)
Fil disi sahilleri
Afganistan
Irak
Tajikistan
Misir
Gana
Ukrayna
Senegal - samand mandori
Turkemenistan
Ermenistan
Kirkizistan
Aljazayir
Polonya
Bosna

Shary Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-09-2008, 02:27   #25
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cookies Mesajı Göster
nasıL ama meseLa opeL burda üretim yaparken parçamı üretiyordu?montaj yapıLıyodu?ama sonuçta fabrikası vardı..ufak ekipmanLarı üreten firmaLar kendi bünyesindemiydi fason oLarak mı aLıyo yoksa aLmanya'dan geLip mi montajLıyoLardı..bizim yaptığımız montajı şu an ispanya yapıyor..aynı şekiLde peugeot kompLe üretmiyodur heraLde motajcıdır işçiLik bakımından..zira işçiLikLeride pek sağLıkLı durmuyor..
abi işte bazı parçalar türkiyede üretiliyor. yan sanayi üreticiler tedarik ediyor hep. her ülkede öyledir yani. sadece montaj diye bir durum yok mantıklıda olmazdı zaten.

ford rnault tofaş araçların çoğunu burda üretip montajjlıyor. tasarımı da burda çoğunun.

Eski 15-09-2008, 02:37   #26
nuriQocca

insanLarın 'orjinaL japon orjinaL aLman orjinaL fransız'diye tutturması normaL o zaman..
yani şu açıdan dedim kuLLanıLan maLzeme ana merkezden geLir işçiLikten kurtuLmak için iş gücünün ucuz oLduğu bir yer tercih ediLir diye..

Eski 15-09-2008, 03:38   #27
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

evet abi kesinlikle haklılık payı var.

işçilik zaten farklı. boya olsun montaj olsun.

bunun yanında malzeme kaliteleri de farklı. özellikle koltuklar izolasyonlar döşemeler plastik aksamlar baya farkedebiliyor.

Eski 15-09-2008, 04:08   #28
nuriQocca

iç mekanda ki'tıkırtı desibeLi' iLe orantıLı gaLiba dediğn..
ve onunda sağLamasıdır beLkide :

Rusya
Belarus (minsk de Uretim hatti var)
Azerbaycan - Samand AZ (Uretim hatti var)
Suriye - Samand şam (Uretim hatti var - Fabrikanin Adi Siamco)
Turkiye
Bulgaristan
Venezuella (Uretim hatti var - Fabrikanin adi Venirauto)
Fil disi sahilleri
Afganistan
Irak
Tajikistan
Misir
Gana
Ukrayna
Senegal - samand mandori
Turkemenistan
Ermenistan
Kirkizistan
Aljazayir
Polonya
Bosna

Eski 15-09-2008, 16:33   #29
Member

Shary - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 206 - Kia Pride
Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder
Peugeot 405

Peugeot 405

Peugeot 405 1987 yilinda Peugeot tarafindan uretilmis buyuk ayile aracidir,bu araba 1988`de avrupa`da "yilin araci" secildi. Bu araba iran`da 1990`dan beri degisik modeler`de uretime gecti, uretilen modeler: 405 GL – 405 GLX 1580 cc – 405 GLX 2000 cc – 405 GLX 2000 cc (otomatik) – 405 SLX – 405 Station.

1994`den beri ciddi olarak arabanin parcalarini iran`da uretilmesi Sapco tarafin`dan ele alindi ve o yilda parcalarin 89 % iranin icin`de uretildi. Sonraki asamalar`da Iran Khodro arastirma merkezinin uzmanlari bu araci gelistirmeye basladilar,sonucta gorduler ki 35 parca degistirilmeli ve 84 parca`da yeniden tasarlanmali, Bu progenin sonucun`da yeni bir version uretildi(405 limozin). Bu aracin uretim zerafeti ve dikkati o kadar yuksekti ki dunyanin araba uzmanlari tarafin`dan hayret`le karsilandi ve bu arabaya Peugeot`un Muzesin`de bir yer ayrildi.Bu haber yabanci basininda da cok yer aldi ve fransizca bir dergi soyle yazdi:"O zaman ki Peugeot Mercedesi yendi".

Bu araba yillardir Iran`da uretiliyor ve yerini iranlilarin arasinda almis,IKCO bu arabanin yeni version`larini piyasaya surmek istiyor,mesela: 405 Dizel motor.
Bu arabanin govdesi Peugeot RD ve Peugeot ROA lar`da kullaniliyor ve Peugeot Pars (Peugeot Persia) da bu araba uzerin`den gelistirilmis,hatta samandin ilk modeli`de bu arabanin platformu uzerin`den dogmus.

Resimler:

Shary Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-09-2008, 18:05   #30
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Opel vectra B İzmir Torbalı montajı iken radyatörleri kale radyatör aküsü Mutlu akü bir çok elektrik aksamı Bursa işi boyasıda yanlış olmasın azko nobel in di sanırsam etiketler vardı.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları